Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A bűntudattól nem alszom, úgy...

A bűntudattól nem alszom, úgy érzem hogy nem szeretem a fiamat? Egy pofon is elcsattant ma, mit tegyek?

Figyelt kérdés

5 éves, ezért is szörnyű leírni ezeket... Mindigis nehéz eset volt, problémás volt már a terhesség is vele. De próbáltam mindenből a legjobbat kihozni. Megütni sosem ütöttem meg, inkább a "nyugodt anyuka" típusba tartoztam, de mióta hazahoztuk a húgát, azóta a poklot járom meg nap, mint nap. Egyszerűen mintha két külön nyelvet beszélnénk, bármit kérek, vagy meg sem hallja, vagy az ellenkezőjét teszi. Már a nyár végén kínomba azt kiabáltam neki többször, hogyha ilyen rossz lesz, haza sem hozom az óvodából. Magamra sem ismerek, régen másoknak sem engedtem, hogy azt mondják neki, hogy rossz/rosszul viselkedik, az ovival sem volt soha zsarolás... Mégis mikor elkezdődött, és nem volt itthon, megváltásnak éreztem. Nyugi, csend, béke van olyankor. Nem vita, kiabálás és harc, sírás. Ráadásul a picivel annyira könnyű minden... Még csak 5 hónapos, de sokszor úgy érzem, hogy már most jobban szeretem a fiamnál. Vele nem volt problémás a terhesség, nem éreztem megterhelőnek. 3 hetes kora óta átalussza az éjszakákat (a fiam még 3 évesen sem tette, minimum 2x ébredt...). Alszik a babakocsiban, az autóban, a kendőben, a hintában, az etetőszékben. Igazából bárhol jól elvan. Emlékszem, a naggyal fél évig sétálni alig tudtunk, mert mindenhol ordított. Szörnyű volt vele az első 2 év, igazából ha most visszagondolok, akkoris gyomoridegem van. Erre itt van a kislányunk, aki már most levesz mindenkit a lábáról, és próbálnánk élvezni a családi életet, de a fiunk mindig cirkuszol. Tör-zúz, kiabál. Ma (vagyis már tegnap) pl elkezdte azt ismételgetni, hogy h__lye, h__lye, h__lye és közben rohangált. Kértem, fejezze be, mert telefonálnék, de ha így kiabál, nem tudok. Nem fejezte be, ráadásul felébresztette a picit is, aki ma nyűgösebb volt, nehezebben aludt el délután. Pipa voltam emiatt, és már az 25. "légyszi ne beszélj így" után elszakadt a cérna. Először csak megfogtam kicsit erősebben, hogy megálljon, de csak pimaszul az arcomba röhögött egy "te is h__lye vagy" mondat kíséretében, na akkor felpofoztam. Igazából magam sem hiszem el, az a baj hogy teljesen ösztönből jött. Meglepődött ő is, én is. Azonnal megöleltem, bocsánatot kértem és elmondtam, hogy szeretem, ne haragudjon.

A férjem szerint nem kell ennek ekkora feneket keríteni, nem a békésen játszó gyereknek estem neki, meg hogy mostanában tényleg túlzásokba esett. Mégis rettenetes bűntudatom van, a pofon miatt, meg az érzéseim miatt is. Hogy irritál a saját gyerekem, és reggelente már várom, hogy induljanak az oviba, vagy hogy másnál legyen, stb. Próbálunk vele ugyanúgy foglalkozni, mint a pici előtt, nincs elhanyagolva.

2019. szept. 13. 01:12
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
56%

A gyerekkel semmi baj szerintem, "csak azt szeretné, ha Ő is lenne ugyan olyan számodra, számotokra, mint a hugi.

Figyelem, szeretet, törődés. Ez a kulcs a fiadhoz.

