Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a lányomnak joga van...

Ha a lányomnak joga van döntést hozni, akkor nekem is van jogom hozzá?

Figyelt kérdés

Sajnos a lányomnak tetszik a legújabb trend, hogy az újszülött babához 2 hétig nem mehet látogató, még én sem és a másik nagyszülők sem.

A terhessége alatt sokat mentem segíteni, mert a férje tényleg sokat dolgozik.

Mindent megcsináltam, amit nagy hassal már nehéz csinálni /ablakot pucoltam,porszívóztam, vasaltam, főztem, sütöttem, a kerti munkákba is besegítettem/.

Most a kiirt szülés előtt mondta meg, hogy úgy döntöttek, hogy senki nem mehet addig hozzájuk, míg a férje otthon van vele és babával azaz 2 hétig.

Mondanom sem kell, nagyon elkeserített ez a hozzáállás.

De minél többet gondolkodok rajta, annál inkább úgy gondolom, hogy én ezután "csak" nagymama leszek.

Még én is dolgozom, együtt élek a fiammal egy nagy családi házban, így sok dolgom van, de mindig szakítottam rájuk is időt és ha ők így állnak hozzám, akkor én is megtehetem, hogy nem megyek főzni, vasalni stb. hozzájuk, csak elmegyek, megnézem a babát és hazamegyek.

Lehet, hogy csak pillanatnyi elkeseredésemben gondolom így, de szerintetek helyesen gondolom vagy tévedek és ha letelik a 2 hét, akkor menjek és segítsek ugyanúgy mint eddig?

2019. szept. 10. 13:31
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/185 anonim ***** válasza:
44%
Nekem csak egy kérdésem van. Miért vettétek ki pontosan arra a két hétre a szabadságot? Tényleg nagyon önzőek vagytok ha nem hagyjátok hogy egy kicsit megszokják egymást és az új helyzetet. Ha nem vennél szabadságot akkor tényleg csak megkukkantanád a picit munka után és jönnél el de így?... Nem csodálkozom a lányodék döntésén.
2019. szept. 11. 20:03
 112/185 anonim ***** válasza:
42%

Neked az a bajod, hogy a lányod már felnőtt és nem kislány, aki a segítségedre szorul.

Pszichésen nehezen viseled. Az unoka születésében nem a boldogságot látod, hanem a kétségbeesést, hogy új korszak kezdődik.

Igen, már nagymama is vagy, nem csak anya. Olyanmód már nem kell pátyolgatnod a lányod, ahogy eddig.

Keress fel egy jó pszichológust.

2019. szept. 11. 20:08
 113/185 anonim ***** válasza:
72%
Így van, menjetek nyaralni és ne szolgáld ki a lányodat a továbbiakban sem, te is ember vagy, azért mert van gyereked nem kell egész életedben a cselédje lenni.
2019. szept. 11. 20:15
 114/185 anonim ***** válasza:
65%

MEgértelek, és igazat adok neked.

Az a gyanúm, a lányod ha ezt a hóbortot összeszedte, akkor jön majd a többi új módi is, rendszeres hétvégék kettesben a férjjel, mert "ápolni kell a kapcsolatot", stb. Akkor bezzeg majd nem lesz baj az sem, ha a nagyinak 40 fokos láza van, mert vigyázni kell az unokára...

2019. szept. 11. 20:50
 115/185 anonim ***** válasza:
16%
105-ös,lehetek a vejkód? :)
2019. szept. 11. 20:53
 116/185 anonim ***** válasza:
52%

"Majd ha hazajöttünk meglátogatjuk őket, de a férjem azt mondta, hogy nem szeretné mégegyszer meglátni, hogy a lányunknál főzök, takarítok. Legyünk csak nagyszülők, heti pár órára, a többi nem mi dolgunk."

NNNa, ez a beszéd!

Én még színházba is eljárnék. És nem mindig érnék rá gyerekfelvigyázni sem. (Tudom, most még nem fognak megkérni, de olyan 2-3 éves kortól már simán, na majd akkor sem kell mindent eldobni a kezedből, hogy rohanj.) Ha kedved van, akkor persze mehetsz, de ha szívesebben barátnőzöl/sétálsz/szervezel programot a férjeddel, akkor tedd azt.

2019. szept. 11. 21:04
 117/185 anonim ***** válasza:
60%

"Nem tudom kérdező, hogy hány éves vagy, de rendkívül maradi a gondolkodásod.

Egyszerűen éretlen vagy, játszmázol - a kedves nagypapi is, hogy szerinte elég lesz ezek után fél óra."

Miért? Most már az is játszmázás, ha leakad a gyerekéről, és elmegy két hétre nyaralni a férjével?

2019. szept. 11. 21:06
 118/185 anonim ***** válasza:
31%

"Nem egyedül dönteni se neked, se neki, hanem egymással megbeszélni, az nem opció?"

Többször meg lett beszélve(ahogy végigolvastam, kétszer minimum), hogy köszönik, semmiféle látogatást nem szeretnének két hétig. Akkor mi a baj a Kérdező döntésével?

2019. szept. 11. 21:07
 119/185 anonim ***** válasza:
31%

"Normális emberként és normális szülőként viselkedni.

Sok szereped lesz még a lànyodék életében, és nemcsak főzés és takarítás, attól, hogy 2 hétig (!) szeretnének kettesben, pontosabban hármas maradni, ne játszd a sértődöttet!"

Megkérdezhetem ,hogy az miért "sértődött játszás", ha elmegy a férjével nyaralni? Teljesen normális dolog lenne akkor is, ha nem szülne a lánya.

Azért akik ilyen válaszokat adnak, ti is felnőhetnétek ám. Most akkor ha az ötvenes hölgy elmegy két hétre, az is cseszi a fiatal anyuka pártján állóknak a csőrét? Mert már ez is játszmázás? Nem csak rólatok szól a világ, azért ácsi!

2019. szept. 11. 21:10
 120/185 anonim ***** válasza:
67%

Hogy mi a sértődöttet játszás és a játszmázás?

Ez a mondat:

"de a férjem azt mondta, hogy nem szeretné mégegyszer meglátni, hogy a lányunknál főzök, takarítok."

Hangsúlyozom, nem az a baj, hogyha a nagyszülők utaznak, élik a saját életüket, és nem rohannak takarítani, főzni és gyerekre vigyázni.

Ez nem baj!

Az a baj, ha ezt "bosszúból" teszik, merthogy két hétig nem engedték őket a gyerekhez.

2019. szept. 11. 21:15
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!