Augusztusban töltötte be a 16-ot. Már azelőtt is kicsit furcsán viselkedett, de szeptember eleje óta nem lehet rajta kiigazodni. Van hogy egész éjszaka nem tud elaludni, csak fetreng, mert nagyon fel van pörögve, aztán van a másik állapot, mikor olyan fáradt, hogy egésznap alszik és szinte képtelen felkelni a fáradtságtól. Dühkezelési problémái is vannak, nem tudja kezelni az indulatait. Alig eszik, alig beszél nem csinál semmit. 5.-es kora óta magántanuló, így iskolai problémái nem lehetnek. Bevallom nem szép dolog, de átnéztem a laptopját és a telefonját, viszont nem találtam semmit ami aggasztó lenne. Csomószor próbáltam vele beszélni de nem mondott semmit, csak elhajt. Már a férjem is próbált vele beszélni, de egyikünknek sem mond semmit. Nem tudom hogyan tovább. Valaki volt/van még ilyen helyzetben? Ti mit tettetek?
Lehet néha használ egy kis speedet vagy valami ilyesmit.. erre pont ezek a tünetek.. olvass utánna
2019. szept. 28. 20:08
4/32 anonim válasza:
Miért magantanuló? Egész nap otthon van? Mert úgy én is becsavarodnék.
2019. szept. 28. 20:28
5/32 A kérdező kommentje:
Mert csak úgy tudunk megoldani bizonyos dolgokat, hogy a gyerekeink magántanulók. Sajnos máshogy nem megy.
2019. szept. 28. 20:30
6/32 anonim válasza:
Csak kamaszodik. Gyorsan olvass a temaban vagy akar vegyel egy konyvet a hogyan banjunk a kamasz lanyunkkal temaban. Tombolnak benne a hormonok.
En pont ilyen voltam kamaszkent. Egyik nap hajnali 5-ig olvastam.valami regenyt hetvehen meg aludtam 11-ig aztan delutan is.
Ha nem sportol, akkor jo lenne ha menne maga koru kozossegbe sportolni. Az jot tesz a hormonrendszernek meg a lelkenek is. A helyedben en is azneztem volna a laptopjat stb. nem baj hogy megteszed, csak sose monnd el neki mert lekodolja aztan leshetsz ha tenyleg baj van.
Probaljatok felnottesebb programot szervezni csaladilag vagy ha azert vannak baratai akkor szabaduloszoba, valami koncert ahova apuka elkiseri oket. De csak tavolrol felugyel.
Az is lehet szerelmes, tetszik neki valaki elerhetetlen.
2019. szept. 28. 20:31
7/32 anonim válasza:
Vidd orvoshoz. Lehet, hogy csak kamaszodik, de eléggé hasonló tüneteket írtál, mint a bipoláris zavarnál .
2019. szept. 28. 20:40
8/32 anonim válasza:
Ebben az életkorban le kell terhelni a gyerekeket fizikailag és szellemileg is és nem szabad kiszakítani őket a megszokott szociális közegből, mert később problémák lesznek a beilleszkedéssel.
2019. szept. 28. 20:42
9/32 anonim válasza:
1. Baráti társaságát esetleg ismered? Lehet hogy van valami új ember a társaságban és az ad valami új impulzust neki amitől most ilyen.
2. Eszik rendesen? Mert az étvágyzavaros emberek is hasonló tüneteket produkálnak.
3. Vagy sajnos lehet még drog is.
Nekem hirtelen ezek jutottak eszembe ahogy olvastam írásod.
2019. szept. 28. 20:43
10/32 anonim válasza:
Már rég orvoshoz kellett volna vinni.Ez nem csak attól van,hogy kamaszodik,valami nagyon nincs rendben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!