Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megkérdezzem, hogy velünk...

Megkérdezzem, hogy velünk karácsonyozhatna-e a barátom?

Figyelt kérdés

Én a szüleim válása ellenére is úgy nőttem fel, hogy imádom a Karácsonyt. De mindent, az ajándékozást, az ebédeket, vacsorákat, a fákat, díszeket, mindent tényleg... Nálunk már most karácsonyi zene szól, a ház teljesen fel van díszítve, mintha Meseországban lennénk.

Viszont a barátom nem ilyen. Neki ez sosem volt ünnep, mert a szülei nem foglalkoztak vele. Nem úgy értem, hogy éhezett volna, mert mindene megvan a mai napig, csak mindig egyedül volt. Neki az ünnepek, amiért én odavagyok, csak átlagos napok.

Ezért arra gondoltam, hogy tölthetné nálunk a Karácsonyt. Úgyis megtelik ilyenkor a ház, hazajönnek mamáék, itt van a nevelőapám húga és annak a családja, az utolsó este még szokott lenni egy nagy baráti buli is, ahol kb. 8-10 család szokott lenni. Szóval nálunk mindig jó a Karácsony, plusz ugye még apa részéről is ott vannak a rokonok, akik szintén hasonlóak.

A barátomnak már mondtam, ő nem ellenkezett, mert tudja, hogy felesleges lenne.

De szerintetek anyáéknál hogy kérdezzek rá?

Még nem beszéltem nekik arról, hogy a barátomnak milyen a kapcsolata a szüleivel, de így biztosan kérdezősködnének, nem?

17L

2015. dec. 1. 21:31
 1/9 anonim ***** válasza:
68%

- Ismerik-e szüleid barátodat? Bemutattad már nekik?

- Elfogadják-e szüleid barátodat?

Ha a fentiekre "igen" a válasz, nem kérdés a kérdés, mert szüleidnek bejelentheted: szeretnéd, ha barátod is a te családoddal töltené a karácsonyt.

2015. dec. 1. 21:43
 2/9 anonim ***** válasza:
85%

Elsőnek a szuleidel kellett volna megbeszelned es ha igent mondanak akkor meghívni a barátodat!

Es nem forditva ahogyan azt te csináltad hogy elsőnek a barátoddal beszelted meg.

Ha nemet mondanak a szülők meg kellemetlen helyzetbe is hoztad magad a barátod előtt hisz akkor jelezd hogy a "szuleim nem kivancsiak meg rad" tok mindegy hogy adod elo de ez a lenyeg ha nemet mondanak a karácsonyi latogasra ismerkedesre!

2015. dec. 1. 21:52
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Nem kell megkérdezni.Beteszed egy nagy dobozba a fa alá,ráírod,hogy a tied,és kész.
2015. dec. 1. 21:52
 4/9 anonim ***** válasza:
62%
Mar bemutattad a baratodat?
2015. dec. 1. 21:59
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
nyugodtan kérdezd meg, szerintem nem elleneznék..pláne, ha hozzáteszed, hogy o sajnos nem ilyen családban nott fel és szeretnád neki "megmutatni", hogy milyen is egy szuper Karácsony egy szuper nagy családdal. (ha igy adod elo, repesni fognak az oromtol :D na és oszintén plusz egy fo már nem sokat számit)
2015. dec. 1. 21:59
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

hirtelen annyi idegen embert (rokonság) rázúdítani nem biztos hogy jó ötlet lenne.

én legalábbis feszélyezve érezném magam, ha hirtelen egy karácsonyi családi összejövetelbe csöppennék úgy, hogy előtte senkivel nem találkoztam.

na most ezt azért mondom, mert anno a barátnőmmel ugyan ez volt a helyzet, karácsony másnapján meghívtak, el is mentem de abszolút nem éreztem jól magam.

a szüleit akkor mutatta be először.

senkit nem ismertem, elég gáz volt a szitu ahogy ajándékozta egymást a rokonság, én meg csak néztem ki a fejemből és próbáltam nem fapofával végignézni ahogy 8-10 idegen ember megajándékozza egymást.

roppant kínos volt.

nem hiszem, hogy ezt pont karácsonyra kéne időzíteni, az inkább a szűk családi köré.

de természetesen ha ismeri a rokonságodat, és a szüleiddel is jó kapcsolatot ápol akkor jó ötlet lehet.

2015. dec. 1. 22:19
 7/9 anonim ***** válasza:
83%
Miért tudja, hogy felesleges ellenkeznie? Ez úgy hangzik, mintha leszarnád, hogy mit akar, és ő ezt már megszokta volna.
2015. dec. 1. 22:25
 8/9 anonim ***** válasza:
73%
Egyáltalán a barátodnak lenne kedve hozzá? Mert az hogy nem ellenkezik, mert felesleges, az nem jelenti azt, hogy szeretne is ott lenni. Elég kényelmetlen is lehet, ha valakit bedobnak a mély vízbe. A szüleid ismerik, kedvelik? Ha a barátod is őszintén akar, a szülők is kedvelik, akkor kérdezd meg. De ne erőltesd rá a te ötleted senkire.
2015. dec. 2. 07:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is válás ellenére szépek volt a karácsonyok, anyummal maradtam, és amikor lett barátom, mesélt arról, hogy szeretné visszakapni a gyerekkori szép, családi meghitt karácsonyokat, amelyek elvesztek a szülei válása után, ott nem maradt semmi hangulat, anyuka lelépett Szenteste, lepasszolta mindenhová a gyerekeket, ha bőgtek hogy nem akarják, akkor is.

Én megkérdeztem anyumat és elmondtam neki, mi a helyzet, onnantól a barátom minden évben velünk karácsonyozott, hangulatosan, majd pár év múlva már férjemként, azóta pedig már a gyerekkel, szóval csak kicsit előre hoztuk a közös családi karácsonyokat :)

Kérdezd meg a szüleid.

2015. dec. 2. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!