Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megkérdezzem a szüleimet,...

Megkérdezzem a szüleimet, hogy fizetik-e az albérletet?

Figyelt kérdés
1éve tanulok szegeden,eddig bejártam(kb 40perc)de mostanában nagyon szeretnék picit önállósodni. Egyetem elején nem mentem koliba,mert barátom is bejárós és gondoltam így több időnk lesz egymásra. Picit félek,hogy majd a szülei elítélnének,hogy a szüleim fizetek "feleslegesen az albit,pedig be tudnék járni" Most azérz is lenne jó ez,mert bátyám most kezd el dolgozni,és ő neki már nem kell fizetni az ilyesmit. Megkérdezzem szüleimet valamikor? Nem akarok drága helyet,max 30k+rezsi(szüleim jól keresnek)
2019. szept. 1. 09:22
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
35%
Honnan veszitek, hogy Szegeden belül mennyi idő az utazás? Kb. ha a város másik végén lakik és a leghosszabb útvonalú busszal megy akkor 40 perc,de ezt nagyon szerencsétlenül kell kifogni. A többség nem is a belvárosban lakik hanem kertvárosi részeken.
2019. szept. 1. 21:18
 32/43 anonim ***** válasza:
78%

32!

Megkerestem a legolcsóbb albérletet és megnéztem mennyi idő tömegközlekedéssel azbutvaz egyetemig. De kb bárhol csúcsidőben eljutni egyik pontról a másikra minimum fél óra, ha nem több.

2019. szept. 1. 21:26
 33/43 anonim ***** válasza:
20%
Én voltam Szegeden egyetemista,na mondjuk nem mostanában, de 20 perc alatt ott voltunk mindenhol. Egyetem meg szétszórva az egész városban van. Attól függ ő melyik szakra jár.
2019. szept. 1. 21:35
 34/43 anonim ***** válasza:
77%

Kérj kolit... Az is önállósodás... Legalabbis azon a téren h magadnak csinalsz kajat, mosol, takarítasz..

Egyébként 40perc semmi. Miskolcon lakom. Nem a varos szélén, sőt nagyon nem, de így is 40 perc az egyetem :D Szóval az a része vicces...

Oké, jól keresnek, ki is tudnák fizetni..de van értelme? Nem egyszerűbb azt a pénzt félretenni, megspórolni? Mert ok fizetik az albi+rezsi. De ugyanúgy mennél haza, tehát egy bérlet ugyanúgy logikus. Enni kell.. Plusz kiadás. Mivel ha az otthoni kajából eszel, kevesebbe kerül, mint egy külön menü. Plusz kell akkor takarítószerek... Meg még ki tudja mi... Hát én őszintén nem fizetném. Bejárás nem vészes, jövőre igényelj kolit.

Nem várnám el, hogy dolgozz, tanulj, fogsz még dolgozni eleget.. De nem fizetném!

2019. szept. 1. 21:43
 35/43 anonim ***** válasza:
79%

Persze kérdezed meg a szüleidet, miért ne?

A barátod szüleinek a véleménye ne érdekeljen, semmi közük hozzá.

Miért kellene "megspórolni" feltétlenül a szülőknek albi árát? Meg kell kérdezni és majd ők döntenek, hogy belefér-e anyagilag vagy sem.

Igenis az már az önállósodás egy foka ha nem a szülőkkel lakik valaki, mégha nem ő fizeti is a költségeket. A következő lépcsőfok amikor már meg is keresi az árát. Én ebben támogatnálak ha az anyukád lennék. (50/N)

2019. szept. 2. 04:18
 36/43 anonim ***** válasza:
59%

33!

Ok, akkor 20 perc alatt ott van. Tehát 40 perc helyett 20 percet utazik. Valóban, igazán megerti emiatt egy albérletet kivenni

2019. szept. 2. 07:19
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

Ha megtehetik, akkor megéri. Nem az a jó megoldás, ha akkor költözik külön először, mikor munkába áll.

Ha megtehetik igenis tegyék meg.

2019. szept. 2. 08:01
 38/43 anonim ***** válasza:
69%

De kollégium miért nem jó???

Miert csak albi, albi, albi... Szuper, hogy mindenkinek lassan alap dolog, hogy a szülő fizessen még egy albi is a gyerekének csak úgy...mert 'nem akarom hogy a szüleim tudjanak róla hogy mikor bulizom, szexelek'-mert kb ez az oka, hogy szabad akar lenni..

2019. szept. 2. 09:25
 39/43 anonim ***** válasza:
100%
Kedves előző! A legtöbb helyen koli hiány van . Azaz koli igényléskor a szociálisan rászorulók és a minél távolabb lakók élveznek előnyt. 100 km alatti távolságra lévő lakóhely esetében szinte tuti hogy elutasítják a kérelmét. Kivéve ha Szegedi Egyetem kivételes..és rengeteg koli férőhelyük van.
2019. szept. 2. 09:52
 40/43 anonim ***** válasza:
76%
Ezt értem.... De a kérdezőben fel sem merült... Amúgy én 60kmre se laktam. Megis kaptam kolit. Szóval siman lehet h van. Plane h tuti vannak kiesok is.
2019. szept. 2. 11:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!