Ha a lányomnak joga van döntést hozni, akkor nekem is van jogom hozzá?
Sajnos a lányomnak tetszik a legújabb trend, hogy az újszülött babához 2 hétig nem mehet látogató, még én sem és a másik nagyszülők sem.
A terhessége alatt sokat mentem segíteni, mert a férje tényleg sokat dolgozik.
Mindent megcsináltam, amit nagy hassal már nehéz csinálni /ablakot pucoltam,porszívóztam, vasaltam, főztem, sütöttem, a kerti munkákba is besegítettem/.
Most a kiirt szülés előtt mondta meg, hogy úgy döntöttek, hogy senki nem mehet addig hozzájuk, míg a férje otthon van vele és babával azaz 2 hétig.
Mondanom sem kell, nagyon elkeserített ez a hozzáállás.
De minél többet gondolkodok rajta, annál inkább úgy gondolom, hogy én ezután "csak" nagymama leszek.
Még én is dolgozom, együtt élek a fiammal egy nagy családi házban, így sok dolgom van, de mindig szakítottam rájuk is időt és ha ők így állnak hozzám, akkor én is megtehetem, hogy nem megyek főzni, vasalni stb. hozzájuk, csak elmegyek, megnézem a babát és hazamegyek.
Lehet, hogy csak pillanatnyi elkeseredésemben gondolom így, de szerintetek helyesen gondolom vagy tévedek és ha letelik a 2 hét, akkor menjek és segítsek ugyanúgy mint eddig?
Azoknak akik a takarítónőt emlegetik:
Szép új házban élnek, de ennek ára van.
A vőm sokat dolgozik, hogy a kölcsönt fizetni tudják.
Nem hiszem, hogy takarítónőre telne nekik.
Mint szerintem a legtöbb embernek sem, csak jó ezzel támadni.
A menyem is azzal vigasztal -aki már tudja mennyire fárasztó egy újszülött- hogy szólni fognak, hogy mehetek.
De, most tényleg...ha segítség kell mehetek, ha nem kell segítség akkor látni sem akarnak?
Természetesen megvan a lehetőséged rá, hogy ilyen döntést hozz. Ha te így, fijam, hát én meg majd úgy, majd megtanulod a kutyafittyet, idösanyádat ugráátatni, min' a hüjét, meglásd majd, sírás lössz ennek a vége...
Gyönyörű, évtizedeken át tartó adok-kapok lehet belőle.
De nem baj, ha megkeseríted a lányod életét, nem baj, ha az unokád alig lát és retteg tőled, mert "kisfijam, mama előtt szépen viselkedjél, ne kelessen rád szólni, mert mindég csak a vita van belülle", a lényeg, hogy neked igazad legyen. A jó nagyszülőt onnan ismerni meg, hogy neki és csak neki van igaza.
Nem hallottak még kézfertőtlenítésről? Nálam az első hetekben mindenkit megkértünk, hogy mosson kezet és használja a kézfertőtlenítőt és nem volt semmiféle gond abból, hogy fél órára eljöttek hozzánk a nagymamák.
A kórházban sem látogathatod meg őket? Ez elég furcsa.
Én megértem, hogy így reagálsz, pontosan ezt tenném én is. Lényegében nagyon undok módon viselkednek veletek, úgy tesznek, mintha nektek nem lenne közötök ahhoz a gyerekhez, pedig elég sok közötök van hozzá, hiszen vérrokonotok, egyenes ági..
Én például megőrülök, amikor anyám azt mondja jön át segíteni. Mi a francot? Ha a gyereket akarod megnézni gyere át, de nálam nem fog se főzni, se mosni, se takarítani.
A 2 hetes szabályt megértem. Nálunk ez 6 hét. A nagyszülőkön kìvül senki nem jöhet látogatni. (Már csak 2 hetet kel kibírniuk) A testvéreknek van gyereke (ovis, bölcsis, még kisebb) ők például csak 6 hét letelte után jöhetnek.
Szerintem Kérdező fogadd el a lányod kérését. Nem fogsz belepusztulni. Talán nem emlékszel, mert régen szültél, de az első pár nap/hét nagyon fájnak a szülési sérülések. Lehet amikor mennél pont pihenne, vagy ott vagy, pihenne, de nem akar téged sem megsérteni, hogy menj haza.
Persze tudom, vannak ősanyák, akiknek meg sem kottyannak ezek a sebek, de nem vagyunk egyformák. Kicsit gondold bele magad az ő helyzetébe.
Ne menj.
Egyébként ennek a dolognak semmi, de semmi köze nincs a "joghoz". Mert ha van, akkor nagyon-nagyon rossz.
Innentől... ez idiotizmus. Minden oldalról. Fel sem szabadna vetődni ilyennek. Na csá.
dellfil
Nekem nagyon jó a kapcsolatom anyukámmal. Sokan irigyelnek is minket, hogy mennyire jóban is vagyunk. De mégsem jön csak úgy, amikor akar. De én sem hozzájuk. És ez nekünk nem sértő. Nem vagyunk egymástól kitiltva, de az ember akkor megy valahova, ha hívják. Nem? És természetesen rendszeresen hívjuk egymást :) Egyébként még kulcsunk is van egymás házához vészhelyzet esetére.
Annyira fura, hogy ez neked kitiltás, meg hogy rángatnak, ha majd hívnak. Kb. mintha az lenne az igazi gond, hogy nem jössz-mész, amikor akarsz.
Meg minek kell ezt a segítségre kihegyezni? Ne segíteni menj, hanem babázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!