Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megteheti ezt a volt feleség?

Megteheti ezt a volt feleség?

Figyelt kérdés

Kis háttérsztori: a vőlegényem három éve elvált, van két gyereke, 9, 5 évesek. Én 24 hetesterhes vagyok.

Jópárszor le kellett mondanunk a láthatást, vagy rövidíteni, mert párom túlórázott, én meg nem igazán bírok a két lánnyal (a nagy hiperaktív és folyton a húgát nyüstöli, aki vinnyog, én meg tiszta ideg vagyok)

Kijelentettem, hogy egyszerre csak az egyikre vagyok hajlandó vigyázni, főleg nyáron, mikor teljes hetes kapcsolattartás van.

Anyuka ezen bedurcizott, és ultimátumot adott, hogy vagy a megítéltek szerint visszük a gyerekeket, vagy sehogy.

Ez pl tegnap este hattól vasárnap este hatig lett volna, kaptunk egy üzenetet, hogy fél hétig várnak a páromra, aztán a hétvégére elutaznak, vagy megy a értük, vagy elviszik őket is.

Nekünk viszont csak vasárnap délután lett volna jó, de küldött anyuka egy képet, hogy már a horvát tengerparton vannak (az új férje ott dolgozik, gyakran mennek oda) és csak vasárnap délután indulnak haza.

Továbbá kijelentette, hogy minden hétvégén mennek, illetve azt is, hogy a gyerekfelezést felejtsem el, mert vagy mindkettő megy, vagy egyik sem.

Azt mondja az ex, hogy három évig rugalmas volt, belement mindenféle módosításba, de elege van, nem alkalmazkodik többet. Mert szerinte, ha kéthetente csak az egyiket visszük, attól sérül a gyerek.

2019. júl. 27. 15:40
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
95%

Egy nagyon jó barátom folyamatosan küzd azért a párjával együtt, hogy az előző kapcsolatából született gyerekeit láthassa minél többször.

Rajta keresztül jutottam be az AI (apák az igazságért) egyesület facebook csoportjába, ahol rengeteg, gyerekeikért küzdő apukát ismerhettem meg.

Ennek meg meg van adva a lehetőség, és még neki áll feljebb.

Ez egy rossz vicc.

Amúgy kérdező, milyen érdekes: téged elhagyott az apád, erre szülsz egy olyannak, aki elhagyja a gyerekeit.

2019. júl. 27. 19:28
 62/69 anonim ***** válasza:
92%

"Anyuka meg csak péntek este hajlandó átadni a gyerekeket, csak úgy, hogy mindkettőt, aztán minden hétvégén nyaralgathasson!"

A láthatás péntek estétől szól, nem?

Es mindkét gyerekre. Az, hogy anyuka mit csinál addig, míg a gyerekek apukánál vannak, nem rád tartozik.

2019. júl. 27. 20:16
 63/69 anonim ***** válasza:
96%
És ez, hogy mennyit dolgozik apuka, meg túlórázik - nyilván anyuka van az idő nagy részében a gyerekekkel. Neki is meg kell oldania a munkahelyet, gyermekfelügyeletet, ti meg itt nyavalyogtok havi 1-2 he5vege miatt..
2019. júl. 27. 20:18
 64/69 anonim ***** válasza:
95%

Ha vasárnap akarta a férjed a lányt elhozni, akkor miért csak az egyiket? Azt írtad, hogy szombaton dolgozik csak plusszban, szóval vasárnap otthon van és vigyázhatna mindkettöre, úgy pedig téged sem terhelne a gyerekeivel.

Nem a feleség rugalmatlan, hanem a férjed, a láthatások idöpontjai elöre tudottak, szóval készülhetne rájuk és nem kéne pont akkorra túlórát vállalni.

2019. júl. 28. 04:42
 65/69 anonim ***** válasza:
93%

A láthatási szabályokat a párod rúgja fel folyamatosan, érthető, hogy ez anyukának már nem fér bele. H a láthatás péntek estétől szól, mindkét gyerekre, akkor péntek este kell elvinni őket és nem vasárnap pár órára...Ezeket az alkalmakat előre ehet tudni, nem kell arra túlórát vállalni, mert más kötelessége van apukának. Ha meg kell a pénz, akkor a harmadik gyerek gyártása előtt kellett volna azon elgondolkozni, hogy egyáltalán belefér -e. A szabadságát meg aszerint kell beosztani, hogy meg tudja -e oldani a gyerekei felügyeleét vagy sem. Anyukától kérdezi valaki, hogy az iskolamenets/ovimentes időszakot egyébként hogy oldja meg? Abban igazad van, hogy nem a te dolgod a párod gyerekeire vigyázni, mert nem neked kell velük kapcsolatot tartani, hanem a apjukkal. Ha apuka arra az egy hétre nem tudja megoldani személyesen a felügyeletet, akkor meg be kell fiizetni a gyerekeket az ő idejében napközibe, vagy valami napközbeni táborba, és a probléma megoldva.

Nem anyukának kell last minute felrúgnia a hétvégére vonatkozó terveit, teljesen jogosan tette, hogy fogta és elvitte mindkét gyereket. Mit kellett volna csinálni, az egyiket ott hagyni az üres lakásban, amíg apuka méltóztatik elvinni? az meg az ő szégyene, ha a saját két gyerekével nem tud bánni, nem tud velük mit csinálni...

Te tényleg ennyire korlátolt vagy?

2019. júl. 28. 06:45
 66/69 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem úgy kéne módositani a láthatást hogy egy hét anyuka egy hét apuka vigyáz a gyerekekre. Megnézném akkor hogy állna a szád! De hogy tudd apuka is ugyanugy szülő mint anyuka ugyanannyi kötelességgel. Vagy anya oldja meg a gyerekek életét, apa meg két hetente látja 2 órára?? Ezt hogy képzelitek? A párod meg ne dolgozzon amikor láthatás van hanem foglalkozzon a gyerekeivel. Amugy meg nézd meg jól mennyit törödik velük, annyit fog a tieddel is.
2019. júl. 28. 10:43
 67/69 anonim ***** válasza:
90%
Tudod, mi a gáz? Ha anyukával bármi történne, vagy lemondana a gyerekeiről,akkor megnyered őket is a kisbabád mellé. Gondolkodnod kéne, mielőtt kétgyerekes elvált pasival jössz össze. A kétheti láthatás bármikor változhat, ha anyu besokall, vagy balesetet szenved, Isten ne adja, meghal. Akkor gyere össze apával, ha el tudod fogadni és szeretni a gyerekeit vele együtt.
2019. júl. 28. 10:52
 68/69 anonim ***** válasza:
76%

Nem értem, miért van ennyire lehordva mindennek a kérdező. Mármint oké, a két lány anyjának teljesen igaza van, de nem a kérdezőnek kéne egyedül pesztrálni őket. Nem az ő gyerekei. Itt az apa a hunyó, nem is kicsit.

Az mondjuk tényleg elgondolkodtató, hogy milyen megfontolásból szül gyereket valaki egy olyan embernek, aki nyilvánvalóan magasról tesz a már meglévő kettőre is. Pláne fél év együtt járás után.

Én nem kívánok semmi rosszat, csak aztán nehogy 1 év múlva meg te írj ki egy sokadik "nem foglalkozik a párom a gyerekünkkel, mindent egyedül kell csinálnom, mit tegyek" jellegű kérdést.

2019. júl. 28. 14:11
 69/69 anonim ***** válasza:
46%
Na elvalltal mar te is ettol a mintaferjtol ?
szept. 2. 14:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!