16 éves vagyok, a szüleim kiakarnak költözni külföldre DE én nem szeretnék. A gyámügynél mit tudok tenni? Lenne rokon aki befogadna, viszont a szüleim mindenképp vinni akarnak és kell a beleegyezésük mindenbe. Valami kiskaput nem tudtok?
#44, nem egy 2 évesről beszélünk, hanem egy 16 évesről... és ez nagyon nagy kettő...
Egy 2 évesnek még valóban a szülő az isten, egy 16 évesnek meg normális esetben már megvan a saját gondolkodása, saját értékrendje, saját vágyai, saját céljai - és nem a szülő alfelére van ránőve, hanem pont a saját útját keresi.
Idézet az első linkéből:
"A tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülők lakóhelyét vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság engedélyével a szülők belegyezése nélkül is elhagyhatja, ha az fontos okból érdekében áll. Akérelmet a tizenhatodik életévét betöltött gyermek, a szülői felügyeletet gyakorló szülő, vagy a gyermeket személyesen gondozó és nevelő, vagy a gyermek gondozását nevelését vállalni szándékozó személy terjesztheti elő."
Fontos indok kell, és az tuti nem elég fontos, hogy a barátaim itt laknak
Az első válaszoló leírta a lehetőséget.
Az hogy a döntés (menni vagy maradni) az sokmindentől függ.
Viszont ha van egy rokon akinél élhet tehát lesz meleg kaja, tiszta ruha, internet akkor nem egy üres házban hagyják a szülők a gyereket...
Az hogy mi a helyes döntés azt nem tudom mert sok lényeges infó hiányzik (pl melyik országba költöznének, van-e párkapcsolat, mennyire tudja a gyerek a nyelvet, mennyire nyitott stb)
46!
Ez nem igaz. Van, amelyiknek fogalma nincs az életről és van, amelyik érettebb, mint egy 40 éves.
47!
"Fontos indok kell, és az tuti nem elég fontos, hogy a barátaim itt laknak"
Valóban. Az " itt a tágabb családom, itt születtem, itt éltem 16 évig, itt járok iskolába, két év múlva érettségizem, nem ismerem a kinti oktatási rendszert, nem beszélem a nyelvet" elég lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!