Megmondhatom az apámnak, hogy a függősége elvette a gyerekkoromat és még most, felnőttként is megkeseríti az életemet?
Egyedül nevelt, így kvázi szülő nélkül nőttem fel, ő általában nem volt olyan állapotban, hogy betöltse ezt a szerepet...
Arra vagyok kíváncsi, hogy úgymond van-e "jogom" megmondani neki, hogy én ezt így gondolom... Mostanában sokat veszekszünk az alkoholizmusa miatt, amit ő tagad, hogy lenne neki. Ezen veszekedések alkalmával én jócskán visszafogom magam, nem mondom meg, hogy mennyi fájdalmat okozott nekem, mert sajnálom. Ugye egyrészt már nem tudna rajta változtatni, másrészt, meg tudom, hogy ő is úgy tanulta az apjától ezt a mintát... (Igen, tudom, hogy a mentegetés egy tipikus tünet az alkoholista szülők gyerekénél, ezért kérdezem, mert én nem látok reálisan...)
Már nem lakom otthon, ha valakiben esetleg felmerülne a kérdés, de tartjuk a kapcsolatot.
Köszönöm, ha tudtok véleményt mondani.
Igen, mondd meg neki!
De nem lesz rá fogékony..:(
Nekem a véleményem a következő:
"Ezen veszekedések alkalmával én jócskán visszafogom magam, nem mondom meg, hogy mennyi fájdalmat okozott nekem, mert sajnálom. "
Ő nem sajnált akkor, amikor veled ezt tette.
És igen, van jogod.
Bár ez semmit se fog változtatni a helyzeten.
Ha jóban vagytok, akkor meg lehet ezt mondani nem haraggal is. Az attól függ, hogyan tálalod.
De jogod, az mindenképpen van hozzá.
Ha meg nem volt olyan állapotban, hogy betöltse ezt a szerepet - te írod -, akkor meg már a jognál is erősebben mondhatod, nem kell sajnálni érte egyáltalán!
Kérdező kár pofátlanul itt válaszolnod, mert az előttem lévőnek itt igaza van!
Vagy te is azt a vonalat folytatod, amit a kedves apád???
Most kicsit elvesztettem a fonalat :D
Gondolom, hogy a 4. es az 5. valaszt iro ugyanaz a szemely, ami fura, mert a 4. valasznak van ertelme, az 5-nek meg nem sok...
De kedves 5-os valaszolo, megprobalok arra reagalni, amit ertek a kerdesedbol:
1, Nem mondtam, hogy a 2. valaszolonak nincsen igaza, csak nehezmenyeztem a stilusat
2, Azert mert valaki nem szereti ha ordenare stilusban beszelnek vele, attol meg nem lesz pofatlan
3, Azert mert valaki nem szereti, ha ordenare stilusban beszelnek vele meg nem lesz alkoholista sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!