Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 11 éves fiam azt mondja...

11 éves fiam azt mondja csúnya vagy nem jöhetsz velem, de azért szeretlek! Nem értem és nagyon elszomorító ez az egész számomra 😖😭 Mért mondhat ilyent?

Figyelt kérdés
2019. nov. 8. 06:37
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
25%

Szurj vissza nyugodtan ,ha kér valamit mond meg neki most fodrászra kell ,most uj ruha stb kell minden kívánságát utasisd el és közöld vele hogy azért nem tudod teljesíteni mert csúnyának nevezett .

Azt elöbb utóbb észbe fog kapni ,gyereked.

2019. nov. 8. 07:57
 12/39 anonim ***** válasza:
74%

Üzenem azoknak, akik azt írják, hogy szúrj vissza: Ez az egyenes út az elidegenedéshez és két-három év múlva egy olyan kamaszhoz, akivel már 0 kommunikáció van. Ti mit gondolnátok a gyerek helyében, ha mond valami számára fontosat őszintén, (de mert gyerek, nem tudja árnyaltan, választékos szókinccsel kifejezni, hogy szerinte mi a probléma) és az lenne a válasz, hogy te is csúnya vagy? Borítékolom, hogy soha többé nem mondana semmit őszintén!

Inkább egyszer, ha mindketten nyugodtak vagytok, kérdezd meg tőle, mitől látna téged szebbnek? Mi az, amit ő fontosnak tart? Ebben a korban még belső tulajdonságokat is csúnyának neveznek (pl: beleszólsz a barátaival való játékba, kapcsolatába, vagy örökké ellenőrzöd az összes lépését) A válaszait fogadd higgadtan és próbáld megérteni az ő gondolkodását.

2019. nov. 8. 08:21
 13/39 anonim ***** válasza:
37%
ezt csakis vele tudod megbeszelni. így làtatlanban nem tudhatjuk hogy miért mondja.
2019. nov. 8. 08:44
 14/39 anonim ***** válasza:
85%

Én is mondtam anyukámra azt, hogy "csúnya", amikor nagyon kicsi voltam.

Nem a kinézete miatt, hanem mert csúnyán viselkedett :)

(Összeszedtem valamit, nagyon bedurrant az ínyem és fájt. Ő be akarta kenni valami folyadékkal, amiről én valamiért szentül meg voltam győződve, hogy rossz lesz, csípni fog vagy valami - hiába magyarázta, hogy nem fogok érezni semmit, és jobban leszek tőle. Végső elkeseredésében kénytelen volt "rámülni", hogy ne tudjak elfutni, és végre bekente. Ekkor mondtam neki, hogy csúúúnya)

Nem lehet, hogy valami "rosszat" tettél, és erre értette hogy csúnya vagy?

2019. nov. 8. 08:44
 15/39 anonim ***** válasza:
75%

11 éves gyerek már felső tagozatos, ötödikes, nem úgy használj a csúnya szót, mint egy óvodás, aki nem kap meg valamit, vagy nem maradhat fent este 10-ig és akkor legörbült szájjal mondja, hogy "cúnya aja".

Itt a kinézetben nem tetszik neki valami, ez egyértelmű.

De kérdező, ha nem válaszolsz, nem fejted ki, akkor én polgárpukkasztó kamunak veszem, mint általában az ilyen egysoros kifejtés nélküli kérdéseket.

2019. nov. 8. 08:49
 16/39 anonim ***** válasza:
77%

Sokan akkora baromságot írtok. Honnan tudná már egy 11 éves, hogy felnőtt nőben mi a "szép".

Én az anyámat mindig nagyon átlagosnak tartottam, inkább az átlag és a csúnya között, de az átlaghoz azért közelebb. Apai nagymamám áradozott mindig nekem (nyári szünetekben), ha családi képeket nézegettünk, hogy neki három milyen gyönyörű szép menye van, ilyen szép asszonyokat, de főleg az anyám a három közül a legszebb. Én csak néztem, nekem mondom, átlag alatt.

Most felnőtt fejjel nézem, és tényleg: Szép vonások, szinte nulla smink, szolid frizura, szolid ruha, de jó alak, tényleg szép volt az anyám. (De tini koromban gáz volt nekem.)

Lehet itt is ilyen, mielőtt még elhordjátok mindenféle ápolatlan koszos igénytelen nőnek a kérdezőt.

2019. nov. 8. 09:06
 17/39 anonim ***** válasza:
93%
egy gyereke általában a többi osztálytársa szüleihez hasonlitja a saját szüleit. Az én gyerekem is 11, és ő meg azt a kérdést tette fel hogy miert csúnyább az xy anyukaja, mint a többiekė. az a bizonyos anyuka későn szülte a gyerekét. míg az átlag korosztaly 30as korosztaly volt, ott az anyuka már 50es. nem azt mondom hogy egy annyi idős nő már csúnya, de gyerek szemmel látszik a különbség. Szóval bármi állhat a háttérben a kėrdezőnel is
2019. nov. 8. 09:19
 18/39 anonim ***** válasza:
8%

Valószínűleg azért, mert a haverok és a telók meg az appok nevelik, nem te, a tanárok és a klasszikusok a könyvtárban.

Egy 11 éves gyerek bármennyire is kamaszodik, tisztelnie kellene a szülőjét - ha az tiszteletreméltóan viselkedik, gondolkodik és cselekszik. De mit tiszteljen egy olyan szülőn, aki még ide is úgy ír, mint egy hisztis kislány? (lásd: normálisan gondolkodó, felnőtt ember nem használ írott szövegek után szmájlikat.)

Én azt tenném vele, büntetésből, pl. amit a viktoriánusok: szépen kimosnám a száját szappannal. És közölném: de azért szeretlek. Legközelebb kétszer is meggondolná, hogy mikor keveri össze az anyját a kispajtásával. Lehet más büntetést is kitalálni: szobafogság TV nélkül, telefon nélkül, ezerszer leírni, hogy nem csúfolódunk stb.

Bármennyire is csúnya egy szülő, elhagyagolt, ha az, bármennyire is kritikus egy kamasz, azért ez durva szöveg. Tanuljon meg másként fogalmazni, és nem durván sértegetni. Ha ezt most ráhagyod és ide jössz szmájlikkal brühühüzni, akkor azt veszed észre, hogy 5 év múlva a fejedre nő és már nem tudsz vele semmit kezdeni.

És az a te hibád lesz, senki másé.

2019. nov. 8. 09:22
 19/39 anonim ***** válasza:
5%
18-nak szerintem igaza van. és 16 sem írt hülyeséget, persze nullára kellett pontozni.
2019. nov. 8. 09:50
 20/39 anonim ***** válasza:
81%
A gyerek a legoszintebb? Hat nem feltetlen. Olyan nyaka tekert hazugsagokra kepesek:)
2019. nov. 8. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!