Van itt olyan szülő, akinek a már fiatal felnőtt gyereke tudatosan lett takarító (nő) vagy kukás (szemétszállító), mert erre vágyott, ilyen szakmát akart űzni?
Sajnálom, ha valakit megbántok, nem áll szándékomban.
Nem lennék takarító. Sosem volt ez a vágyam, sőt nagyon a fizikai munka sem. Én mindig is úgy gondoltam, hogy ez egy olyan munka, amit bárki el tud végezni felelősség és intelligencia nélkül is.
Akinek pedig megadatott, hogy okos legyen, az használja is ki.
Másrészről utcát söpörni tényleg bárki tud. Padlót felmosni is. Viszont vannak, akik ennél többre nem képesek. Ha ezek elől az emberek elől elveszi a művelt ember ezt a munkát, akkor teremt egy csomó állami eltartottat. Szerintem erre semmi szükség.
Irodistákra: nos én mérnök vagyok, saját vállalkozással, előbb utóbb majd irodista is leszek. Viszont szerintem nem rám gondol, aki negatív felhanggal emlegeti az irodistákat, hanem azokra, akiknek se végzettsége, se esze, se tehetsége, mégis kizárólag adminisztratív munkát akar vállalni, mert neki derogál más. Szerintem ez annak derogálgat, aki a fél fiatalságát diplomamunkával töltötte. Egy 8 általánost végzett embernek nem. És én is rühellem a rengeteg felesleges irodai állást. Rengeteg töltelék ember van a felesleges bürokrácia miatt.
Idő kérdése, hogy ez rokkantsa meg a gazdaságot.
LEHET, hogy el tudnád végezni a munkàs dolgát magad is, de ahhoz ki kell jönnöd az íróasztalod mögül, ezzel te magad változol fizikai munkássá. Itt láthatod milyen fontos, mert munkás nélkül sehova sem haladnál, de elvileg irodai dolgozó munkája nem létszükséglet. Ott van a bérfejtés példàul, ki lehet adni készpénzbe napszámba is a fizetést. Se törvények, se jog, sõt még építészmérnök sem szükségszerű egy ház építéséhez, de munkás aki felhúzza a falakat igen.
Persze eltúloztam a példàt, csak be akartam mutatni miért fontosabb a fizikai munkás mint az irodai.
A fizetés azért magasabb, mert (még) fizikai dolgozókból jóval többen vagyunk.
"Ott van a bérfejtés példàul, ki lehet adni készpénzbe napszámba is a fizetést. Se törvények, se jog, sõt még építészmérnök sem szükségszerű egy ház építéséhez, de munkás aki felhúzza a falakat igen."
Hát ez kész! 😂😂😂
Mit szívtál?
Irodisták, mérnökök nélkül ezen az oldalon sem trollkodhatnál.
Egyébként én sosem lennék sem takarító, sem kukás.
Viszont van egy csomó kétkezi szakma/munka, ami tetszene, de a többségére nem vagyok alkalmas: sofőr, asztalos, lakatos, villanyszerelő stb
Tudom fura, de szeretek füvet nyírni, gyomlálni, metszeni (nem vagyok kertész, amúgy semmit nem értek a növényekhez).
Tehát többnyire szakmunkák érdekelnek (amiket val.szeg soha nem tanulhatok ki), de az alacsonyabb képzettséget megkövetelő munkák közül is van ami tetszik.
F
"Irodisták, mérnökök nélkül ezen az oldalon sem trollkodhatnál."
gyári munkások nélkül telefonod/géped sem lenne
"Ezeknek a munkáknak valóban nagy társadalmi hasznuk van, gondoljatok bele, akik irodán dolgoztok, ha nem lenne takarítószemélyzet és szemétszállítók, hogy nézne ott ki minden?"
Én öntisztító vagyok, ha nem jön a takarítónő kb. 2 hétig még akkor sincs gond az irodában. Tiszta vagyok mint a patyolat.
Amúgy elég xar emberekkel kell majd együtt dolgozni, intelligencia ezeknél nulla, a kukások java része roma, gusztustalan ember, sajnos ez van. Itt a takarító fiataloknak is 0 az IQ-juk.
Én most jelenleg tanulok (azaz továbbképzem magam) főiskolán. Mivel van mellette más dolgom is (férj, családi ház stb), így amíg tart a sulim, mellékesként takarítást vállaltam magánházaknál.
Nem vagyunk egyformák, de nekem nem derogál, hogy nyelvvizsgával és 2 szakmával elmentem takarítani. Sőt! Az az igazság, hogy kicsit élvezem is a nyüzsgést, hogy szabadabb vagyok, nem kell irodában ülnöm 8 órát, hanem jövök-megyek és magam osztom be az időmet.
Meg kell hogy mondjam, hogy marha jól keresek vele. Nyilván egy bizalmi munka, de én pl.egyáltalán nem szégyellem.
Nálam mondjuk nem hosszútávú cél, mert mindenképp saját vállalkozást szeretném majd, de amíg 1 ablakpucolással (szombat) megkeresek 15.000 nettót, addig nem fogok sírni. :)
Azért ha a gyerekemnek ez lenne az életcélja, nem lennék boldog, de azt mondom, hogy ideiglenesen amíg a helyzet megkívánja, addig támogatnám.
Mi legyen a nevem!
Sosem válaszolok privát üzenetre.
Hollandiában elek, ott vannak ilyen konténerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!