Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam neki, hogy hallotta...

Megmondjam neki, hogy hallottam, ahogy kibeszélt?

Figyelt kérdés

Nos, anyukám elég érdekes teremtés, nem igazán szeret engem, mióta az eszemet tudom, nem kaptam tőle szeretetet. Ha gondom volt kisebb koromban, sosem ért rá megbeszélni vagy csak egyszerűen nem tartotta elég fontosnak ahhoz a problémámat, hogy beszéljünk róla. Ha nem úgy volt valami, ahogy eltervezte, nem szólt hozzám, bűntudatot keltett csak bennem. Soha meg sem kérdezze, hogy hogy érzem magam, mi van az iskolában, én ha egy nap nem kérdeztem rá erre, elmondott minden hálátlan sz@rnak.

Tinédzser koromban ezeknek köszönhetően evészavaros lettem, ez egy utolsó kiáltás volt részemről az anyám irányába, de sajnos tehetetlenségében egy alkalommal megvert ahelyett, hogy beszélt volna velem a problémáról, így elkezdtem távolodni tőle az eset után.

Most ott tartunk, hogy 25 éves vagyok, keveset beszélünk, ritkán megyek haza, nem is ismer igazán engem, semmit se tud rólam. Emiatt is bűntudatom van, mert szándékosan bűntudatot akar kelteni bennem.

Most épp ezen ritka hazalátogatásaim egyikét töltöm, éppen WC-re mentem a szobából, amikor tisztán hallottam, hogy ocsmány módon kibeszél engem a nagyanyámnak, valótlan dolgokat mond neki, olyan véleménnyel van rólam, hogy bárcsak meg se szült volna, stb. Elmondjam neki, hogy mindent tisztán hallottam? Nagyon dühös vagyok rá. 25/L

2019. szept. 4. 23:46
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a gratulációkat, jól esik!

Kicsit szomorú vagyok, átjöttem a barátomékhoz ma egy kicsit és most látom csak, milyen eszméletlenül aranyos az anyukája.

A sírógörcs kerülget, hogy náluk együtt eszik az asztalnál a család, az anyukája végighallgatja a barátomat és tanácsot is ad neki, kérdezi, hogy van, főz neki amit szeret. Az én anyukám szinte sose főzött nekünk... Volt, hogy vasárnap ebédre pirítós volt és nem azért, mert nem telt volna ebédre.

Annyira ijesztő egy ilyen normális családot látni, de főleg az, hogy kiskoromban nekem anyám viselkedése volt a normális...

2019. szept. 5. 22:35
 22/23 anonim ***** válasza:
69%
Ha szembesíted, akkor se érsz vele semmit. Az én anyám is ezt csinálja és bármit mondtam neki,tagadja, hisztizik. Aztán folytatja. Vagy hallom,mert rákezdi, amint átmegyek egy másik helyiségbe, vagy visszahallom a családtól. Igazságtalan és fájdalmas, de ignorálni kell,mert változtatni nem fog.
2019. szept. 6. 07:56
 23/23 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon szoritok neked, hogy el tudd engedni ezt a merhezo embert! Ne azonosulj az o ertekrendjevel! Legyel buszke magadra, hogy ilyen sokra vitted, en is gratulalok neked! Csak olyanokkal foglalkozz, akik szeretnek teged!
2019. szept. 6. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!