Mi a baj a lányommal?

Figyelt kérdés
Augusztusban töltötte be a 16-ot. Már azelőtt is kicsit furcsán viselkedett, de szeptember eleje óta nem lehet rajta kiigazodni. Van hogy egész éjszaka nem tud elaludni, csak fetreng, mert nagyon fel van pörögve, aztán van a másik állapot, mikor olyan fáradt, hogy egésznap alszik és szinte képtelen felkelni a fáradtságtól. Dühkezelési problémái is vannak, nem tudja kezelni az indulatait. Alig eszik, alig beszél nem csinál semmit. 5.-es kora óta magántanuló, így iskolai problémái nem lehetnek. Bevallom nem szép dolog, de átnéztem a laptopját és a telefonját, viszont nem találtam semmit ami aggasztó lenne. Csomószor próbáltam vele beszélni de nem mondott semmit, csak elhajt. Már a férjem is próbált vele beszélni, de egyikünknek sem mond semmit. Nem tudom hogyan tovább. Valaki volt/van még ilyen helyzetben? Ti mit tettetek?

2019. szept. 28. 19:52
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Rákérdeztem az előbb, hogy iszik-e, de azt mondta csak nagyon ritkán.
2019. szept. 28. 22:44
 22/32 anonim ***** válasza:
39%

20-as vagyok újra.

Amiket leírtál, az pedig nagyon tipikus tünete az energiaitalt rendszeresen (napi egy/két dobozt) fogyasztóknak. A dühkitörések már a végletesen kimerült szervezet jelzései, hogy nem tud az idegrendszere eleget pihenni.

2019. szept. 28. 22:53
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
Nem is értem, hogy nem hozta fel ennyi válaszolóból senki a mániákus depressziót és bipoláris zavart. Mind a kettőre illenek a tünetek, azzal súlyosbítva, hogy a kamaszok bizonyos agyi területei ilyenkor bizonyítottan nem funkcionálnak normálisan. El kell vinni szakemberhez.
2019. szept. 29. 07:32
 24/32 anonim ***** válasza:
61%

A lányodnak az a baja, hogy magántanuló. Egész nap otthon van bezárva. Nem érik azok az impulzusok, amiknek egy közösségbe járó embert kell, hogy érjék. Ez hiányzik neki a személyisége fejlődéséhez, az energiái levezetéséhez a társadalomba való beilleszkedéséhez és annak kezeléséhez.

Másrészt az energiája sem vezetődik le, hanem gyűlik, gyűlik. Nem hagyod neki kiélni és megélni magát. Gondolom csendben el kell fogadnia mindent, a negatív érzéseit sem mondhatja el mert akkor biztos hülye. Így inkább nem is fog nektek semmit se mondani, hisz most is azt feltételezed, hogy drogozik vagy bolond. Pedig csak annyi a baja, hogy magányos, impulzusok nélkül.

Ha nem magántanuló lenne, akkor a suliban érnék behatások, amikre reagálnia kellene, így pl az energuája is csökkenne, a dühét ki tudná adni. (Mondjuk a csajok öszekapnak a suliban, akkor ordítoznak, esetleg verekednek, ez hiányzik neki)

Szerintem burokban neveled így szenved. Az ilyen embereknek jóval későbbi életkorban kell beilleszkedni a társadalomba, ami jóval nehezebb lesz és még szégyellni is fogják. Hisz nem mindegy, hogy valamit az ember a 20-as évei elején tapasztal meg vagy ugyanazt a dolgot 35 fölött. Az utóbbi gáz, az adott személy számára (is).

Harmadrészt kamasz. Ilyenkor hormonális változások mennek végbe az emberben.

2019. szept. 29. 09:54
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolso, szoveget ertelmezni tudsz?

Leirta a kerdezo, hogy minden nap van tarsas programja a lanynak.

2019. szept. 29. 11:01
 26/32 anonim ***** válasza:
12%

#25 Az, hogy találkozik néhány emberrel vagy pl.: társastáncra megy az nem ugyanaz, mint egy osztály.

Nekem mindegy, akkor hozzátok ki drogosnak, bolondnak. Ezen az oldalon úgy csak egy megoldást ismertek mindenre:pszichiáter.

Én lesz*arom.

2019. szept. 29. 11:03
 27/32 anonim ***** válasza:
75%
Nem olvastam végig a válaszokat. 16 évesen ugyan ilyen voltam. Bipoláris zavaraim vannak (illetve most már csak voltak) és drogoztam. Reméljük nálatok nem ez van.
2019. szept. 29. 14:41
 28/32 anonim ***** válasza:
76%

26-os, hal isten hogy nem olyan mint egy osztaly.

Altalanos iskolaban engem megvertek, mert nem busszal jartam iskolaba, hanem autoval vittek.

Kozepiskolaban napi szinten terrorizaltak, panikbeteg lettem.

Az, hogy szakkorokre jar, azt jelenti talalkozik vele egykoruakkal. Az hogy a barataival log azt jelenti van magan elete.

Ez nem burokban valo neveles ahogy te allitod.

Az, hogy nem osztalykozossegben van csak annyit jelent, hogy nem szekaljak napi 10 oraban. Meglepodnel mennyire elterjedt dolog ez, mar az ovodaban is azt latom, a gyerekek bantjak a masikat szavakkal es erovel egyarant.

2019. szept. 29. 15:49
 29/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó! Az én lányomat a lány osztálytársai terrorizálták pusztán azért, mert alacsonyabb és fejletlenebb volt az átlagnál. Hetente többször is eljár a barátaival ebédelni, vagy ilyesmi. Többször alszanak nálunk a barátnői, vagy alszik ő ott. A nővérével és az ő barátaival is csinál programokat, hétvégente sokszor csinálunk családi programot, és ahogy már írtam táncol és zenél. A nagy lányom, aki már 22, szintén magántanuló volt, és semmi problémája nem volt a beilleszkedéssel, nagyon sok barátja van, akiket nem az iskolából szerzett.
2019. szept. 29. 16:09
 30/32 anonim ***** válasza:
73%
Elég érdekesek amiket leírtál. Lehet hogy csak sima kamaszodás de a metamfetamin és a koffein fogyasztásának és elvonásának is hasonló tünetei vannak. Nézz utána mindenképp. Az is lehet hogy nagyon kimerült és azért szed metamfetamint (speedet) vagy azért iszik energiaitalt.
2019. szept. 30. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!