Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A bűntudattól nem alszom, úgy...

A bűntudattól nem alszom, úgy érzem hogy nem szeretem a fiamat? Egy pofon is elcsattant ma, mit tegyek?

Figyelt kérdés

5 éves, ezért is szörnyű leírni ezeket... Mindigis nehéz eset volt, problémás volt már a terhesség is vele. De próbáltam mindenből a legjobbat kihozni. Megütni sosem ütöttem meg, inkább a "nyugodt anyuka" típusba tartoztam, de mióta hazahoztuk a húgát, azóta a poklot járom meg nap, mint nap. Egyszerűen mintha két külön nyelvet beszélnénk, bármit kérek, vagy meg sem hallja, vagy az ellenkezőjét teszi. Már a nyár végén kínomba azt kiabáltam neki többször, hogyha ilyen rossz lesz, haza sem hozom az óvodából. Magamra sem ismerek, régen másoknak sem engedtem, hogy azt mondják neki, hogy rossz/rosszul viselkedik, az ovival sem volt soha zsarolás... Mégis mikor elkezdődött, és nem volt itthon, megváltásnak éreztem. Nyugi, csend, béke van olyankor. Nem vita, kiabálás és harc, sírás. Ráadásul a picivel annyira könnyű minden... Még csak 5 hónapos, de sokszor úgy érzem, hogy már most jobban szeretem a fiamnál. Vele nem volt problémás a terhesség, nem éreztem megterhelőnek. 3 hetes kora óta átalussza az éjszakákat (a fiam még 3 évesen sem tette, minimum 2x ébredt...). Alszik a babakocsiban, az autóban, a kendőben, a hintában, az etetőszékben. Igazából bárhol jól elvan. Emlékszem, a naggyal fél évig sétálni alig tudtunk, mert mindenhol ordított. Szörnyű volt vele az első 2 év, igazából ha most visszagondolok, akkoris gyomoridegem van. Erre itt van a kislányunk, aki már most levesz mindenkit a lábáról, és próbálnánk élvezni a családi életet, de a fiunk mindig cirkuszol. Tör-zúz, kiabál. Ma (vagyis már tegnap) pl elkezdte azt ismételgetni, hogy h__lye, h__lye, h__lye és közben rohangált. Kértem, fejezze be, mert telefonálnék, de ha így kiabál, nem tudok. Nem fejezte be, ráadásul felébresztette a picit is, aki ma nyűgösebb volt, nehezebben aludt el délután. Pipa voltam emiatt, és már az 25. "légyszi ne beszélj így" után elszakadt a cérna. Először csak megfogtam kicsit erősebben, hogy megálljon, de csak pimaszul az arcomba röhögött egy "te is h__lye vagy" mondat kíséretében, na akkor felpofoztam. Igazából magam sem hiszem el, az a baj hogy teljesen ösztönből jött. Meglepődött ő is, én is. Azonnal megöleltem, bocsánatot kértem és elmondtam, hogy szeretem, ne haragudjon.

A férjem szerint nem kell ennek ekkora feneket keríteni, nem a békésen játszó gyereknek estem neki, meg hogy mostanában tényleg túlzásokba esett. Mégis rettenetes bűntudatom van, a pofon miatt, meg az érzéseim miatt is. Hogy irritál a saját gyerekem, és reggelente már várom, hogy induljanak az oviba, vagy hogy másnál legyen, stb. Próbálunk vele ugyanúgy foglalkozni, mint a pici előtt, nincs elhanyagolva.

2019. szept. 13. 01:12
1 2 3 4 5
 41/45 anonim válasza:
83%

Hagyjuk már. Az én egyke fiam áldott jó természet, kedves, könnyen alkalmazkodó, önzetlen. Nem kényeztettük el, de igen: figyeltünk az igényeire és kielégítettük azokat.

A kérdező tojt a fia igényére (több figyelem, anya-apa csak az övé), tessék... itt az eredménye. Az ilyen típusú gyereknek az testvér inkább átok, mint áldás.

Biztosan lehet még menteni valamit a dolgon, de ehhez szakember kell.

2019. szept. 13. 19:36
 42/45 anonim ***** válasza:
76%

Amúgy ha tényleg ilyen nehéz volt a fiaddal, amikor állapotos voltál, a halál pélójának kellett még egy gyerekkel megfejelni?

Nagyon egyszerű:féltékeny a hugira.

2019. szept. 14. 04:03
 43/45 anonim ***** válasza:
75%
A kistestvér születése sok gyermek viselkedését összezavarja. Próbálj meg többet foglalkozni a fiaddal is.
2019. szept. 14. 15:14
 44/45 anonim ***** válasza:
75%
először is következetesség kéne, aztán adni kell neki külön napot ami csak az övé és persze kell olyan nap ami az egész családé. De ez a pofon váglak aztán egyből visszaszívom a dolgot hülyeség, így honnan a francból tudná a gyerek hogy rosszat csinált? küldd a sarokba vagy tiltsd el a tv-től ha nem hallgat rád, de kérlek 1 perc után ne rohanj oda hozzá, hogy "ne haragudj, szeretlek, inkább elengedem a büntit"
2019. szept. 14. 16:36
 45/45 anonim ***** válasza:
90%

Vedd ki az étrendjéből a cukrokat teljesen.

És vidd délután is valami foglalkozásra, ahol kifárad. Legyen az csak játszótér akár, vagy bicajozás...

2019. szept. 14. 17:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!