Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves vagyok, a szüleim...

16 éves vagyok, a szüleim kiakarnak költözni külföldre DE én nem szeretnék. A gyámügynél mit tudok tenni? Lenne rokon aki befogadna, viszont a szüleim mindenképp vinni akarnak és kell a beleegyezésük mindenbe. Valami kiskaput nem tudtok?

Figyelt kérdés

2019. okt. 15. 21:56
 81/94 anonim ***** válasza:
65%

#78 ". Innentől ő diktál a családban. Hol akar élni, melyik városban, országban." - na ezt hívják demagógiának... valójában ő azt döntheti el, hogy ő maga hol akar élni, a család többi része attól ott élhet, ahol akar... szóval NEM a családban diktál, hanem a saját sorsát irányítja.

A diktátor meg pont az, aki mások sorsát akarja irányítani, ugye?

2019. okt. 17. 09:50
 82/94 anonim ***** válasza:
20%
"Ha külföldön annyira jó, akkor miert jönnek megis nagyon sokan haza???" Nem jönnek haza. Menekülnek az emberek az országból, ha nem tűnt volna fel. A családomból többen is kimentek, nem hogy hazajönni nem akarnak, de biztatják a többieket hogy menjünk mi is, mindent megtesznek hogy támogassanak. Jövőre megyek én is, ugyanis elegem van hogy itt csak létezni lehet, élni nem.
2019. okt. 17. 16:32
 83/94 anonim válasza:
14%
Menj velük és nézd meg a világot. Tanulj meg egy nyelven - ha még nem tudsz, és ha akarsz 2 év és költözhetsz is haza, friss ismeretekkel. Én is külföldön lakok. Nem bántam meg.
2019. okt. 18. 16:25
 84/94 anonim ***** válasza:
71%
#83, még mindig nem ez a kérdés hanem az, hogy hogyan tud itthon maradni. És a gondolatmeneted ráadásul azzal sem kalkulál, hogy ha a Kérdező elmegy, attól itt sem fog megállni az idő, ha 2 év múlva hazajön, újra be kell illeszkednie egy másik környezetbe, egy másik iskolába, egy másik osztályközösségbe... stb. Aki nem külföldön és nem multiknál képzeli el a karrierjét annak minimális haszon a "jól megtanulsz egy nyelvet" ahhoz a kárhoz képest, hogy 2 éven belül kétszer borul fel fenekestül az élete. Ezt kellene végre felfogni.
2019. okt. 18. 17:30
 85/94 anonim ***** válasza:
17%

Több mint 30 eve elek kulfoldon. Boldog magyarral meg nem talalkoztam; a honvagy teszi oket tonkre, akkor is, ha joletben elnek. De mar nehez a visszaut a szulofoldre. Ha ujrakezdhetnem, nem jottem volna el. Nincs olyan nap, hogy, ne jarnek gondolatban otthon...

Jo latni, hogy vannak mai fiatalok, akik nem akarjak elhagyni a hazát.

2019. nov. 4. 05:20
 86/94 anonim ***** válasza:
91%

85!

Ha 30 éve élsz külföldön, akkor minimum 12 éve nagykorúként, szabad akaratodból vagy ott. Ha annyira xar, vissza kell költözni Magyarországra. Nem kötelező ám külföldön élni.

2019. nov. 4. 06:41
 87/94 anonim ***** válasza:
9%
"Több mint 30 eve elek kulfoldon. Boldog magyarral meg nem talalkoztam; a honvagy teszi oket tonkre" kac-kac-rokonaim élnek kint, eszük ágában sincs hazajönni, éhbérért melózni, görcsölni azon hogy mire nem jut, meg azon hogy miért basztatják őket. Érdekes módon boldogok... és minden kint élő magyra ismerősük is az.
2019. nov. 4. 16:21
 88/94 anonim ***** válasza:
100%
OK, A jól érzi magát külföldön, B nem, de ez mennyiben releváns a Kérdező szempontjából????
2019. nov. 4. 16:52
 89/94 anonim ***** válasza:
60%
Mi is hazaköltöztünk. Jobb itthon az élet, ha megalapoztad a külföldi évekkel, hitelmentes házzal és piacképes szakmával.
2019. nov. 4. 18:52
 90/94 Savlekotő ***** válasza:
13%

Boldog magyarral meg nem talalkoztam;

Hazugság nézd meg az otthoni kisajtolt szülőket gyerekeket és a külföldön élőket otthoni az az idegbeteg nincs pénz semmire ételre áramra szakkörre cipőre ,üvöltés mindenen,mert juj drága a téli kabát jó a rongyos is meg a turis,otthon egy réteg él jól,és az nem a dolgozó ember.. Kint persze kell dolgozni,nem a segélyt várni,és potyogtatni a csokra a porontyokat hitelből venni plazma tévét cigire piára benzodiazepinre dobni ki milliókat. Mi is körül belül veled egy ideje élünk itt nincs honvágyunk sose volt,örültünk h szabadultunk onnan és nem, csak anyagilag jobb,a légkör is jobb.

2019. nov. 4. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!