Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves vagyok, a szüleim...

16 éves vagyok, a szüleim kiakarnak költözni külföldre DE én nem szeretnék. A gyámügynél mit tudok tenni? Lenne rokon aki befogadna, viszont a szüleim mindenképp vinni akarnak és kell a beleegyezésük mindenbe. Valami kiskaput nem tudtok?

Figyelt kérdés

2019. okt. 15. 21:56
 11/94 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
67%

Félretennétek a politikai propagandátokat egy kérdés erejéig és figyelnétek arra amit a kérdező valójában kérdez?

A kérdező NEM akar külföldre menni, mert itt vannak a barátai, a rokonai, az ismerősei, a megszokott környezete.

Egyébként mivel az Európai Unió tagjai vagyunk, tessék, lehet menni dolgozni külföldre! Ja, hogy csak az észosztás megy interneten keresztül?

Kérdező: szerintem a legegyszerűbb, ha a szüleiddel megpróbálnád ezt megbeszélni és a nagyszüleidnél maradnál. Nincs ilyen lehetőség?

2019. okt. 15. 23:42
 12/94 anonim ***** válasza:
76%

Ott van az #1 válaszomban, hogy a Kérdező mit tehet a gyámügynél, ha a szüleivel képtelen megértetni a saját szempontjait.

Ebben az esetben, ha a Kérdezőt lenne rokon, aki befogadná, szinte biztos, hogy a gyámügy mellette fog dönteni, elvégre is mindenkinek alapjoga a szülőföldjén boldogulni, az anyanyelvén folytatni a tanulmányait, stb.

(mellesleg én sem értem a nyugat-imádókat, nyilván Bécsbe még kimennék ha úgy alakulna - elvégre is tök azonos kultúrkör - de pl. nincs a világon annyi pénz, amiért az USA-ba költöznék)

2019. okt. 16. 01:13
 13/94 anonim ***** válasza:
35%
Mi Ázsiában költöztünk ki évekre, egészen más kultúrkör, és sokkal jobb mint ami otthon van.
2019. okt. 16. 02:01
 14/94 anonim ***** válasza:
83%

Abszolút hihető szerintem, hogy valaki Ázsiában jól érezze magát, nekem is dolgozott ismerősöm 1 évet Vietnamban.

De azt mindenki maga tudja, hogy mi a fontos neki és mi kevésbé, milyen tervei és milyen céljai vannak.

2019. okt. 16. 02:28
 15/94 anonim ***** válasza:
22%
Csak azért írtam Ázsiát, mert előttem a nyugattal példálóztak. De még keleten is tud sokkal jobb lenni mint Magyarországon. Mi több mint két évet éltünk Kínában, és most is vissza járok minden évben 3-6 hónapra. Enélkül a lehetőség nélkül, hogy vissza tudunk ide jönni minden évben, már megörültem volna abban a légkörben ami Magyarországon van.
2019. okt. 16. 03:24
 16/94 anonim ***** válasza:
21%
"A kérdező NEM akar külföldre menni, mert itt vannak a barátai, a rokonai, az ismerősei, a megszokott környezete." A kérdező egy butuska gyerek akinek a megszokás, meg a barinő fontosabb annál hogy normális életük legyen, ahol a szülei nem döglenek bele a rabszolgamunkába. Ezt akarják felfogatni vele. Neki se sok idő hogy nem anyuéknak kéne eltartani. Persze a többségnek alap hogy még harminc évesen is eltartja magát a szüleivel, addig meg nem érdekli hogy tisztelt őseinek sokkal könnyebb élete is lehetne. De ez melyik kamaszt érdekli? Éljenek a barinők, a szülők meg dögöljenek bele a szar körülményekbe, hiába lehetne sokkal könnyebb minden...
2019. okt. 16. 04:27
 17/94 anonim ***** válasza:
81%

Az a baj, higy a 16 éves kor teljesen alkalmatlan a költözéshez. Valószínűleg nem beszéli jól,az adott ország nyelvét, ezért nem fog tudni leérettségizni. Ebben az életkorban a barátok túlértékeltek, a gyerekek nagyon ragaszkodnak hozzájuk. Még egy iskolaváltást is szinte lehetetlen náluk elérni, nemhogy egy külföldre költözést. A szülőknak várniuk kellene érettségiig, és csak utána menni, de azért jó lehetőség sem adódik állandóan, megértem, hogy meg akarják ragadni a lehetőséget.

