Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan szülő, akinek a...

Van itt olyan szülő, akinek a már fiatal felnőtt gyereke tudatosan lett takarító (nő) vagy kukás (szemétszállító), mert erre vágyott, ilyen szakmát akart űzni?

Figyelt kérdés
Mit szóltatok hozzá? És hogy boldogul a pályán a gyereketek?

2019. aug. 27. 13:45
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
# 8 te férfi vagy, vagy nőként lennél kukás?
2019. aug. 27. 14:25
 12/50 A kérdező kommentje:

"Néha én is elálmodozom azon a szituáción, hogy milyen jó lenne egy egyszerűbb élet, egyszerű munkával."

Én nem gondolom, hogy egy takarítónak, kukásnak egyszerű munkája és élete lenne.

Kifejezetten megerőltető mindkettő fizikailag, mentálisan pedig azért, amit a többségi társadalom gondol róluk.

A magyar bérük miatt pedig az életük sem lehet egyszerű, tele sok nehézséggel és túléléssel.

2019. aug. 27. 14:27
 13/50 anonim ***** válasza:
85%
Hát én anno Erdélyből jöttem 17 évesen és akkor abbakellett hagynom tanulmányaimat. Ismeretlen helyen végzettség nélkül takarítóként kezdtem.De én mindig azt gondoltam hogy én nem törölgetni akarom azt a széket hanem benne akarok ülni. Tanultam sokat levelezőn és most irodába ülök és az én székemet törölgetik.
2019. aug. 27. 14:36
 14/50 anonim ***** válasza:
86%
Más szempontból egyszerűbb a munkája. Egyszerűbbet itt arra értem, hogy nem kell túlkomplikálni, nem várja el a munkáltatód, hogy állandóan tanulj/fejlődj, hogy elköltözz a munka miatt ide-oda, nem lebeg állandóan a fejed felett, hogy hozni kell a cégnek a számokat, takarító kifejezetten magányos meló és már az elején el lehet indulni egyéni vállalkozóként, nem vagy kiszolgáltatva a munkatársak baromságainak, könnyen kialakulnak a rutinok, ki lehet alakítani egy vevőkört, akit jól ismersz és nem kell napi szinten új emberekkel kommunikálni, nem csörög állandóan a telefonod, nem kell felköltöznöd miatta Budapestre és a nagyvárosokra, hanem megmaradhatsz az egyszerű vidéki közegben stb.
2019. aug. 27. 14:40
 15/50 anonim ***** válasza:
58%
No vagyok és nem mai csirke 😎 8. voltam
2019. aug. 27. 14:45
 16/50 anonim ***** válasza:
100%

Hát én hagynám neki. Viszont mindenképp áttárgyalnám vele a hátrányokat is. Ezekkel a szakmákkal keveset lehet keresni és sajnos legyen tisztában vele, hogy nem fogják nagyon megbecsülni őt, de az én szememben mindig ő lesz a legügyesebb és a legokosabb. És ha ő is így gondolja, hogy ügyes a szakmájában és szereti, akkor miért ne.

Illetve azt tudja, ha kukás lesz, akkor az nem a leghigénikusabb munka. Ott ált. Büdös van stbstb.

Ha meg takarító a sok vegyszer nem egészséges.

Viszont külföldön mindkettővel jól lehet keresni szerintem.

2019. aug. 27. 14:51
 17/50 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam utcaseprõ és ott a munkatársam azt mondta, egész életében szemetet akart szedni. Halál komoly. Elõszõr önkéntesen csinálta, hobbi szinten, majd úgy döntött, hogy fõâllásba akarja annyira bejött neki.

Amúgy én voltam kukás is utcaseprõ is, most raktáros vagyok, itt rengeteget kell takarítani, mit ne mondjak szívesebben csücsülgetnék irodában. Fõleg amikor az irodisták után kaparom a szart a vécében. Olyankor a sírás kerülget férfi létemre hogy hol baxtam el az életem, nemhogy önként csinálni....

2019. aug. 27. 15:09
 18/50 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerek egy ilyen embert. Mindig is az akart lenni, és az is lett. (A nagyszülei nevelték fel, és a nagyapja is kukás volt.)
2019. aug. 27. 15:12
 19/50 anonim ***** válasza:
78%
Én takarítok. MIvel az angol nyelvtudásom hiányos, így főállásban takarító lettem . Tudom a munka nem szégyen, de sokszor kínosnak érzem magam miatta, és van amikor nem mondom meg ha kérdezik mi a munkám. Nincs lányom (felnőtt fiam van, ő tervezőmérnök egy irodában) de ha a fiam takarító akart volna lenni, és nem azért beszélném le, mert szégyellnivaló munka (nem az, csak én érzem magam kínosnak,de nem a munkakört) hanem azért mert nem fizetik meg a takarítók munkáját rendesen. Minimálbért adnak, és sokszor nincs megbecsülve sem a dolgozó. Szerencsére engem megbecsülnek, jó takarítónak tartanak, de bizony minimálbért kapok. Fizetésemelés csak akkor van ha kötelezően emeli a kormány a minimálbér összegét.
2019. aug. 27. 16:59
 20/50 anonim ***** válasza:
37%
Mi, irodában dolgozók azert nem takarítjuk az irodát, mert ezer fontosabb dolog miatt nincs időnk rá. Inkabb fizetünk olyannak, akinek ez a munkája. Mi is meg tudjjk csinalni, de vannam fontosabb dokgaink. Ettől az ő munkája hasznlsabb? Fura logika. Az alacsony értelmi képességű emberek szokták ezt hangoztatni, hogy a fizikai munka csak a hasznos munka. Nyilván, mert számukra csak ez az elérhető, kognitív disszonancia ez csupan
2019. aug. 27. 17:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!