Nekem miért nem szépíti meg az idő a gyerekkoromat?
Figyelt kérdés
Sőt, ahogy telnek az évek, egyre nyomasztóbb érzés fog el, ha visszagondolok. Kb. csodálkozom, hogy nem fordultam be még jobban, mikor eszembe jutnak a dolgok, események.
Nekem sem volt szép gyerekkorom,alkoholista apa,felelőtlen anya,ha nagyszüleim nincsenek,szerintem már éhenhaltam volna,vagy 6 általánossal út szélén állok.
Most felnőttként mondhatom hogy jó életem van,boldog vagyok.De a gyerekkorom borzasztó volt.
De legalább tudom milyen életem volt,és milyet ne akarjak a gyerekemnek.
2012. szept. 6. 08:07
2/11 anonim válasza:
Gondolom mert nem volt szép. Az idő olyat nem tud megszépíteni ami rossz volt.
2012. szept. 6. 08:15
3/11 anonim válasza:
Az idő tényleg egy csomó mindent nem tud megszépíteni, de muszáj szelektálni a rossz emlékek között, mert különben egyre nagyobb teherként ül az ember lelkén. Nekem az segített a feldolgozásban, hogy rájöttem, az összes gyerekkori sérelmem csak nekem fáj, a szüleim nem is tudják, hogy mit okoztak nekem.
2012. szept. 6. 08:38
4/11 anonim válasza:
Tudod én úgy vagyok a gyerekkorommal, hogy volt amilyen volt, az enyém és ha nem olyan lett volna amilyen, akkor most én nem olyan volnék amilyen vagyok. Ilyenné lettem általa. Másoknál nem jobb, de nem is rosszabb. És a szép dolgokat észrevenni akkor tanultam meg. Nem kellene megfeledkezni róla. Az ember az emlékeiből áll össze, és az emlékeid közt a szépek is ott vannak. Meg kell keresni, mert te tetted el őket. Vagy úgy vagy vele, mint én a szemüvegemmel? Úgy el tudom rakni néha, hogy utána hosszasan keresnem kell, pedig én tettem el. Valahogy így. Azt írta anno Szilágyi Domokos"... hogy a fájdalom is energiaforrás. Soha más ne legyen!"
2012. szept. 6. 08:41
5/11 anonim válasza:
Igazatok van. De az is lehet, hogy felnagyítod a rossz emlékeket és hajlamosabb vagy a mélabúra.
Van, amit nem lehet szépíteni. De mindig mindenben meg lehet találni valami jót is... pl. egy alkoholista apának is szoktak lenni tiszta pillanatai és tehetett ő is jót a családjáért. Ha nem csak arra emlékszel vissza, hogy milyen büdös volt a hányása a folyosón, hanem arra, hogy ő milyen klassz biciklit vett neked, elkezd a kép feketéről, színesebbé válni.
Ha még élnek a szüleid és van kapcsolatod is velük, akkor felnőtt fejjel beszéljétek át a régi élményeket. Hátha ez segít.
2012. szept. 6. 09:21
6/11 anonim válasza:
Mivel általában az szokta így mondani, akinek jó volt a gyerekkora. De mint tudjuk ez közel sincs így mindenkivel. Van, akinek nagyon rossz gyerekkora volt, az nem is gondolhat vissza rá szépen.
2012. szept. 6. 12:52
7/11 anonim válasza:
Kedves 12.52. Néha talán nem is a sérelem sok, hanem a megbocsátás kevés. Számtalanszor leírtam már, most is leírom. Azt találtam ki, hogy a szeretet egyetlen mondatból áll: Nem tudsz olyat tenni, amit ne tudnék neked megbocsátani.
2012. szept. 6. 14:02
8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Történtek jó dolgok is, de valahogy a sok képmutatás és hazugság meg tagadás, ami miatt nem tudok megbocsátani nekik :(. A mai napig így viselkednek, de szerencsére csak ritkán találkozunk...
2012. szept. 6. 16:27
9/11 anonim válasza:
Nyugi,nekem sem szépíti meg az idő.De én már lesz@rom.
2012. szept. 6. 22:45
10/11 anonim válasza:
én 17 vok családban minden rendben, de máshol nem igazán, vannak barátok meg minden fontos dolog, de mégis az önértékelésem már most is nullán van stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!