Van itt olyan szülő, akinek a már fiatal felnőtt gyereke tudatosan lett takarító (nő) vagy kukás (szemétszállító), mert erre vágyott, ilyen szakmát akart űzni?
# 20 ha kérdezik mi a munkád, mit mondasz helyette?
szerinted a fiad is kínosan érzi magát amiatt, hogy takarító vagy?
kaptál valakitől beszólást, amiért szégyelled?
(én becsüllek érte!)
23, mi az, hogy a "kisebbségi ostobaság?"
egyetemmel és főiskolával a hátam mögött nem gondolom azt, hogy egy takarító vagy egy kukás kevesebbet ér.
Mondjuk azt elhiszem ki tudsz takarítani magad után, de valszeg ez a max. Azt megnézném mit csinálnátok az irodában, ha nem vinnék el a szemetet, vagy leázik az álmennyezet, vagy bármi munka, amit két kézzel meg kell fogni az irodai dolgozókra hárulna.
Nálunk nem akartak bejönni, mert nem ment a légkondi fél napot, a sok puffancs felfújta magát, hogy õk biztos nem ülnek légkondi nëlkül. 😒
# 28 miért írsz ilyeneket, hogy "primitív tuskó, szerencsétlen"?!
Szerintem itt most te vagy a primitív, meg azok, akik fehérgalléros munkát végezve lekezelően és dehonesztálóan beszéltek a kékgalléros munkavállalókról.
"# 21 megjegyzem, a #20-as takarítónő válaszoló írásképe rendezettebb, mint a tiéd, aki irodán vagy, és a helyesírása sem marad le a tiéd mögött, sőt!"
Hát hogyne, szerinted mindenki okosabb, mint egy irodai dolgozó, pláne egy takarító, vagy egy kukás :) Süt rólad, hogy te csak ennyire vagy képes, és nem tudod elfogadni, hogy ezt mindenki meg tudja csinálni. Ha tudnál szöveget értelmezni, nem hisztiznél ezen itt, mint egy kisgyerek, mert rajtad kívül senki más nem említette még azt, hogy a takarító buta lenne, csak úgy szólok :)
felsorolnál párat kérlek? Mielőtt nagyítóval találsz egyet, felhívnám a figyelmet pl. a helyes vesszőhasználatra:
"Szerintem #1 nem akart rosszat szólni, úgy érthette, hogy az általam sorolt szakmák nagy fizikai erőnlétet, követelnek meg, állandóan mozgásban kell lenni."
# 31 biztos lehetsz benne, hogy tudok helyesen írni, abba bele sem gondolsz, hogy a gyorsabb gépelésnél valaki melléüt?
Ez más kategória, mint a helyesírási hibák!
El lehet fáradni a kérdésem alól, boldogíts másokat!
Nem is értem, a drága idődet miért fecsérled az általad lenézett takarítók és kukások életét taglaló kérdésemre?!
Ja, mert a napi feszkót le kell vezetned, igaz? Mégsem olyan üdítő irodán dolgozni, vagy mi?
Szerintem ez a kérdés is csak provokáció akart lenni, mert kezd egyre nyilvánvalóbbá válni,.hogy valamiért a kérdezőnek igen erős kisebbségi komplexusa van (ki tudja, talán pont Őrá is igaz a téma, hogy kékgalléros), ez lejön az írásából, ahogy már szinte piedesztálra emeli a fizikai munkásokat, míg a képzettebb réteget, akik irodán dolgoznak, lenézi, lekezelően beszél róluk, mintha rájuk nem is volna semmi szükség, végülis a közszolgáltatásokat szerinted mégis kiknek köszönheted kerdező? Kinek köszönheted azt, hogy megkapod minden hónapban a fizetésed a kártyádra? Kinek köszönheted, hogy csinálnak neked új személyit,.jogsit, útlevelet, ha az lejár? Ha bajba kerülsz, és büntetőeljárás indul ellened, Te kihez fogsz fordulni, hovy húzzon ki a szarból, lásson el jogi tanácsok tömkelegével? Ha ingatlant akarsz vásárolni, kik intézik el szerinted a tulajdoni lapod hitelességét, kik segítenek az átírásban, birtokbaadásban?
Elárulom neked kedves kerdező, hogy ezeket és még ennél IS többet mind-mind az általad oly nagyon lenézett irodai munkások végzik!
Már a kérdést elolvasva sejtettem, hogy nem kerül sok kommentbe, és a válaszadók egymás torkának ugranak. :/
Bár még csak 23 éves vagyok, és elég messze attól, hogy gyerekem legyen (pláne fiatal felnőtt), én támogatnám. Egyedül azt nézem le valamennyire, aki munkaképes lenne, de nem dolgozik (persze, ha tanul, az más), mert például lusta. Nekem önmagában a jól elvégzett munkának van becsülete, az, hogy milyen munka, szerintem másodlagos. Sajnos itt, Magyarországon aki minimálbért keres, az le van nézve, szomorú, hogy sokan szégyellik azt, amit csinálnak.
(Egy friss diplomás, fizikai munkával minimálbért kereső)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!