Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vannak itt “második feleségek”...

Vannak itt “második feleségek”? Jó lenne beszélgetni

Figyelt kérdés
Jelenleg én is olyan helyzetbe keveredtem, hogy gyerekes apukával hozott össze a sors. Nekem még nincs gyerekem, úgyhogy teljesen új ez a helyzet. Kíváncsi lennék akik voltak már ilyen szituban hogy élték ezt meg, hogy sikerült túljutni a kezdeti nehézségeken (pl. Exfeleség szívózásai stb.) Hamar megkedveltétek a gyereket vagy voltak furcsa érzéseitek? Hogy alakultak a hétvégi láthatások mikor már volt közös gyerek is? Jó lenne minél többen tudnánk erről beszélgetni, mert nem ismerek senkit aki hasonló helyzetben lenne, így nem tudok kivel beszélgetni róla
2019. nov. 7. 15:18
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nekem nevelni egyáltalán nem célom a gyereket, maximum annyiban, hogy amikor nálunk van akkor a mi szabályaink szerint játszunk, szerintem ez jogos elvárás. De én akkor se szeretném “baszogatni”, maximum az apjával megbeszéljük mit szabad mit nem és ha nem az van majd ő szól neki
2019. nov. 8. 20:42
 12/21 anonim ***** válasza:

Ez igaz, de én nem olyan dolgokra gondoltam, mint a lecke, ami tényleg a szülő dolga, hanem a társas együttèlés alapjaira. Pl órákig ordít a számítógépes játék a nappaliban, vagy belevág a gyerek mindenki szavába vagy csapkodja az ajtót vagy megjegyzést tesz másokra hangosan pl a buszon vagy belekiabál ötvenszer a mozifilmbe.

Ezekért én szoktam szólni, két okból. Az egyik, hogy engem, mint embert zavar, és ha egy másik felnőtt csinàlná, az is zavarna, és ha meg szólok, meg tudja érteni a gyerek, mert amúgy egy okos, jólelkű valaki, csak nagyon hebrencs még. Másrészt mert ő egy gyerek és mi a felnőttek vagyunk, éppúgy ahogy az anyja és a párja. Az otthon szabályait a felnőttek szabják meg és kèpviselhetik is azokat. Ha ez nincs, akkor hülyére fog venni mindenkit bármelyik gyerek. Mert ők meg kihasználják a kiskapukat, ami természetes, része a nevelődésnek, hogy tesztelik a határokat.

2019. nov. 8. 21:05
 13/21 A kérdező kommentje:
Mennyire normális amúgy hogy bármennyire próbálok pozitívan állni a helyzethez mindig eszembe jut a kislányról, hogy ez a párom és egy másik nő gyereke?
2019. nov. 9. 09:33
 14/21 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen normális. Ezen sztem majd idővel túl tudod tenni magad. Kár rajta agyalni (bár eleinte megértem, hogy zavar), mert ez így fog maradni, mindkettőtöknek van múltja. De ha egyébként jól ki jössz a pároddal, akkor nem kell emiatt tönkremennie a kapcsolatnak.
2019. nov. 9. 11:19
 15/21 anonim ***** válasza:
A kislány hogy viszonyul hozzád?
2019. nov. 9. 11:22
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyire normàlis, nekem nem jutott eszembe, pedig abban a házban élünk, ahol a párom anno a feleségével.

De ők tényleg nagyon rég, tíz éve szétmentek, és nincs semmiféle indulat egymással szemben, én inkább a rokonainknak érzem őket.

2019. nov. 9. 13:21
 17/21 A kérdező kommentje:
A kislány normálisan, barátként viszonyul hozzám, az anyja utál, ahogy a gyerek apját is, sokáig nem is akarta hogy tartsák a kapcsolatot csak a gyerek szereti az apját és így kénytelen a gyereke kérését figyelembe venni.
2019. nov. 9. 13:35
 18/21 A kérdező kommentje:
Hozzá teszem sokáig próbálta a gyereket is az apja ellene nevelni, csak nem sikerült
2019. nov. 9. 13:36
 19/21 A kérdező kommentje:
Mármint az apja ellen
2019. nov. 9. 13:36
 20/21 anonim ***** válasza:
Én a helyedben szeretettel viszonyulnék a kislányhoz. Neki is biztos nehéz ez a helyzet, de te megkönnyítheted. Az anyja úgyse tud mit csinálni, ha látja, hogy szeret menni hozzatok. Ha meg az apuka és a volt feleség úgy sincsenek jóban, engem biztos nem zavarna a gyerek :)
2019. nov. 9. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!