Megkérdezzem a szüleimet, hogy fizetik-e az albérletet?
Szerintem ez családfüggő. Én a két gyerekemnek béreltem 1 lakást az egyetemi városukban (2 külön szobával), és fizettem amíg tanultak (bérleti díjat és a rezsi). Nekünk ez anyagilag megoldható volt, és nem éltek vissza vele, mindketten komolyan vették a tanulást, de nyilván egyszerűbb volt nekik is helyben bejárni órákra.
Ha a szüleid tudják, hogy komolyan veszed a tanulást, és lehetőségük van rá, megkérdezheted, legfeljebb nemet mondanak. Akkor azt kénytelen vagy elfogadni, de egy kérdésben szerintem semmi rossz nincs.
A kérdező nem főállású segédmunkás, hogy ki tudjon fizetni egyedül egy albérletet. Bár amilyen árak vannak, nekik sem fog egyhamar menni.
Én biztosan megengedném a lányomnak. Eleve sok az a 40 perc. Arra jó, hogy lehet tanulni a vonaton.
És igenis lehet önállósodni. Nekem is a szüleim fizettek mindent amikor tanultam. Sokkal szarabb volt annak, akinek nem fizették ki. Sokan le se tudtak diplomázni, mert anyuci apuci behisztizett, hogy ők nem, a gyerekük felnőtt. Csak tudnám akkor gimibe minek járt. Mert szerencsétlenek érettségis minimálbéresek azóta is. :( pedig nem voltak rossz képességűek, csak az állandó éjszakás meló miatt sosem tudták kipihenni magukat.
Kérdező! A barátod nem költözne veled?
Szegeden albérlet 30k? Először nézz utána az áraknak.Az egyetem közelében lévő lakások 100.000Ft-tól kezdődnek, ami messzebb van az meg kb.70.000Ft és lehet,hogy az albérlettől az egyetemig szintén 40 perc az út.Inkább járj be és gyűjtsd a pénzt,majd ha dolgoztok,akkor együtt elköltöztök a barátoddal.
Ha megkérdezed max.nemet mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!