Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy enyhülhetne itthon a...

Hogy enyhülhetne itthon a feszültség Anyukám változókora miatt?

Figyelt kérdés

Anyukám egy ideje változókórba lépett és sajnos eléggé megvisel mindenkit a közeli családban. Nagyon negatív irányba alakul a személyisége. Állandóan ingerelt, feszült, nagyon sokat kötekedik és veszekedik bárkivel aki nem jót szól számára, folyamatosan mindenkit kritizál, megbánt

Pillanatok alatt felkapja a vizet a legapróbb dolgok miatt és indul a hiszti, a veszekedés. Nagyon rákapott az evésre, az étel a mindene, megőrül ha nem ehet olyat amilyet éppen akar vagy ha valami nem úgy ízlik neki ahogyan gondolta. Sokat bánt minket (2 gyereke, férje, édesanyja) szinte bármivel, ellenséges lett sokakkal szemben, erőszakos, néha már agresszív. Folyamatos jelleggel van mindenki cseszegetve, piszkálva bármi miatt, ám a problémák megoldásától teljesem elzárkózik, semmiben nem segít

Emellet kifejezetten ellustult, házi munkát szinte nem végez, folyamatosan csak panaszkodik. Nagyon meglátszik ez az itthoni hangulaton, mindenki feszült, szinte már tartunk tőle. Januárban töltötte az 50-et így én még fiatalnak tartom. A testvéremmel már külön élünk de gyakran hazajárunk és folyamatosan ez van olyankor is.

Esetleg aki hasonlo problémával talalkozott tudna valamit tanácsolni? Vagy várjunk türelmesen?

2018. máj. 16. 14:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
A klimax szemét dolog, de azért kezelhető! Ráfogni semmit nem szabad,főleg a lustaság nem hozadéka! Próbáljatok beszélni anyukátokkal, hogy szedje össze magát, mert nektek ez nem annyira jó! Én is klimaxolok, lehet,hogy szerencsém van, én nem vagyok ideges,hőhullámok ezerrel, de lerendezem magamban, nem fárasztom vele a családom, úgy sem tudnak segíteni, ezen túl kell lenni!
2018. máj. 16. 15:02
 2/11 anonim ***** válasza:
64%

Ez nem csak valtozokor miatt lehet, lehet teljesen mas is barmi lelki baj. Pl. rossz hazassag, ertelmetlenne erzett elet (miutan a gyerekek kirepultek otthonrol), szereto, mukahelyi problemak. Persze mindezek johetnek a valtozokor miatt is, hogy nehez elfogadnia az oregedest.

Jobb lenne ot megkerdezni mi bantja, miert olyan ingerult mostanaban es hgyan latja tudtok-e neki segiteni. Erdemes tobbszor kerdezgetni, mert lehet elsore csak kotozkodesnek fogja venni vagy beosztani ki mikor kerdez ra es akkor a tobbektol kapott visszajelzes talan pozitivan hat ra.

Lehet segiteni neki valami hobbit talalni es sportra, mozgasra rabirni, azt uj tarsasagot is jelenthet neki. A tul sok eves depresszio jele is lehet.

2018. máj. 16. 15:03
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
Kivárni kell. Pont úgy, mint veled, hisztis kamaszkorodban, amikor mindenért idegesen szóltál, csapkodtál, üvöltöztél, megsértődtél, és semmi házimunkát nem végeztél...
2018. máj. 16. 15:05
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
A klimsax nem okoz ilyen személyiség torzulást, itt más van.. Nem lehet h apukátok félre lép..
2018. máj. 16. 15:08
 5/11 anonim ***** válasza:
61%
Vagy az anyukázok inkább??!
2018. máj. 16. 15:18
 6/11 anonim ***** válasza:
62%

Hasonlo vagyok ,en is.

Egybol felkapom a vizet, stb...

40eves vagyok, nem klimaxolok, de az APUKA felrelep. Nalunk ez az ok.

2018. máj. 16. 15:22
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy apukám félre lép-e, nem merült fel bennem, bár nyilván lehetséges mint bármi más. Azzal azonban sem én sem a testvérem nem tud mit kezdeni, azt nekik kettőjüknek kell megoldani. Próbálok majd beszélgetni anyukammal, hátha elmondja mi a problémája. Ez a változás kb 2-3 éve kezdődött és már nagyon kezd elharapózni.
2018. máj. 16. 15:27
 8/11 anonim ***** válasza:
85%

Itassatok vele citromfü teát, vagy szedjen valami gyogynovenyes nyugtatot.

Erre probaljatok rabeszelni.

2018. máj. 16. 17:30
 9/11 anonim ***** válasza:
71%
Teljesen igazad van, a szüleid házassága kizárólag rájuk tartozik! De biztos a klimax anyukád problémája, ezzel viszont csak ő tud kezdeni bármit is! Rajta múlik, hogy kikészíti magát és a családját, vagy megpróbálja kezelni a tüneteit, elfogadni a klimax minden nyavalyáját! Mindenféleképpen üljetek le vele beszélni, már maga a tény, hogy érdekel benneteket az, hogy mi történik vele, jól fog esni neki!
2018. máj. 16. 18:50
 10/11 anonim válasza:
Mi történt végül?
2019. aug. 3. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!