Nem bocsánatot kell kérni mert megütötted, hanem nem szabad eljutni addig, NEKED! hogy megüsd, mert türelmetlen vagy, de csak vele. Fegyelmedbe ajánlom a segítség gyerekeim vannak című műsort, a fem3-on.

2019. szept. 13. 08:55
 22/45 anonim ***** válasza:
100%

Egy pofon még nem a világvégeminden anyukánál van úgy,hogy elszakad a cérna.

Da ahogy leirod a gyerek viselkedését,nem ártana bevonni egy szakembert.Ha egyébért nem,hogy megnyugodjál te is.

2019. szept. 13. 08:57
 23/45 anonim ***** válasza:
86%

"akkor felpofoztam. Igazából magam sem hiszem el, az a baj hogy teljesen ösztönből jött. Meglepődött ő is, én is. Azonnal megöleltem, bocsánatot kértem és elmondtam, hogy szeretem, ne haragudjon."

Itt ezt nagyon elrontottad. Bár a pofon nem jó nevelési eszköz semmire, de ha már elcsattant, a létező legrosszabb dolog volt még a gyereknek esdekelni. Nem ostorral verted, csak kizökkentetted, brutál hisztinél pontosan erre jó, kiemelni a beszűkült tudatállapotból.

Viszont utána az jött le neki, hogyha anyu nevel, rosszat csinál - legközelebb már erre rá is fog játszani, az lesz a vége, hogy te vagy a hibás, amiért szólni mersz neki.

Hogy megöleled, szereted, az jó, de sose kérj bocsánatot azért, mert kontrollálni próbálod! (Nem csak pofonra gondolva nyilván, reméljük arra nem lesz többet szükség, általánosságban is.)

Amúgy ha pszichológust nem is, de a nevelési tanácsadót mindenképp felkeresném. Nem ciki segítséget kérni, ettől nem leszel rossz anya. De fel kell oldani ezt a helyzetet, mert csak rosszabbodni fog.

2019. szept. 13. 08:58
 24/45 anonim ***** válasza:
35%
Hát itt nem a gyerekkel van a baj az tuti. Milyen anya az aki különbséget tesz a 2 gyereke közt? Szegény kisfiú :(
2019. szept. 13. 08:58
 25/45 anonim ***** válasza:
100%
Még csak annyit.. apukáról semmit sem írtál, Ő hol van ebben a történetben, hogy viszonyul az egész helyzethez, a gyerekekhez ?
2019. szept. 13. 09:13
 26/45 anonim ***** válasza:
90%
Legyszi ?? Ezt max a baratok kozott lehet, ennek a gyereknek nem orvosra van szuksege hanem anyai szeretetre es szigorra.
2019. szept. 13. 09:15
 27/45 acelsziv ***** válasza:
84%

BIZTOSAN nem ADHD-s a gyereked. Ne hallgass a sok féleszű "google doktorra" Egyszerűen féltékeny és harcol a figyelemért. És ezt legkönnyebben rosszalkodással éri el. Mert a negatív figyelem is jobb, mint a semmi.

Egyáltalán beszéltetek vele a kis tesóról? Felkészítettétek rá?

Ezt pedig fejezd be, hogy összehasonlítgatod őket. Két gyerek két totál eltérő személyiség. Tudom, mert nekem is kettő van és a nagyobbikkal ugyanígy voltunk, mint te a fiaddal. De amikor jött a kicsi akkor szépen felkészítettük és nem is volt semmi baj. Szeretik egymást. De tényleg kellene külön idő a nagyobbikkal és elmondani neki, hogy ugyanúgy szereted mint régen.