Minis külföldön élünk 2 gyerekkel. Nem olyan egyszerű az országváltás és a beilleszkedés, ezért megértem a kérdezőt és a szüleit is.

2019. okt. 16. 04:30
 18/94 anonim ***** válasza:
12%

Semmiféle kiskapu nincsen, mert 18 éves korodig a szüleid a felelősek érted. Egyedül annyit tehetsz, hogy kéred a gyámügynél az árvaházban történő elhelyezésedet. De az durva helyzet lesz.

Írtam már neked, vagy egy másik 16 évenek, hogy mit érdemes ilyenkor tenni: kiköltözöl, megtanulsz az adott ország idegen nyelvén, leérettségizel, majd pedig 18 évesen, immáron nagykorúként eldöntöd magad, hogy hol akarsz élni. És igen, ha akarsz, onnantól fogva visszaköltözhetsz Magyarországra, vállalhatsz állást, tanulhatsz egyedül - de az kőkemény.

Én nagyon régóta külföldön élek. Rengeteg "örökre" kiköltözött emberrel találkoztam, aki maximum 2-3, legkésőbb 5 év után (a max. csúcs egy orvos volt, a maga 10 évével) családostul hazahúzott, mint a vadlibák.

2019. okt. 16. 05:08
 19/94 anonim ***** válasza:
19%

gondolom,angolul tanultál suliban ,középiskolában most még 2 nyelvet tanítanak neked az egyik az angol ,másik az bármi lehet,amúgy ebben kérdésben nincs beleszólási jogod nagyon .

Gondolom az nem számít neked hogy szüleid ha kiköltöztök több pénzért,nyugodtabb környezetbe dolgozhatnának ,és még boldogok is lennének talán újra.

Mi is ki költözünk jövöre,gyerekestül és ők nem hisztiznek hogy nyugodtabb helyre megyünk ,ahol több pénzt kereshetnek szüleik.

2019. okt. 16. 06:03
 20/94 anonim ***** válasza:
87%

1. Az egyik valaszado már leírta a hivatalos utat. Ha betöltötte a 16. évet, kérelmezheti a szülői ház elhagyását.

2. Nem mindenki akar külföldre költözni.

3. A tizenéves kor a legrosszabb költözés szempontjából. Nem vsak külföldre, az országon belül is. A gyerek már nem kicsi, stabil baráti kapcsolatai vannak, esetleg párkapcsolata is, megszokott osztályközösség, iskola.

4. Mivel 16 évesről van szó és nem a szomszéd városba költözne, kb 100% hogy a gyámhivatal számára kedvezően dönt.

5. Attól, hogy nincs még 18 éves, nem teljesen áll a szülei akarata alatt. 16 évesen már rengeteg mindenben figyelembe veszik a véleményét. (Külföldön elek, itt 16 évesen pl letilthatja a szülői hozzáférést a tanulmányi eredményeihez, joga van orvoshoz menni bármivel úgy, hiyg a szüleit az orvos nem értesítheti, ebből egy kivétel van, ha magára veszelyes mentális probléma merül fel, pl öngyilkosság gyanúja, illetve lehetősége van abortusz mellett dönteni és az orvos erről sem értesítheti a szülőket)

6. Egy ekkora gyereknek már nehezebben megy a nyelvtanulas, mint egy kicsinek. Az pedig számomra nem derült ki a kérdésből, higy milyen nyelvterületre mennének.

7. Az oktatási rendszer kb biztos, hogy mas, mint Magyarorszagon. Itt nálunk pl ah általános iskola 4 éves kortól 12ig tart és csak alapot ad. Tehát megtanuljak az alapműveleteket, biztos erto és technikai olvasást, hogyan kell eloadast tartani, esszet irni, minimális foldrajz es biologia es annyi. Majd kozepiskolaban kezdenek igazan tanulni. Egy átlag napon fel 9tol fel 5ig vannak bent, 60 perces tanorakkal.

8. Ahyog már írtam, külföldön élek. Én is gyerekkel jöttem ki és nem, nem kérdeztem meg a véleményét. Igaz, ő 7 éves volt. Eleinte nehéz volt, mert neki is hiányoztak a barátai, de mivel nagyon fiatal volt még, gyorsan alakított ki újabb baráti kapcsolatokat, a nyelv pedig ragadt rá rendesen.

2019. okt. 16. 06:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!