Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves vagyok, a szüleim...

16 éves vagyok, a szüleim kiakarnak költözni külföldre DE én nem szeretnék. A gyámügynél mit tudok tenni? Lenne rokon aki befogadna, viszont a szüleim mindenképp vinni akarnak és kell a beleegyezésük mindenbe. Valami kiskaput nem tudtok?

Figyelt kérdés

2019. okt. 15. 21:56
 51/94 anonim ***** válasza:
57%

Én nem tudom, hogy kamu vagy sem, de egy 16 éves szerda reggel-délelőtt-délután iskolában van, nem gyakorizik.

2019. okt. 16. 10:49
 52/94 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy meg jopár évvel ezelőtt ha egy család a kiskorú gyerekükkel együtt akart külföldre költözni, gyámhivatali engedély kellett hozzá. Úgyis, hogy mindenki menni akart. Nem véletlenül. A hivatal azt vizsgálta, érdeke e gyereknek külföldre költözni.
2019. okt. 16. 11:03
 53/94 anonim ***** válasza:
68%
#47 "Fontos indok kell, és az tuti nem elég fontos, hogy a barátaim itt laknak" - az valóban nem, de az, hogy a középiskolám, ahol tanulok az itt van, az pont 99%-osan elég.
2019. okt. 16. 11:45
 54/94 anonim ***** válasza:
89%

Rokonságomban van egy srác, szülei kimentek a pici tesóval, srác nem akart kimenni (még 1 év volt neki a gimiből itthon). Ő itthon maradt (még akkor 17 éves volt), a szülei házában maradt, nagymamája időnként ránézett. Persze a szülei utaltak neki havi apanázst (rezsire, kajára, ruhára, iskolai cuccokra).

Aztán leérettségizett, és úgy volt, hogy csatlakozik a családhoz (Németország), de meggondolta, olyan jól érzi itt magát, azt mondta, megszokta az önállóságot, ott most szokjon újra össze a családjával, inkább marad, itt jár egyetemre is. (Itt mondjuk a szülők sem erőltették, ha így akarja, legyen így, küldenek pénzt havonta, és időnként találkoznak.)

2019. okt. 16. 13:05
 55/94 anonim ***** válasza:
69%

Nekem egy gimis osztálytársamat rángatták így ki a szülei. Pont 11. év elején. Tök jól elbactak egy évet az életéből. Nem beszélte a nyelvet, így suliba kb értelmetlen volt járnia, mert alig értett valamit. Esélytelen volt, hogy ott leérettségizzen, így végül visszajött és a nagynenijénél lakott. De persze így sem kaphatta vissza a régi életét, mert másik városban kellett laknia, másik iskolába járnia, új közösségbe beilleszkedni. A régi barátai, osztálytársai már ugye egy évvel előtte jártak.

Ez kb 10 éve volt, de mondta, hogy ez azóta is tüske benne, hogy így kics_esztek vele. Pláne, hogy azóta a szülei is haza jöttek.

2019. okt. 16. 13:35
 56/94 anonim ***** válasza:
71%
"Tök jól elbactak egy évet az életéből." - nem egy évet utolsó, hanem jóval többet... soha sem értettem az ilyen önző "szerető családot"...
2019. okt. 16. 15:13
 57/94 anonim ***** válasza:
13%
Ja, csak az önző kölyköket, akik szarnak rá hogy a családjuk többi részének mi lenne a jó. De oké, maradjon. De ne tartassa el magát az anyjáékkal akiket félresöpör.
2019. okt. 16. 15:36
 58/94 anonim ***** válasza:
28%
Azt az egy évet felhasználhatta volna hogy megtanul folyékonyan egy idegen nyelvet, és rögtön nem elbaszta az évet
2019. okt. 16. 15:36
 59/94 anonim ***** válasza:
57%
"Azt az egy évet felhasználhatta volna hogy megtanul folyékonyan egy idegen nyelvet, és rögtön nem elbaszta az évet" - hol áll ez arányban azzal, amit veszített a dolgon, a szocializációja kettétörését???
2019. okt. 16. 15:46
 60/94 anonim ***** válasza:
73%

58!

Egy tizenéves nem fog neked folyékonyan megtanulni egy nyelvet egy év alatt, ha meggebed akkor se. 11.osztalyos, az 16-17 éves. Erre a korra már kialakul a nyelvi gátlás is, amit nem olyan egyszerű ám leküzdeni.

2019. okt. 16. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!