Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam neki, hogy hallotta...

Megmondjam neki, hogy hallottam, ahogy kibeszélt?

Figyelt kérdés

Nos, anyukám elég érdekes teremtés, nem igazán szeret engem, mióta az eszemet tudom, nem kaptam tőle szeretetet. Ha gondom volt kisebb koromban, sosem ért rá megbeszélni vagy csak egyszerűen nem tartotta elég fontosnak ahhoz a problémámat, hogy beszéljünk róla. Ha nem úgy volt valami, ahogy eltervezte, nem szólt hozzám, bűntudatot keltett csak bennem. Soha meg sem kérdezze, hogy hogy érzem magam, mi van az iskolában, én ha egy nap nem kérdeztem rá erre, elmondott minden hálátlan sz@rnak.

Tinédzser koromban ezeknek köszönhetően evészavaros lettem, ez egy utolsó kiáltás volt részemről az anyám irányába, de sajnos tehetetlenségében egy alkalommal megvert ahelyett, hogy beszélt volna velem a problémáról, így elkezdtem távolodni tőle az eset után.

Most ott tartunk, hogy 25 éves vagyok, keveset beszélünk, ritkán megyek haza, nem is ismer igazán engem, semmit se tud rólam. Emiatt is bűntudatom van, mert szándékosan bűntudatot akar kelteni bennem.

Most épp ezen ritka hazalátogatásaim egyikét töltöm, éppen WC-re mentem a szobából, amikor tisztán hallottam, hogy ocsmány módon kibeszél engem a nagyanyámnak, valótlan dolgokat mond neki, olyan véleménnyel van rólam, hogy bárcsak meg se szült volna, stb. Elmondjam neki, hogy mindent tisztán hallottam? Nagyon dühös vagyok rá. 25/L

2019. szept. 4. 23:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
92%
Elmondod, fogod a cókmókodat, és hazamész. És utána a házuk tájára ne menj többet, a kapcsolatot 100%-ig szüntesd meg. Mintha sose lett volna anyád. Fel fogsz szabadulni. Ha ezt nem teszed, mert "fú, hogy tehetnék ilyet, hát mégiscsak az anyám", hát akkor ne gyere a gyakorikérdésekre panaszkodni, mert akkor pont az fog történni veled, amire érdemes vagy.
2019. szept. 4. 23:53
 2/23 A kérdező kommentje:
Igazából nem nagyon tartom már az anyámnak, inkább magam miatt látogattam eddig is. Szóval maximum magam miatt lenne egy ideig kellemetlen a helyzet, de még az is jobb és könnyebb lenne ezek után.
2019. szept. 4. 23:58
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindig van bennem egy kis meglepődés amikor azt olvasom hogy valakinek a szülei -jelen esetben anyád-nem olyanok mint amilyen pld az én Édesanyám volt.Az ami a múltban történt azon már nemigen tudsz változtatni,és ahogy olvasom jelenleg sem rózsás a viszony köztetek.A legjobbat azzal tehetsz magadnak hogyha-miután elmondtad hogy mindent hallottál-megköszönöd a nagy büdös semmit amit szülőként a nevelésedért tett,és lelépsz. Nem tudom van-e egzisztenciád,mennyire vagy független anyádtól,de ha ennyire kegyetlenül beszél rólad,érez irántad,lépj ki az életéből.Azzal csak magadnak segítesz.Beszéltél már vele az érzéseidről? Hogy mennyire dühös vagy és megbántott?!
2019. szept. 5. 00:00
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy magad miatt látogattad? Ezt nem tudom értelmezni. Neked mi ebben a jó?
2019. szept. 5. 00:06
 5/23 A kérdező kommentje:

Szerencsés mindenki, akinek jó anyukája van és nem is érti a helyzetet, becsüljétek meg őket nagyon, ezt komolyan és minden irónia nélkül mondom!

Igazából azért látogattam, mert nem akartam olyan lenni mint ő, hogy lesz@rom, mi van vele, de le fogom ezek után.

Kedves utolsó előtti, sajnos nem lehet vele beszélni, ez volt a probléma mindig is. Tagad mindent, engem hozna ki ebből is hibásnak, nem lehet vele értelmesen beszélni.

2019. szept. 5. 00:10
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan mondom sajnálom.Vedd magad olyanokkal körbe akik szeretnek-sablon duma,de igaz- és az lesz számodra a legjobb gyógyír hogy a majdani gyermekeidnek fényévekkel jobb anyukája leszel,mint ami Neked jutott! Legjobbakat és fel a fejjel!
2019. szept. 5. 00:20
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, mert később bánni fogod, ha nem mondod el. Aztán soha többet ne menj meglátogatni, a telefont ne emeld fel rá!
2019. szept. 5. 00:45
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
én a helyedben ott es akkor elmondtam volna..! összepakolnėk es többet nem is mennėk
2019. szept. 5. 05:37
 9/23 anonymousreview60 ***** válasza:
84%
Én elmondanám neki, hogy hallottam, hogy kibeszélt.Ezzel adnék egy utolsó esélyt arra, hogy bocsánatot kérjen. Ha ez nem történne meg (99%), akkor - ha megélhetési, lakhatási dolgok nem kötnek hozzá - írnék kézzel egy levelet, amiben leírok mindent őszintén. Ennek egy példányát elküldeném neki, egyet nagyanyámnak és ezzel az anyával megszakítanám a kapcsolatot.
2019. szept. 5. 05:52
 10/23 anonim ***** válasza:
96%
Én is elmondanám neki. Nagymamáddal milyen a viszonyod? Ő mit reagált a hallottakra?
2019. szept. 5. 06:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!