Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Veletek is előfordult már...

Veletek is előfordult már ilyen? Felnősz, és rájössz, ki is valójában az anyád? Ez lehet klimax 40 évesen?

Figyelt kérdés

Rettentő jó kapcsolatunk volt édesanyámmal közel 18 évig, elválaszthatatlanok voltunk. Engem sokat bántottak az iskolában, barátaim sem voltak, ezért anyámmal tudtam otthon minden megbeszélni. Neki sem voltak barátai, közvetlen, barátságos, társaságkedvelő asszony, de egész életét a nevelésünkre áldozta fel és soha ki sem mozdult sehova. Tényleg csodás anya volt, legjobb barátnő, megértő, kedves. Apával is jól megvannak relative.

Az utóbbi időben problémák merültek fel az életemben (nem drog, terhes sem vagyok)...egy egészségügyi gond. Úgy veszem észre, hogy nem képes ezt elfogadni. Nem segít, nem támogat lelkileg, sőt csak nehezítí!! Szid, lehord hogy hogy lehetek ilyen elcseszett, mindenbe beleköt. És azt mondja hogy szakadjak le róla, 18 évig bírta játszani a jó anya szerepet. Lesokkolódtam. Anyám soha nem volt ilyen...soha. Tőle jobbat nem is tudtam elképzelni, imádtuk egymást. Egy jó lélek volt. De amit az utóbbi időben produkál...rá sem ismerek. Nem akar segíteni, magamra hagy.

Elvesztettem a legjobb barátom, az anyám. Mit tegyek?

Elment az életkedvem is.

Klimaxolhat 40 évesen?

Apa is odajött hozzám hogy jó lenne ha kevesebb időt töltenék anyával, mert már felnőtt, felelősségteljes nő vagyok..18 évesen 😀

Tanácstalan vagyok. Veletek volt ilyen?

2019. aug. 3. 15:42
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
6-os! Tökéletes én megfogalmaztad az érzéseimet.
2019. aug. 3. 16:27
 12/43 A kérdező kommentje:

Ha meg ilyen önállótlan gyenge kis p*** nevelt, akkor miért rajtam tölti ki ezt?

Miért nem gondolkodott időben, mivel jár egy gyerek? Miért sérteget? Miért nem tartotta karban magát?

2019. aug. 3. 16:43
 13/43 A kérdező kommentje:

Keményen készülök bejutni egy nehéz egyetemre, bajom van és segítséget kértem tőle. Életem minden felesleges pillanatánál ott tudott lenni, most miért nem tud?

Azt hiszem erről beszélnem kell vele, de az abaj hogy képes túlordítani és otthagyni

2019. aug. 3. 16:54
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem írod le a részleteket, így nehéz segíteni.

Mi a betegséged?

Mi a probléma, miböl látod, hogy elfordult tőled?

2019. aug. 3. 18:18
 15/43 anonim ***** válasza:
96%
Valószínűleg valami tök más problémája van, amit előtted titkol, és nem a betegséged (munkahely - vagy nem is dolgozik?, anyagi, a saját betegsége, apukád megcsalta, terhes lett és elvetette). Helyénvalónak tartanám, amit más is mondott, hogy ülj le vele beszélgetni egy kávé mellett, mondd el, mit érzel, kérdezd meg a valós okot. Ha ez elől is elzárkózik, akkor nem tudsz mit csinálni. Akkor nyissál más emberek felé. Egyébként volt már a történelemben 40 évesen klimax, de azért nem túl valószínű.
2019. aug. 3. 18:33
 16/43 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy miből vettem észre és azt is, hogy mi a problémám. Konkrétan nem neveztem meg, de szerintem ennyi infó is elég
2019. aug. 3. 18:34
 17/43 anonim ***** válasza:
79%
Hagyál neki levegőt,teret,időt old meg magad problémákat most ,18 év abszolút figyelem ,probléma megoldás ,0-24 Ben sok ,nekem 3 gyerekem van legidősebb 17 éves ,mindig figyelek rájuk stb .
2019. aug. 3. 18:52
 18/43 anonim ***** válasza:
82%
"De milyen szülő az ilyen? Attól, hogy nagykorú lesz a gyerek,nem engedhetem el a kezét, hátradőlve hogy hú de jó" Ez ilyen. mert ha felnőtt a gyerek, el KELL engedi a kezét hogy tényleg felnőjön.És bár tudom, illik ezt letagadni, hazudni,de óriási megkönnyebbülés mikor végre nem lóg a gondjaival az ember nyakán a gyerek (főleg ha igazából maga is boldogulna vele, de könnyebb ezt is a szülőre nyomni) , nem a szülőtől várja húsz évesen is hogy támogassa, oldja meg. Próbálj önállósodni, és végre levenni a terhet anyud nyakából. Majd húsz éve tűr és háttérbe kényszeríti magát. Hagyd élni. És mellőzd a nyafogást hogy "milyen szülő az ilyen". Olyan aki nem a gyerek tartozéka, hanem önálló ember, és végre élni szeretne.
2019. aug. 3. 19:02
 19/43 anonim ***** válasza:
100%
"Mit jelent az idő adás? Ne beszéljek vele addig?" Az nem idő adás ha nem beszélsz vele, hanem nyomasztás "nem beszélek veled mert nem olyan vagy amilyennek akarlak" érzetet ad. Vagyis érzelmi zsarolás-szagú.
2019. aug. 3. 19:05
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
Azt írod, komoly betegség, de anyud szerint meg nem. Írd le légyszi, mi az, mert nem mindegy, hogy mondjuk hasnyálmirigyrák, vagy jön a bölcsesség fogad...
2019. aug. 3. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!