Megteheti ezt a volt feleség?
Kis háttérsztori: a vőlegényem három éve elvált, van két gyereke, 9, 5 évesek. Én 24 hetesterhes vagyok.
Jópárszor le kellett mondanunk a láthatást, vagy rövidíteni, mert párom túlórázott, én meg nem igazán bírok a két lánnyal (a nagy hiperaktív és folyton a húgát nyüstöli, aki vinnyog, én meg tiszta ideg vagyok)
Kijelentettem, hogy egyszerre csak az egyikre vagyok hajlandó vigyázni, főleg nyáron, mikor teljes hetes kapcsolattartás van.
Anyuka ezen bedurcizott, és ultimátumot adott, hogy vagy a megítéltek szerint visszük a gyerekeket, vagy sehogy.
Ez pl tegnap este hattól vasárnap este hatig lett volna, kaptunk egy üzenetet, hogy fél hétig várnak a páromra, aztán a hétvégére elutaznak, vagy megy a értük, vagy elviszik őket is.
Nekünk viszont csak vasárnap délután lett volna jó, de küldött anyuka egy képet, hogy már a horvát tengerparton vannak (az új férje ott dolgozik, gyakran mennek oda) és csak vasárnap délután indulnak haza.
Továbbá kijelentette, hogy minden hétvégén mennek, illetve azt is, hogy a gyerekfelezést felejtsem el, mert vagy mindkettő megy, vagy egyik sem.
Azt mondja az ex, hogy három évig rugalmas volt, belement mindenféle módosításba, de elege van, nem alkalmazkodik többet. Mert szerinte, ha kéthetente csak az egyiket visszük, attól sérül a gyerek.
Jogilag és erkölcsileg is igaza van az anyukának, nem kötelessége a volt férj igényeihez igazodni. Ha nem megy megadott időben akkor nem kötelesek várni rá.
Szegény gyerekekkel csesz ki a padid és te is.
Ha anyuka bírósághoz fordul a bíróság a teljes láthatást meg fogja vonni vagy felügyelt láthatást fog csak engedélyezni
Tényleg milyen rugalmatlan anyuka, hogy nem mondja le a nyaralását mert apuka utolsó pillanatban kitalálja, hogy neki mégse jó. Szörnyű milyen emberek vannak, szörnyű.
De amúgy te sem lehetsz egy agyzseni. Állításod szerint neked kellet noszogatni apukát, hogy foglalkozzon a gyerekeivel, tehát tudod, hogy egy igazi mintaapa, de fél év járás után már szülsz is neki. Nagyon ügyes vagy!
Mióta kiírtad azon röhögök hogy a te gyereked nem lesz beteg és nyafka...erre térjünk vissza pár hetes korában mikor napokig nem alszol a hasfájástól, vagy fél éves kor után, ugyan ezt a fogzástól. Gondolom te soha egy pillanatra se mozdulsz majd el a gyereked mellől, nem mentek majd kettesben a férjeddel sehova, mert milyen rugalmatlan lennél.
Olyan meg nincs hogy 1 hét szabija van. Olyan van hogy elszórta a többit hogy téged pesztrálgasson.
Mondd, hogy kamu... légyszi... nem létezik, hogy ennyire ostoba és önző legyen valaki...
Zavar a két gyerek? Téényleg? Hát kötelezett téged valaki, hogy egy kétgyerekes apukának tedd szét a lábad? És ha neked is becsúszik még egy? Akkor lepasszolod az elsőt, mert a kettő sok?
Nincs azzal gond, ha tologatni kell a láthatásokat, nem gép senki, van, hogy nem jön össze. De! Ennek alap feltétele a normális kommunikáció. Ha anyuka sms-t ír, hogy nem várnak tovább rátok, az azt jelenti, hogy nemes egyszerűséggel bsztatok szólni, hogy nem jó, csak elvárnád, hogy üljenek készenlétben, hogy mikor méltóztattok elmenni a gyerekekért. Ja bocs, gyerekért, mert a kettő sok.
Gyakorolj már egy kis empátiát! Tudom, nincs olyan, de mégis. Szerinted a gyerek mit érez akkor, mikor közlik vele, hogy bocs, ma csak tesó láthatja aput, te túl sok vagy?
És ilyen hozzáállással lesz gyereked... szerencsétlent előre sajnálom.
Igen, ebben az esetben anyukának van igaza. Teljesen. Akkor is, ha ő hagyta el a pasikádat. A gyerekei felé ugyanúgy kötelezettségei vannak.
De szóltunk kedden, hogy vasárnap tud menni a párom a nagyért. Erre jött az az üzenet, hogy ők fél hétkor indulnak pénteket, hattól van láthatás és kizárólag úgy, hogy mindkettőt visszük. Ha nem ér oda a párom, elindulnak.
Ma meg jött a kép a reggeliről a parton. Tehát holnap hiába mennénk, ha nincsenek otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!