2019. szept. 13. 09:38
 28/45 anonim ***** válasza:
54%
Nem szeretek gyerekekkel kapcsolatos kerdesekre valaszolni, mert nekem nincs. Viszont a te kerdesednel eldurrant az agyam. Meg jo, hogy volt par ertelmes valasz (13,14,21,27), különben lehet agyergörcsöt kaptam volna. VELED van a legnagyobb problema, nem a kisfiaddal. Igen, keress fel egy szakembert, de csakis sajat magadnak meg a ferjednek! Ez a kisrac mar a hasadban erezte, hogy pup lesz a hatatokon, plane, mikor megszületett Ms. tökely hugica es azota ö van a közeppontban. Nem kell kvantum fizikusnak lenni, hogy az ember rajöjjön, hogy mi a gyerek Baja, FELTEKENY es SZERETET hianyos!! A kerdesedre valaszolva, szomoru, hogy nem szereted a fiadat, mint anya az en szememben tuti megbuktal. A " mit tegyek kerdesedre" : ha mar megpofoztad tartottal volna ki amellett, hogy rosszat csinalt es nem ölelgeted, puszilgatod, meg bocsanatot kersz töle. Ha meg telefonalsz akkor ne ezt mond, hogy "legyszi ne beszelj igy" ezt 16 eves csajszik mondjak a 17 eves pasijaiknak max, egy anya legyen szigoru, hatarozott, ha kell, de szeresse a gyereket, ha mar a vilagra hozta! Összefoglalva szegyeld magad es ne vallaljatok több gyereket!
2019. szept. 13. 10:14
 29/45 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk hasonló volt. Megszületett a testvérem és úgy éreztem én már nem számítok. Anya semmibe nem vont be, imádta, babusgatta, bennem pedig a mai napig gyűlölet van a testvérem iránt, 20 év után is.

Ha ezt most nem oldod meg, akkor az lesz a vége, mint nálunk. Nem beszélünk egymással, nem vagyunk hivatalosak egymás keresztelőire sem semmire. Anno alig bírtam a depresszióból és szorongásból kijönni.

Minden gyereket ösztönösen sajnálok, akinek testvére lesz, mert úgy érzem sose lehet újra boldog. Szóval ésszel, nem kívánom ezt senkinek.

2019. szept. 13. 10:21
 30/45 anonim ***** válasza:
89%

Orvoshoz el ne vidd. Ez sok anyuka menekvése meg önigazolása, hogy ha a gyerek nem pont olyan, amilyennek elképzelte, vagy mint a tökéletes cuki aranygyermek kistesó, akkor egyből rángatni az orvoshoz, és kicsikarni belőle valamilyen diagnózist, mert az nem lehet, hogy anyuka rontotta el, a gyereknek kell, hogy valami baja legyen.

A 13-as válaszoló nagyon jókat írt, és a pszichológus hallgató is: a gyerek tünethordozó. Tehát ne a gyerek menjen pszichológushoz, hanem te és az apja. Először. Aztán meglátjátok, hogy mit mond. Tudd, hogy ha egy gyerek harcol, küzd, koldul figyelemért, az egészen biztosan traumatünet. Ennek a gyereknek már mindegy, hogy üvöltesz vele vagy pofozod, csak figyelj rá. És akkor ott van az édibédi kishúg. Nekem kisöcsém volt, és ugyanígy rühelltem. Ismerős család is van most pont ugyanilyen helyzetben. A hugika a tökély, mindent pont jól csinál, és hát az lett, hogy alapból a bátyjára van rászólva MINDIG, akkor is, ha a kishúg csinált valami rosszat vagy hergelte a bátyját! Érted, az anya első reflexe, hogy a báty nevét üvölti torka szakadtából, hogy "XY, fejezd be!!!" (6 és 4 évesek). Szerinted? A hugi meg boldogan csépeli a bátyját, mert tudja, hogy neki "szabad". Szuper!! És hát felszabadultabb, boldogabb gyerek, kedvesebb, jobban elvan magában... és ez csak egyre rosszabb. A különbség egyre nő. Az anyjuk hordja a kisfiút orvostól orvosig, mert nyilván van valami baja, szerinte autista! És nem érti meg, hogy nem az, csak nem lett kezelve családon belül a probléma, és most már eldurvult.

2019. szept. 13. 10:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!