Vannak itt “második feleségek”? Jó lenne beszélgetni
Ez igaz, de én nem olyan dolgokra gondoltam, mint a lecke, ami tényleg a szülő dolga, hanem a társas együttèlés alapjaira. Pl órákig ordít a számítógépes játék a nappaliban, vagy belevág a gyerek mindenki szavába vagy csapkodja az ajtót vagy megjegyzést tesz másokra hangosan pl a buszon vagy belekiabál ötvenszer a mozifilmbe.
Ezekért én szoktam szólni, két okból. Az egyik, hogy engem, mint embert zavar, és ha egy másik felnőtt csinàlná, az is zavarna, és ha meg szólok, meg tudja érteni a gyerek, mert amúgy egy okos, jólelkű valaki, csak nagyon hebrencs még. Másrészt mert ő egy gyerek és mi a felnőttek vagyunk, éppúgy ahogy az anyja és a párja. Az otthon szabályait a felnőttek szabják meg és kèpviselhetik is azokat. Ha ez nincs, akkor hülyére fog venni mindenkit bármelyik gyerek. Mert ők meg kihasználják a kiskapukat, ami természetes, része a nevelődésnek, hogy tesztelik a határokat.
Nem tudom, mennyire normàlis, nekem nem jutott eszembe, pedig abban a házban élünk, ahol a párom anno a feleségével.
De ők tényleg nagyon rég, tíz éve szétmentek, és nincs semmiféle indulat egymással szemben, én inkább a rokonainknak érzem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!