Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megteheti ezt a volt feleség?

Megteheti ezt a volt feleség?

Figyelt kérdés

Kis háttérsztori: a vőlegényem három éve elvált, van két gyereke, 9, 5 évesek. Én 24 hetesterhes vagyok.

Jópárszor le kellett mondanunk a láthatást, vagy rövidíteni, mert párom túlórázott, én meg nem igazán bírok a két lánnyal (a nagy hiperaktív és folyton a húgát nyüstöli, aki vinnyog, én meg tiszta ideg vagyok)

Kijelentettem, hogy egyszerre csak az egyikre vagyok hajlandó vigyázni, főleg nyáron, mikor teljes hetes kapcsolattartás van.

Anyuka ezen bedurcizott, és ultimátumot adott, hogy vagy a megítéltek szerint visszük a gyerekeket, vagy sehogy.

Ez pl tegnap este hattól vasárnap este hatig lett volna, kaptunk egy üzenetet, hogy fél hétig várnak a páromra, aztán a hétvégére elutaznak, vagy megy a értük, vagy elviszik őket is.

Nekünk viszont csak vasárnap délután lett volna jó, de küldött anyuka egy képet, hogy már a horvát tengerparton vannak (az új férje ott dolgozik, gyakran mennek oda) és csak vasárnap délután indulnak haza.

Továbbá kijelentette, hogy minden hétvégén mennek, illetve azt is, hogy a gyerekfelezést felejtsem el, mert vagy mindkettő megy, vagy egyik sem.

Azt mondja az ex, hogy három évig rugalmas volt, belement mindenféle módosításba, de elege van, nem alkalmazkodik többet. Mert szerinte, ha kéthetente csak az egyiket visszük, attól sérül a gyerek.

2019. júl. 27. 15:40
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
86%

Úristen de irigy vagy!

Mi közöd van neked az anyagi helyzetükhöz?

Nem kell neked lenned a gyerekekkel, vegyen ki a párod szabadságot!

Tudod, a szülők a szünetekre tartogatják a szabijukat! Gondolom párodnak is van bent még jópár nap.

2019. júl. 27. 16:02
 12/69 anonim ***** válasza:
84%
Akkor gyakorolj.. Mi van ha becsúszik még egy gyerek majd. Akkor majd egyiket átpasszolod hogy mindig csak egyel kelljen foglalkoznod?
2019. júl. 27. 16:02
 13/69 anonim ***** válasza:
91%
Ha ez nem kamu, akkor szánalmas férgek vagytok a vőlegényeddel együtt. Igaza van teljes mértékben az ex feleségnek. Ha szabadidőt akartok, akkor nem kell gyereket vállalni. Te kinek fogod a sajátotokat lepasszolni?
2019. júl. 27. 16:07
 14/69 A kérdező kommentje:

Nem vagyok irigy. Nekem nem tolt senki semmit a fenekem alá, mindenért megdolgoztam. Az én gyerekem meg biztos nem lesz beteg vagy nyafka.

És igen, négyhetente lenne NÁLAM, AZ ÉN HÁZAMBAN itt egy gyerek.

Mi csak egy éve vagyunk együtt, nem tudom, azelőtt milyen módosítgatások voltak.

Egy hét szabija van a páromnak, azt a kicsi születésére kell.

2019. júl. 27. 16:08
 15/69 anonim ***** válasza:
96%

"Nekünk is kell hétvége! Terhes vagyok, pihennem kell, a házat is ujjítgatjuk, vannak állataink, amiket gondozni kell. Plusz kell egyv kis kettesben töltött idő is!"

Anyukának is kell hétvége. Mikor terhes lettél, tudtad, hogy van még két gyerek akiről gondoskodni kell, tudtad, hogy a ház felújításra szorul és tudtad milyen feladatok vannak a ház körül. Plusz te és a csávód egész héten lehettek kettesben anyukának egész héten ott a két gyerek.

2019. júl. 27. 16:08
 16/69 anonim ***** válasza:
94%

2 gyerekes apának fogsz szülni, gondolhattad volna, hogy lesznek megkötések. A gyerek nem olyan, hogy kikapcsolod, amikor nincs kedved hozzá vagy csak nem mész érte, de utána feltételeket szabsz és magadat sajnálod. Anya anyagi helyzete és új férjének paraméterei nem változtatnak azon, hogy nem készültél fel arra, hogy a párodnak nem csak akkor vannak (néha cuki, néha hisztis) gyerekei, amikor neked is megfelel, hanem mindig.

Ha egy balesetben bajuk esik és a kórházba rohan hozzájuk, teljesen érthető módon, akkor egy szavad sem lehet. Otthagyhat egy romantikus hétvégén vagy kisbaba mellett is, ha a lányának rá van szüksége. Azt pedig nem te fogod eldönteni, hogy teszem azt, épp elég-e felhívni a kórházban. Vagy hogy a babátok 1. szülinapi buliján inkább a lánya ovis ballagására megy el, mert ő emlékezni fog rá, de a baba fel se fogja az egészet.

2019. júl. 27. 16:09
 17/69 anonim ***** válasza:
92%
Szóval egy éve vagytok együtt, de már 6 hónapos terhes vagy. =D Azt hitted ha te is pottyantasz neki egyet apuka majd elfordul a már meglévő gyerekeitől? Hát gratulálok a zseniális tervhez, ezentúl majd 3 gyerekkel kell elbírnod.
2019. júl. 27. 16:12
 18/69 A kérdező kommentje:

A párom természetesen mellettem áll. Én erőltettem, hogy legyen rendszeres a kapcsolattartás, de nem számítottam rá, hogy az ex ennyire rugalmatlan lesz.

Amúgy az elődöm cserélte le a párom a mostani férjére.

2019. júl. 27. 16:15
 19/69 anonim ***** válasza:
91%

Add istenem, hogy kamu a kérdés!

Az rugalmatlanság, hogy nem úgy ugrál, ahogy ti fütyültök, hanem a gyerekei érdekeit veszi előre.

És a gyerekeknek szerintem nem is lehetne rosszabb, mint ez a bizonytalan kapcsolattartás. Hogy azt várják őfelségeapuka mikor méltóztat rájukszánni havi pár órát!

2019. júl. 27. 16:20
 20/69 anonim ***** válasza:
94%

A válás körülményei nem változtatnak azon, hogy válogatni a gyerekek között és önkényesen megvágni a láthatási időt valóban komoly károkat okoz. Nem róhatod fel a volt feleségnek, hogy nem akarja alárendelni az idejét egy idegennek, mert 1 év alatt te senki vagy. Nincs erkölcsi vagy jogalapod arra, hogy megmondd, ki mit csináljon. Apa menjen bíróságra és rendezzék újra a láthatást, azzal lehet mit kedzeni. Ez a panaszkodás, hogy bezzeg ő... hogy meri elvinni a tengerhez a saját lányát... Szomorú.

Ha bosszant, hogy a te házadban kell legyenek, oldd meg ezt, de nem a gyerekek rovására.

2019. júl. 27. 16:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!