Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya elvette a szemüvegem,...

Anya elvette a szemüvegem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy régi 4,x-es diopriás szemüvegem, szép kerettel, jól is áll, de augusztusban elmentünk szemészhez aki 1 dioptriával rosszabbra

"Mérte" .Anya rámerőszakolt egy olcsó, négyzetes keretet, nekem úgy ahogy tetszett, (alig láttam magam a tükörben) így megvettük.Amikor elkészült, és már rendesen láttam magam akkor borzasztó volt.Túl kinyújtja a fejem,összenyomja a szemem, túl vékony a kerete stb.

Azóta csak itthon hordom,suliba a masikat viselem.De anya ma elvette, és nem is akarja visszaadni, akárhogy könyörgök.Szerinte jól áll, én utálom,undorítóan mutat, így válaszoltam hogy "nem a te arcodon viseled 17 óráig egyfolytában".Erre azt mondta hogy én választottam, és ordítozott.

A másikat szerintem eldugta.Én így nem akarok emberek közé menni,mi legyen?

2018. okt. 17. 20:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%

"Egyáltalán miért merült föl, hogy új keretet vesztek?

Neked volt szemüveged, az tetszett. Hát miért nem abban cseréltetek lencsét?"

Gondolom, azért, mert ha nem újonnan vásárolt keretbe kéri betetetni az új lencsét, akkor nem adnak rá garanciát, mert akkor az már eleve deformálódott, meg ilyenek. Meg amúgy is teljesen átláthatatlan szerintem, hogy hogyan akciósak a szemüvegek. Legalábbis az ofotértnál. Szóval elég könnyen rábeszélik a vevőt bármire, annyira ki vagyunk szolgáltatva nekik...

2018. okt. 18. 14:38
 12/16 anonim ***** válasza:
85%
Ja, így már kezdem érteni: a ronda akciós lehetett, mert a kutya sem vette. Anyuka meg azért erőszakolta a lányára, mert így olcsón megúszta. A boltos meg azzal győzte meg az anyukát az új keretről, hogy a régire nem adnának garanciát, az újra meg igen.
2018. okt. 18. 15:07
 13/16 A kérdező kommentje:

Megkérdeztem, és csak annyit válaszolt rá, hogy abba a "csöves" keretbe nem teszünk már újat, és pont.Tudom, jobban meg kellett volna néznem a keretet vásárlás előtt, ott nem tűnt a legborzasztóbbnak. (de azért nem is tetszett annyira)

Most voltam az új kerettel először suliba, és kicsúfoltak a többiek, ami nagyon rosszul esett.Anya válasza erre az volt hogy "persze, majd el is hiszem".

És iszonyúan nyom hosszabb viselés után.De a régebbi szemüvegem eldugta, és nem tudom hova :(

2018. okt. 18. 16:12
 14/16 anonim ***** válasza:
75%
Elég szemét anyád van, már bocsi..
2018. okt. 18. 17:16
 15/16 anonim ***** válasza:
12%
Anyátol jót ne várj,nő,az összes ilyen..
2018. okt. 18. 18:44
 16/16 anonim ***** válasza:
73%

#13: Megkérdeztem, és csak annyit válaszolt rá, hogy abba a "csöves" keretbe nem teszünk már újat, és pont.

Kérdező, ha a helyedben lennék, az agyam itt dobta volna el az ékszíjat!!!

Van egy tanácsom, de elég drasztikus:

Törd el ezt a keretet!

Akkor mindenképp új keretet kell venni (vagy anyukád engedi a régi keretbe betenni a lencsét).

Tudom, nagyon bizarr, hogy rombolásra biztatlak (amúgy szülő vagyok magam is), de ilyen szülővel szemben nem lehet ésszerű megoldásokkal élni.

2018. okt. 18. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!