A szülők hogy viszonyulnak az egyetem/szakváltáshoz? Megmondjam ezt most, vagy várjak, amíg felvesznek?
20 éves lány vagyok, másodéves az egyetemen.
Mikor végzősként kellett eldöntenem, hogy "mi leszek, ha nagy leszek", akkor semmi fogalmam nem volt a jövőmről. Éppen egy nagy szerelmi bánat közepén voltam, akkor úgy éreztem, hogy a szobámból sem akarok kilépni. 0 nyílt napon voltam, nem igazán néztem utána a szakoknak.
Anyukám olvasgatott inkább az egyetemekről és ő írta össze, hogy szerinte mik lennének a jó szakok számomra. Így kerültem a nemzetközi tanulmányokra. Szeretem, és nyilván elvégzem az alapképzést, de az MA képzést már nem szeretném megcsinálni. Több ismerősöm, barátnőm van a jogi karon és rájöttem, hogy engem az érdekel és jogász szeretnék lenni.
Igen, tudom, hogy nehéz és ott nem elég vizsgaidőszakban tanulni, valamint hogy majdnem 21 éves leszek, mire elkezdem. De többen mondták, hogy ott több diák már úgy megy oda, hogy van diplomája, vagy elkezdtek egy szakot és váltottak idő közben.
Szóval úgy gondoltam, hogy elküldöm a jelentkezésemet, a mostani szakomon az utolsó két félévet levelezősként fejezem be és így a jogon az első 2 félévet párhuzamosan csinálom a mostanival. Szerintetek ez így kivitelezhető?
Hogy mondjam el a szüleimnek? És legfőképpen mikor... Mert a jelentkezéseket még 3 hétig lehet elküldeni, de ugye csak nyáron derül ki, hogy felvettek-e (önköltségesre felvesznek).
Addig húzzam ezt az egészet?
Köszönöm szépen, ha válaszoltok!
Szerintem inkább fejezd be a mostani szakodat nappali tagozaton, és csak jövő ilyenkor jelentkezz jogra.
Így talán muterodnak is jobban megfelel, meg szerintem neked is könnyebb dolgod lesz, mert az egy kicsit húzós, hogy pont szakdolgozatot írsz meg államvizsgázol, de közben ott a római jog szigorlat is..
Az én anyám szörnyen fogadta, mert minél előbb szeretett volna férjhez adni és kitenni otthonról, de diploma nélkül nem mert volna. Az ő szemében 23 évesen állok a diplomámmal és az ujjamon egy eljegyzési gyűrűvel, következő évben pedig férjhez megyek.
A te esetedre térve, szerintem végezd el a nemzetközi tanulmányokat, ne menjél párhuzamosra. A jog nagyon nehéz.
Azért gondoltam, hogy érdemesebb lenne párhuzamosan csinálnom, mert a mostani szakomon évközben szinte semmit nem kell tanulnom és vizsgaidőszakban sem szakadok meg...
A barátaim, barátnőim már felsőbbévesek, 0 közös óránk, előadásunk lenne. De még ha lenne is, akkor sem azért megyek ilyen nehéz egyetemre, hogy ismerős üljön mellettem.
A szüleim fizetik a dolgaimat, nincs saját keresetem.
én a helyedben otthagynám a nemzetközi tanulmányokat. azzal kb mehetsz a mekibe ( ezt nem bántásból mondom).
sok sikert kívánok a joghoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!