Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vannak itt “második feleségek”...

Vannak itt “második feleségek”? Jó lenne beszélgetni

Figyelt kérdés
Jelenleg én is olyan helyzetbe keveredtem, hogy gyerekes apukával hozott össze a sors. Nekem még nincs gyerekem, úgyhogy teljesen új ez a helyzet. Kíváncsi lennék akik voltak már ilyen szituban hogy élték ezt meg, hogy sikerült túljutni a kezdeti nehézségeken (pl. Exfeleség szívózásai stb.) Hamar megkedveltétek a gyereket vagy voltak furcsa érzéseitek? Hogy alakultak a hétvégi láthatások mikor már volt közös gyerek is? Jó lenne minél többen tudnánk erről beszélgetni, mert nem ismerek senkit aki hasonló helyzetben lenne, így nem tudok kivel beszélgetni róla
2019. nov. 7. 15:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz könnyű helyzet, de attól is függ, hogy te milyen típusú vagy, mennyire vagy nyitott és közvetlen másokkal.
2019. nov. 7. 15:51
 2/21 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy nem lesz könnyű, azért is lennék kíváncsi másoknak ez hogy ment :)
2019. nov. 7. 15:57
 3/21 babyboom567 ***** válasza:
Ez attól is függ,hogy hány éves a gyerek,milyen messze lakik(másik város pl).
2019. nov. 7. 18:05
 4/21 anonim ***** válasza:

Szia! Na, én duplán is ilyen helyzetben vagyok/voltam :)

Egy régebbi párkapcsolatomban miattam ment szét a pár, ezt nagyon sajnálom is, és életem egyik legnagyobb hibája volt. Miután osszekoltoztunk, a gyerekek persze folyton nálunk lógtak. Amúgy aranyosak voltak és szerettek nagyon, két fiú (8 és 10 évesek). A kapcsolat aztán tönkrement, de nem a gyerekek miatt, bár az tény, hogy még egyszer ilyet nem vállalnék be. Annak ellenére, hogy ahogy mondtam, jó volt a gyerekekkel a kapcsolatom. A mostani ilyen pedig a férjem, de közöttünk nagy a korkülönbség, és a gyerekei velem majdnem egy korúak. Na ők az elején nagyon nem csíptek( nem miattam mentek szét a szüleik, már régen elváltak) de halistennek nem kellett velük együtt lakni, mert már élték a saját életüket. Kesobb viszont, amikor alkalmuk nyílt megismerni jobban, rendeződött a viszonyom velük.

Ha igazán szeretitek a pasival egymást, akkor ki lehet bírni szerintem ezt a helyzetet.

2019. nov. 7. 18:28
 5/21 A kérdező kommentje:
Itt 5 éves a kislány és nagyon apás.
2019. nov. 7. 20:19
 6/21 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyunk.

Nálunk a párom volt felesége nem szívózik semmin, nagyon rég szétmentek, közös döntés volt, egyáltalán nem illenek össze. Jó viszony van velük, a karácsonyi két hét ittléte a fiúnak pl arra az időszakra esett, amikor szülni voltam kiírva. Rugalmasak, kedvesek voltak, ajándékot küldtek a kisbabának.

Nehézségek az én szemszögemből:

- kiskamasz fiú jelenlétében terhesség, szülés körüli napok, szoptatás. Nyilván nem a szeme előtt, de amikor szoptatok ugye nem jöhet be a hálóba és ezek olyan nehezrk nekem, mert szégyenlős vagyok és szerintem neki is

- nehéz szervezés mert nagyon messze laknak és mindenki vàltott műszakol négyünk közül (èn most ugye nem)

- nehéz eldönteni hogy mikor lehet, kell vagy helyes szólni a gyerekre, aki nagyon impulzív, hangos, domináns, túlpörög, és a párom nagyon engedékeny vele. Összességében mindketten engedékenyek vagyunk, de ez sem mindig jó, senkinek

- meg van az, hogy nagy a korkülönbség a gyerekek között, de ezt szerintem elég jól kezrljük.

Jó dolgok, hogy már akkor volt család "fíling", amikor még nem volt saját, hogy a páromat láttam, milyen jó apa, és hogy a gyerekek nagyon szeretik egymást.

2019. nov. 7. 21:39
 7/21 A kérdező kommentje:
Nálunk az a legnagyobb baj, hogy a gyerek még kicsi, tehát folyamatos egyeztetést igényelne a dolog, de az exxel meg lehetetlen megtalálni a közös hangot, max nagyon ritkán mikor neki is érdeke
2019. nov. 8. 08:59
 8/21 anonim ***** válasza:

Sajnos ezzel nem tudsz mit tenni, Kérdező:( el kell fogadni azt, hogy a párodat csomaggal együtt kaptad és ezen nem lehet változtatni.de ez nem feltétlenül kell hogy negatív legyen, biztos a kislany is örülne egy jófej “mostohának”:))

Az egyetlen, amit tehetsz, hogy a kislánnyal jó kapcsolatot próbálsz meg kialakítani. Az én taktikam az volt, hogy minden meg volt engedve -mondjuk én egyébként is egy elég laza ember vagyok- így aztán a gyerekek imádtak nálunk lenni. És ha a kislany szeret téged, akkor már nagy baj nem lehet:) a nevelést meg intézzék a szülők úgy ahogy akarják.

2019. nov. 8. 12:15
 9/21 anonim ***** válasza:
58%

Én nem javaslom a mindent megengedést. Már alapból is feszültség forrása lehet, mert az egyik szülő az, aki tanul a gyerekkel, iskolába viszi, ellenőrzi, a másik meg a hétvégi laza. Nem jó ezt még tetézni, pont ez az, ami miatt konfliktusba lehet kerülni az anyjával, és nem tesz jót a gyereknek sem, ha Te nem tartatod be vele a szociális normákat.

Persze 7végén nyilván sok dolog lazàbb alapból is pl lefekvés ideje.

2019. nov. 8. 13:23
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem meg az a véleményem, utolsó, hogy a kérdezőnek nem dolga, hogy más gyerekét nevelje. Ott az apuka, neki kell mondani a gyereknek, hogy mikor kell lefeküdni, leckét írni stb. A kérdező nem a kislány anyukája, hanem az apja felesége, akinek felesleges keresni a konfliktust a kisgyerekkel.
2019. nov. 8. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!