Lehetséges-e már egyetemi hallgatóként ismétlő érettségit tenni, ha a szakváltáshoz nincs elég pontszámun?
Figyelt kérdés
Szeretnék jogi egyetemen tanulni, de oda nem fognak ebben a tanítási évben felvenni, mert nem lesz elég pontszámom. Jelenleg 12-es vagyok, és volt egy előrehozott angol érettségim tavaly, ami csak 87% lett, és ez nem lesz elég, bárhogy matekozom. (Kiszámoltam a felvi.hu-n) Ezért úgy döntöttem, jelentkezni fogok programozó informatikus szakra, mert oda szinte biztos, hogy fel fognak venni, és az is eléggé érdekel. Ha meggondolom magam, mert mégsem tetszene a programozás, akkor van lehetőség ismétlő érettségit tenni még ahhoz, hogy jobb pontszámmal tudjak újra nekifutni a joginak, vagy ha már egyszer felvettek valahova, akkor nem tehetsz többször ismétlő érettségit? Esetleg halasszak egy évet, és próbáljam tegyek ismétlő érettségit úgy?2017. nov. 14. 16:07
2/5 anonim válasza:
Persze, lehetséges. De ha 12-es vagy, akkor csak májusban érettségiztel, nem? Akkor meg van időd tanulni, miért ne mehetnél jövő szeptembertől jogra? Van ne értem hogy érted az idei tanévet. Az már elkezdődött.
3/5 anonim válasza:
Lehet, én is úgy érettségiztem újra. Viszont ha jól tudom, csak emelt szinten lehet újraérettségizni olyan tantárgyból, amiből már van egy érettségid.
4/5 anonim válasza:
Nem, közepén is lehet javítót, majd ismetlőt tenni, akárhányszor. Csak az ismétlők már fizetősek.
5/5 anonim válasza:
Ha van bizonyítványod, akkor abból érettségizel amiből akarsz akármilyen szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!