Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet feldolgozni,...

Hogyan lehet feldolgozni, hogy a gyerekem nem olyan, mint amilyennek elképzeltem?

Figyelt kérdés

Elöljáróban leszögezném, hogy nevelve van, volt és lesz is, így a "nevelni kellett volna" okoskodástól tekintsünk el.

16 éves. Sosem volt egyszerű eset, de kezelhető volt. Amióta középiskolás, borzalom. Semmi nem érdekli a barátain és a pénzen kívül. Diakmunkazik, a fizetését 2 nap alatt elkölti- hamburgerre és cigire. Újabban hétvégente iszik is. Visszabeszél, nem fogad szot, a szobája koszos, rendetlen, penészes ételmaradek, koszos és tiszta ruha a padlón, stb. A ruháit elcserelgeti, a dolgaira nem figyel, nem vigyáz. A telefonját pl kevesebb mint egy hét alatt összetörte.... Hétvégén úgy jött haza, hogy a nyaka hatalmas foltokban ki volt szívva....

Tipikus tinipitsa, akit kb mindenki utál. Hogy őszinte legyek, én magam is. Konkrétan hol a sírás, hol az agyvérzés kerülget amiatt, hogy ilyen lett a gyerekem. Nem így neveltem. Van más is iylen helyzetben? A nevelési tanácsadónk szerint nem egyedi eset, valamilyen szinten normális a kamasz lázadás, merthoyg szerinte ez az.....

2019. szept. 18. 07:24
1 2 3 4 5
 21/47 Zsoltmester ***** válasza:
55%
Arra kell nagyon figyelni hogy ne maradjon ki otthonról éjszakára ugyanis Tele van a világ 30 plusszos lúzerek kell akik pont az ilyen kislányokra vadásznak. Figyelni kell a cuccaira hogy ne lehessenek titkai 16 évesen még nem felnőtt úgyhogy nem kell ilyen lelkiismereti kérdést csinálni például abból hogy fel kérdezed vagy nem engeded el valahova. Szigorral minden helyzet megoldható. A tisztelet nem jár magától vagy ki kell érdemelni vagy ki kell harcolni.
2019. szept. 18. 09:04
 22/47 anonim ***** válasza:
30%

Na... talán nem tetszik amiket írnak??? Pedig ez a valóság!

Okés hogy a férjeddel neveled. (sikertelenül) De az nem az ő apja, nem tiszteli mint apját, ergo NINCS APAKÉP. Nincs tisztelet, nincs felelősségérzet, nincs semmi!

Ezt már elkúrtad, ezen sokat nem tudsz javítani.

Javaslok kevesebb öntudatot, és normálisabb nevelést.

Mert így tényleg prosti lesz a gyerekedből.

Mivel semmi esélye egy normális munkára, normális kapcsolatra, normális életre.

Nem mi vagyunk a szemetek vagy az idióták.

2019. szept. 18. 09:08
 23/47 anonim ***** válasza:
54%

Imádom, amikor az emberek azt hiszik, nevelték a gyereküket. Ez is egy jó példa.

Az első oldal reakcióidat olvasva tipikus megszülő vagy. Nem nevelés amit csináltál. Az hogy reagálsz rá csak annyit jelent, hogy érzékeled, nem hogy neveled.

2019. szept. 18. 09:14
 24/47 anonim ***** válasza:
83%
Megértelek, mert valóban nagyon idegesítő és nehéz lehet. De a kamaszkor ilyen (is). Általában idővel elmúlik ez a viselkedés és fiatal felnőttként újra normális lesz, ha nem kerül rossz társaságba, és tudja, hogy megbízhat benned és számíthat rád. Amíg nem drogozik, nem marad ki, addig ezt sajnos túl kell élni.
2019. szept. 18. 09:18
 25/47 anonim ***** válasza:
53%
Enis hasonloan lazado voltam ennyi idosen. Nem is olyan regen 7 eve😁szegeny szuleim velem is kivoltak idegileg mara megbantam azt a fajta viselkedest, ram a buntetes meg a szigor hatott(nem mehettem sehova, ha kierdemeltem), bar akkor nagyon haragudtam rajuk de ma mar tudom hogy szukseges volt. Beszelgess vele sookat, hiaba elmondtad mar 10000szer mond el ujra, valamint buntetes ha kierdemli. Par ev mulva halas lesz erte
2019. szept. 18. 09:19
 26/47 anonim ***** válasza:
88%

Nővérem lánya pont ilyen volt ha nem durvább. Neki is mindenki azt mondta, hogy tinilázadás, kerei az utat setb. Nővérem ezt nem fogadta el, hiszen mi is voltunk tinédzserek, mi is bontogattuk a szárnyainkat, de otthon ezt nem játszthattuk el. Otthon tiszteltük a szüleinket, bár sosem kaptunk ki, de gyanítom, hogy ha így viselkedtünk volna apám akkora pofont lekevert volna, hogy a fal adta volna a másikat. Nővérem lány szemtelen volt, visszafeleselt, az ő szobája is borzalmaskupis volt. EGyszer annyira összekaptak, hogy lekevert neki egy pofont. Akkor a lánya kiabált, hogy feljelenti, még egyszer felemeli a kezét megveri stb. Emlékszem nővérem sírva jött hozzám, hogy soha életében nem ütötte meg a gyerekét, nem is pártolja, de olyan szinten eldurvult a vitájuk, hogy nem is gondolkodott csak 1 pofon csattant el. Sajnálta, hogy megütötte, rögtön bocsánatot is kért a lányától, de a dühkitörése meglepte.

