Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megteheti ezt a volt feleség?

Megteheti ezt a volt feleség?

Figyelt kérdés

Kis háttérsztori: a vőlegényem három éve elvált, van két gyereke, 9, 5 évesek. Én 24 hetesterhes vagyok.

Jópárszor le kellett mondanunk a láthatást, vagy rövidíteni, mert párom túlórázott, én meg nem igazán bírok a két lánnyal (a nagy hiperaktív és folyton a húgát nyüstöli, aki vinnyog, én meg tiszta ideg vagyok)

Kijelentettem, hogy egyszerre csak az egyikre vagyok hajlandó vigyázni, főleg nyáron, mikor teljes hetes kapcsolattartás van.

Anyuka ezen bedurcizott, és ultimátumot adott, hogy vagy a megítéltek szerint visszük a gyerekeket, vagy sehogy.

Ez pl tegnap este hattól vasárnap este hatig lett volna, kaptunk egy üzenetet, hogy fél hétig várnak a páromra, aztán a hétvégére elutaznak, vagy megy a értük, vagy elviszik őket is.

Nekünk viszont csak vasárnap délután lett volna jó, de küldött anyuka egy képet, hogy már a horvát tengerparton vannak (az új férje ott dolgozik, gyakran mennek oda) és csak vasárnap délután indulnak haza.

Továbbá kijelentette, hogy minden hétvégén mennek, illetve azt is, hogy a gyerekfelezést felejtsem el, mert vagy mindkettő megy, vagy egyik sem.

Azt mondja az ex, hogy három évig rugalmas volt, belement mindenféle módosításba, de elege van, nem alkalmazkodik többet. Mert szerinte, ha kéthetente csak az egyiket visszük, attól sérül a gyerek.

2019. júl. 27. 15:40
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
95%

"Ha nem ér oda a párom, elindulnak."

Mert mi a f_sz kellett volna csinálnia? Egyedül hagyni a két kisgyereket? Jajj nem bocs! A saját programját kellett volna lemondani, hogy neked jó legyen.

Lehet olyan, hogy közbejön valami, bármi előfordulhat. De erre nem az a megoldás, hogy akkor lemondja a programját és otthon malmoznak amíg apuka méltóztatik megjelenni. A rugalmasság azt jelenti, hogy egyszer-egyszer ha úgy alakul akkor halasztják a láthatást és mondjuk következő héten pótolják, vagy amikor mindkettőjüknek jó. De mikor elkezdenek rendszeressé válni ezek a hirtelen lemondások, akkor előbb utóbb persze, hogy betelik a pohár.

2019. júl. 27. 17:05
 32/69 anonim ***** válasza:
93%

A volt feleség helyében én bíróságra mennék, ha csak egy mód van rá, megvonatnám a láthatási jogot. Ha néha a párod kegyeskedik a gyerekekért menni, akkor is lepasszolja őket. Neked, aki abszolut nem vagy erre alkalmas.

Az meg, hogy a te gyereked sosem lesz beteg, hát nonszensz. Te már csak tudod. Vigyázz, nehogy visszanyaljon a fagyi egy idő után!

2019. júl. 27. 17:09
 33/69 anonim ***** válasza:
88%
Csajszi, vedd mar eszre, hogy nincs igazad es valamit allitani kene magadon, elottem vagy 20an probalnak meggyozni errol. Megis mit gondolsz, amikor van egy megszabott lathatasi ido, es ti ahhoz nem alkalmazkodtok, az ex a rugalmatlan?? Ha elmennek kulfoldre a hetvegere, amikor lathatnatok a gyerekeket (vagyis te csak az egyiket akarod...) es kozlotek, hogy ti vasarnap tudtok erte menni megis mire szamitotok?? Az 5 vagy a 9 evest hagyjak otthon egy teljes hetvegere, hogy ti vasarnap egy delutanra elhozzatok oket? Tok kicsi gyerekek, szukseguk lenne az apjukra, 2 hetente egy hetveget ki kene tudni birni, plane, hogy tudtad mire vallalkozol, amikor osszealltal egy kisgyerekes apaval, fuggetlenul attol, miert ert veget a masik kapcsolat. Meg rosszabb lesz, ha kozos gyerekeitek lesznek, igazi gonosz mostoha leszel.
2019. júl. 27. 17:13
 34/69 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, ha a párod nincs otthon, akkor mit keresnek nálad a gyerekek?

Nem veled kell tartani a kapcsolatot, nem veled kell lenniük, így nem is vagy köteles vigyázni rájuk.

Apuka menjen a gyerekekért ha otthon van, de ha nincs otthon, akkor a gyerekeknek sem kell nálatok lenniük.

2019. júl. 27. 17:13
 35/69 anonim ***** válasza:
87%
Ebben igaza van az anyukának.A gyerekek szemszögéből nézve teljesen érthetetlen,hogy Klárika miért lehet apánál ha én nem,és fordítva is.Ezt egy ilyen helyzetben levő gyereknek pláne ha ilyen kicsi(5)nem tudod megmondani.Az meg rád nem vetne jó fényt illetve az új gyerkőcre,hogy Anya azt mondja otthon,hogy azért csak Klári van ott mert mostohaanyu terhes az új tesóval és rád már nem tud vigyázni.Nyilván kompromisszumokat kell kötni,de elsősorban a szülő anya diktál,hisz Ő ismeri jól a gyerekeket.
2019. júl. 27. 17:21
 36/69 A kérdező kommentje:
Sokat túlórázik. Illetve nincs már annyi szabija, hogy egész hetes kapcsolattartásra itthon legyen.
2019. júl. 27. 17:21
 37/69 anonim ***** válasza:
95%
A pàrodnak mondd meg.nem tudod vàllalni a gyerekeit.slussz.menjen értük es programozzanak.
2019. júl. 27. 17:24
 38/69 anonim ***** válasza:
89%
Hát akkor ne túlórázzon olyankor, amikor láthatás van. Egy egyedülálló anya sem tud túlórázni. Ez van, ha gyereked van.
2019. júl. 27. 17:29
 39/69 anonim ***** válasza:
95%
A bíróság meghatározta, hogy mikor van a láthatás. Apuka akkor rávegye magát szabaddá, mi az, hogy szombat este hattól lenne láthatás, de mi csak vasárnap érünk rá????
2019. júl. 27. 17:36
 40/69 anonim ***** válasza:
1%

El kell menni a bíróságra, és a láthatást (pontosabban szólva a gyerekelhelyezést módosítani). Bírósági úton, de lehet, hogy ma már van peren kívüli ügyintézés is. Egy a lényeg: menjetek el a vőlegényeddel szépen ügyvédhez. Töltsd le a bizonyítékokat, a képeket, mentsd el a leveleket.

Semmiféle joga nincs ehhez - már amit csinál a volt nej. Ez semmi más, csak annyi, hogy érzelimleg zsarol téged és mindne erejével igyekszik szétfúrni a kapcsolatodat a leendő férjeddel. Ha ő nem áll ki melletted, akkor szét is fogja fúrni.

2019. júl. 27. 17:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!