Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A bűntudattól nem alszom, úgy...

A bűntudattól nem alszom, úgy érzem hogy nem szeretem a fiamat? Egy pofon is elcsattant ma, mit tegyek?

Figyelt kérdés

5 éves, ezért is szörnyű leírni ezeket... Mindigis nehéz eset volt, problémás volt már a terhesség is vele. De próbáltam mindenből a legjobbat kihozni. Megütni sosem ütöttem meg, inkább a "nyugodt anyuka" típusba tartoztam, de mióta hazahoztuk a húgát, azóta a poklot járom meg nap, mint nap. Egyszerűen mintha két külön nyelvet beszélnénk, bármit kérek, vagy meg sem hallja, vagy az ellenkezőjét teszi. Már a nyár végén kínomba azt kiabáltam neki többször, hogyha ilyen rossz lesz, haza sem hozom az óvodából. Magamra sem ismerek, régen másoknak sem engedtem, hogy azt mondják neki, hogy rossz/rosszul viselkedik, az ovival sem volt soha zsarolás... Mégis mikor elkezdődött, és nem volt itthon, megváltásnak éreztem. Nyugi, csend, béke van olyankor. Nem vita, kiabálás és harc, sírás. Ráadásul a picivel annyira könnyű minden... Még csak 5 hónapos, de sokszor úgy érzem, hogy már most jobban szeretem a fiamnál. Vele nem volt problémás a terhesség, nem éreztem megterhelőnek. 3 hetes kora óta átalussza az éjszakákat (a fiam még 3 évesen sem tette, minimum 2x ébredt...). Alszik a babakocsiban, az autóban, a kendőben, a hintában, az etetőszékben. Igazából bárhol jól elvan. Emlékszem, a naggyal fél évig sétálni alig tudtunk, mert mindenhol ordított. Szörnyű volt vele az első 2 év, igazából ha most visszagondolok, akkoris gyomoridegem van. Erre itt van a kislányunk, aki már most levesz mindenkit a lábáról, és próbálnánk élvezni a családi életet, de a fiunk mindig cirkuszol. Tör-zúz, kiabál. Ma (vagyis már tegnap) pl elkezdte azt ismételgetni, hogy h__lye, h__lye, h__lye és közben rohangált. Kértem, fejezze be, mert telefonálnék, de ha így kiabál, nem tudok. Nem fejezte be, ráadásul felébresztette a picit is, aki ma nyűgösebb volt, nehezebben aludt el délután. Pipa voltam emiatt, és már az 25. "légyszi ne beszélj így" után elszakadt a cérna. Először csak megfogtam kicsit erősebben, hogy megálljon, de csak pimaszul az arcomba röhögött egy "te is h__lye vagy" mondat kíséretében, na akkor felpofoztam. Igazából magam sem hiszem el, az a baj hogy teljesen ösztönből jött. Meglepődött ő is, én is. Azonnal megöleltem, bocsánatot kértem és elmondtam, hogy szeretem, ne haragudjon.

A férjem szerint nem kell ennek ekkora feneket keríteni, nem a békésen játszó gyereknek estem neki, meg hogy mostanában tényleg túlzásokba esett. Mégis rettenetes bűntudatom van, a pofon miatt, meg az érzéseim miatt is. Hogy irritál a saját gyerekem, és reggelente már várom, hogy induljanak az oviba, vagy hogy másnál legyen, stb. Próbálunk vele ugyanúgy foglalkozni, mint a pici előtt, nincs elhanyagolva.

2019. szept. 13. 01:12
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%
Leírásod alapján az a nagy helyzet, hogy ezt a kisfiút már a fogantatásától kezdve nem szereted (problémás terhesség), a kislánynál problémamentes. Itt kezdődött, különben nem emelted volna ki külön a terhességeidet.
2019. szept. 13. 11:03
 32/45 acelsziv ***** válasza:
15%
31: ez nettó ostobaság amit ideírtál. Mi mindkét gyereket nagy szeretettel vártuk. Mégis az első terhessége a páromnak teljesen sima volt, csak a pocak nőtt. A másodiknál meg minden előjött. hányás, rosszullét, vizesedés.
2019. szept. 13. 11:33
 33/45 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, a problémás szó ebben az esetben nem azt jelenti, hogy hányás, rosszullét stb, hanem azt, hogy PROBLÉMÁNAK élte már meg akkor ezt a gyereket.

