Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves vagyok, a szüleim...

16 éves vagyok, a szüleim kiakarnak költözni külföldre DE én nem szeretnék. A gyámügynél mit tudok tenni? Lenne rokon aki befogadna, viszont a szüleim mindenképp vinni akarnak és kell a beleegyezésük mindenbe. Valami kiskaput nem tudtok?

Figyelt kérdés

2019. okt. 15. 21:56
 41/94 anonim ***** válasza:
5%
Az itthon-maradásod oka a szerelem?
2019. okt. 16. 09:10
 42/94 anonim ***** válasza:
36%
Ember, aki azt mondod milyen jól élünk itthon. A várat csak azért újították fel, mert a drága Orbán bekltözött..... Azért megy itt ilyen jól, mert az Uniótol jön a pénz. Orbánék összeszerelő műhelyé tették az országot, csak autó ipar, lesz itt sírás amint befékez az az ágazat, vagy már el is kezdődött (kiszamolo.hu)? Mi lesz itt a 2021-es Eus költségvetés után, amikor jóval kevesebbet fog kapni az ország, és luxusprostikra meg majd ugyanúgy kell a pénz a fideszpatkányoknak.
2019. okt. 16. 09:11
 43/94 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem a Kérdezőt nem különösebben érdekli a kib. pártpolitika, egyszerűen a szülőhazájában, a megszokott környezetében akar élni - ezt miért olyan nehéz egyeseknek elfogadni...
2019. okt. 16. 09:16
 44/94 anonim ***** válasza:
20%
Mert az a természetes, hogy a GYEREK a szüleivel akar maradni, és nem elhagyni őket.
2019. okt. 16. 09:19
 45/94 anonim ***** válasza:
79%

#44, nem egy 2 évesről beszélünk, hanem egy 16 évesről... és ez nagyon nagy kettő...

Egy 2 évesnek még valóban a szülő az isten, egy 16 évesnek meg normális esetben már megvan a saját gondolkodása, saját értékrendje, saját vágyai, saját céljai - és nem a szülő alfelére van ránőve, hanem pont a saját útját keresi.

2019. okt. 16. 09:43
 46/94 anonim ***** válasza:
23%
EGy átlag 16 éves nem rendelkezi elég fejlett gondolkodással, hogy egy ilyen kérdésben dönthessen.
2019. okt. 16. 09:52
 47/94 anonim ***** válasza:
22%

Idézet az első linkéből:

"A tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülők lakóhelyét vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság engedélyével a szülők belegyezése nélkül is elhagyhatja, ha az fontos okból érdekében áll. Akérelmet a tizenhatodik életévét betöltött gyermek, a szülői felügyeletet gyakorló szülő, vagy a gyermeket személyesen gondozó és nevelő, vagy a gyermek gondozását nevelését vállalni szándékozó személy terjesztheti elő."

Fontos indok kell, és az tuti nem elég fontos, hogy a barátaim itt laknak

2019. okt. 16. 09:55
 48/94 anonim ***** válasza:
21%
Tegnap este kiírta a kamuját, aztán annyira érdeklik a válaszok, hogy vissza se nézett, ti meg itt győzköditek egymást egyre indulatosabban...
2019. okt. 16. 10:02
 49/94 anonim ***** válasza:
87%

Az első válaszoló leírta a lehetőséget.

Az hogy a döntés (menni vagy maradni) az sokmindentől függ.

Viszont ha van egy rokon akinél élhet tehát lesz meleg kaja, tiszta ruha, internet akkor nem egy üres házban hagyják a szülők a gyereket...

Az hogy mi a helyes döntés azt nem tudom mert sok lényeges infó hiányzik (pl melyik országba költöznének, van-e párkapcsolat, mennyire tudja a gyerek a nyelvet, mennyire nyitott stb)

2019. okt. 16. 10:25
 50/94 anonim ***** válasza:
75%

46!

Ez nem igaz. Van, amelyiknek fogalma nincs az életről és van, amelyik érettebb, mint egy 40 éves.

47!

"Fontos indok kell, és az tuti nem elég fontos, hogy a barátaim itt laknak"

Valóban. Az " itt a tágabb családom, itt születtem, itt éltem 16 évig, itt járok iskolába, két év múlva érettségizem, nem ismerem a kinti oktatási rendszert, nem beszélem a nyelvet" elég lesz.

2019. okt. 16. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!