Később elmentem tanácsadásra ahol szintén azzal jöttek, hogy tipikus tinédzser lázadás.. A pofon után a lánya szó szerint levegőnének nézte az anyját. Élte a maga kis életét, hazajött, evett, majd a szobájába vonult. Minden reggel tiszta vasalt ruha, étel volt neki. Nővérem egyik nap közölte velem, hogy mától benne van a tipikus középkorú lázadásban. Onnantól kezdve a lányára nem mosott, nem vasalt, nem volt főzve , sőt a hűtő totál üres volt. Később a fűtés sem volt ( kazán van, ha nincs alapanyag, nincs fűtés) Mővérem ideje nagy részét nálunk töltötte, várva mikor döbben rá a lánya, hogy amiben él, az nem ajándék. 1 hét után kereste fel az anyját, hogy ez így nem jó, viselkedjen már anyakként, hagyja abba a hisztijét. Akkor leültünk, és beszélgettünk.

Ma ott tartanak, hogy otthon szépen elvannak, a lánya megadja az anyjának a tiszteletet, ahogy a nővérem is. Kezdenek újra egymásra találni.

Én is azt gondolom, hogy sok fiatal nincs tisztábban azzal, hogy a viselkedésével olyan embereket bántanak meg, akik a kényelmet a biztonságot adják nekik. Tényleg szomorú, hogy így viselkednek. Nekem is van 2 tinédzser lányom. Tudom, hogy időnként titokban csinálnak dolgokat amikre azt hiszik harag lesz ha megtudom. ( pedig nem) de otthon szépen beszélgetünk, nincs ilyen durva lázongás.

2019. szept. 18. 09:19
 27/47 anonim ***** válasza:
24%
Az iskola eltűri ezt? Szép kis biodiszlet lehet a sok pedagógusnak csúfolt rakás szerencsétlenség. Remelem, soha nem jön egyetemre. Az ilyen neveletlen perditak azt hiszik, mindenhez joguk van.
2019. szept. 18. 10:19
 28/47 anonim ***** válasza:
46%

Valószínűleg neked sem mondta el senki, hogy az ember gyereke az egy teljesen önálló személy(iség), más ember, nem a mi egyenes folytatásunk, hiszen a két szülőjétől különböző géneket, tulajdonságokat örökölt. Viszont a család és a környezet részéről sokféle inger éri, amelyekre nem feltétlenül úgy reagál, mint mi. Ráadásul mi magunk sem látjuk saját magunkat pont olyannak, mint ahogy azt a környezetünk látja, így saját magunkról is téves elképzelésünk lehet.

Van egy jó barátnőm, aki lényegében egyedül nevelte a lányát, nem igazán volt apa-, sőt férfikép. A barátnőm is azt gondolta, hogy majd a külsőségek hangsúlyozásával tud magának férfipartnert találni. Festette a haját, túlzottan erős sminket használt és mégis egyedül maradt, mert a nagyon finom lelke mellett túlzott elvárásai voltak. És én megdöbbentem, amikor megtudtam, hogy a lánya már 16 évesen festette a haját és lakkozta a körmeit, sőt olyan 18 évesen piercinget tetetett az orrába. És nem értette, hogy egyes munkahelyein miért figyelmeztették, hogy náluk a piercing viselése nem tartozik a cég alkalmazottaitól elvárt megjelenésbe. Szóval a környezethez való hasonulás igénye nem lebecsülendő.

A te 16 éves lányodban most dúlnak a hormonok, ez pár év alatt lecsillapodik, addig legyél vele óvatos, ne feszítsd a húrt, ő majd úgyis feszíti, hiszen keresi saját mozgásterét. Azt se feledd, hogy a nevelés és a szeretet sokszor különbözik egymástól.

2019. szept. 18. 10:21
 29/47 anonim ***** válasza:
23%
Bocsi de valamit pedig elszúrhattal ha lázad. Ha meg utalod akkor mit vársz? Egy szülő akkor jó szülő ha feltétel nelkül szereti a gyerekét. Nézd a jó oldalát. Már 16 évesen dolgozik. A legtöbb tini a szülei pénzét költi ugyan erre. Inkabb tamogasd legyél jófej szülő kevésbé fog lázadni. Ha csak veszekszel vele te leszel az antikrisztus a szemeben és 18 évesen el fog költözni valamelyik sráchoz amelyik épp a nyakát szívja. Pl. Elmehetnétek együtt nőgyógyászhoz fogamzasgatlót felíratni. Hogy ne legyel nagyi hamarosan. :)
2019. szept. 18. 10:44
 30/47 anonim ***** válasza:
45%
Nekem még kicsik a gyerekeim, szóval a kamaszok nevelésében tapasztalatom még nincs, de én sosem dohányoztam, 17 éves koromig alkoholt sem fogyasztottam, utána is kb. évi 2-3 alkalommal. Ez ma sincs másként. Szóval az én értékrendembe nem fog beleférni, hogy a pénzt italra, meg cigire költse, és minden hétvégén igyon. 16 éves, még gyerek, és törvényesen ezekhez a dolgokhoz hozzá sem juthatna. Nem érdekelne, hogy ő kereste meg a pénzt, nem engedném, hogy ennyire fiatalon roncsolja a szervezetét. Ha nem viselkedik normális kamaszként, aki tudja hol a határ, akkor bizony szankciókat fogok bevezetni. Én nem mondom azt, hogy normális, meg kinövi, mert ez már az én meglátásom szerint nem a normális mérték kategória. Én nem nyugtatnám magam azzal, hogy csak kamasz. Lehet normális kamasz életet élni cigi, meg lerészegedés nélkül is.
2019. szept. 18. 10:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!