Nekem is problémás volt mindkét terhességem, konkrétan a fogamat hagytam ott majdnem mind a kétszer, mégsem éreztem problémának. Érted?!

2019. szept. 13. 11:37
 34/45 anonim válasza:
100%
Már késő bánat, de biztosan jó ötlet volt a kistestvér?
2019. szept. 13. 15:00
 35/45 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem is tünethordozo a gyermeked. Ha így érzel iránta, ennek oka van. Neked kell utánajárnod, hogy te miért érzel így. A gyereked viselkedése (a körülmények ismeretében) normális. Ha érted mire gondolok.
2019. szept. 13. 15:22
 36/45 anonim ***** válasza:
58%

Érdekes sok válaszoló milyen szelektíven olvas. A gyerek nem azóta problémás hogy a hugi megszuletett. 5 éves a gyerek.

"Mindigis nehéz eset volt," hát rohadtul nem lehet ezt a hugira fogni meg hogy figyelem hiányos. 5 évig egyke volt, milyen figyelem hiányról beszéltek??? Idióták. A gyerek alapvető nevelése lett elrontva. Kezdektol. Hogy nem kapta meg ezt a nevelő célzatú pofont már az elején. Ez a gyerek neveletlen. Nem figyelem hiányos, és nem Adhd vagy ilyesmi. Egyszerűen NEVELETLEN. És ezt csak a hugi megjobban felerositi ezt a viselkedést. De még utoljára leirom hogy mindenki felfogja: NEM EZ VÁLTOTTA KI. A gyerek elejétől kezdve ilyen.

2019. szept. 13. 17:32
 37/45 anonim válasza:
94%
Pont ezért - mert az elejétől kezdve gond volt a kisfiúval - nem kellett volna testvér. Nem vagyok szaki, de még én is tudom, hogy a testvér csak nehezítette szegény kisfiú életét.
2019. szept. 13. 17:56
 38/45 anonim válasza:
65%

Kérdező!

Nem vagy egyedül a problémáddal.Sokan írták,hogy a gyerek tünethordozó.Na és,ha nem?Nálunk is ez a helyzet,először minket küldtek(mentünk is)terápiára.Amikor évekkel később diagnózist kaptunk a gyerekről,én határtalanul megkönnyebbültem.Amikor mindenki a te alkalmasságodat kérdőjelezi meg anyaként,a gyerekkel nagyon nehéz,akkor legyél extra türelmes,magabiztos,határozott.

2019. szept. 13. 18:33
 39/45 anonim válasza:
68%
Előző vagyok.Keress egy olyan szakembert,akiben megbízol,aki családilag foglalkozik veletek.Nem biztos,hogy a te hozzáállásod nem jó.Szereted a gyerekeidet,mind a kettőt.A naggyal sokkal nehezebb,vele vannak a konfliktusok,ne érezd rosszul magad, ha fellélegzel attól,ha óvodában van.
2019. szept. 13. 18:37
 40/45 anonim ***** válasza:
75%
háát nem nagy talány... Elsőt még óbvatd a széltől is és soha nem volt még az sem hogy rossz vagy, tehát maaarhárta el lett kényeztetve. Másodiknál már magabiztosabb vagy (és ezt a baba is megérzi ezért olyan nyugodt) azzal, hogy a pofon után rögtön esdekeltél őfelségétől bocsánatért marhára elszúrtad. Így nem tanulta meg hogy amit tett az rossz és te leszel a gyerek csicskája. Hajrá :P
2019. szept. 13. 18:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!