Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne legyek dühös?

Mit tegyek, hogy ne legyek dühös?

Figyelt kérdés
Az unokahúgom (14) nálunk van egy ideig, amíg az anyja nem jön haza külföldről. A lány hanyag, nem nagyon csinál semmit. Ha bevonom valamibe, pl. össze pakolni a szobába a vendégek után, vagy szendvics csinálásba, próbálja magát kihúzni, húzni az időt, csak hogy én ravaszabban "megvárom", hogy segítsen valamit, mert egyszerűen nem bírom nézni a semmittevését, a feneke alá meg végképp nem fogok semmit rakni. Ma is felidegeskedtem rajta. A semmittevésen kívül, mielőtt el kellett mennem a boltba, mindenki kávézni akart, ő is kért teát. Megkértem, hogy legyen szíves, főzzön mindenkinek ki kávét, ki teát kér. Mindenkinek meg van a saját bögréje, nem szoktunk minden kávé/tea főzéskor újat elővenni. Kihangsúlyozta neki, hogy mielőtt bele tenné a kávét/teát mossa el őket (szerintem nem nagy munka), meg azt is mondtam neki, hogy nekem mennyi édesítőszert tegyen bele. Mikor haza értem a boltból, láttam, hogy a bögrét nem voltak elmosva, én előzőleg capuchinót ittam belőle, és a peremén ott volt a capuchinó habja rá száradva, a teát is úgy főzte meg, édesítőszer se rakott bele, de akkor vettem észre, mikor teljesen kihűlt, mert általában megvárom, hogy kihűljön, vagy langyos legyen. Az volt a válasz, hogy "nem tudtam", pedig mondtam, mielőtt elmentem, meg tudta, hogy édesen iszom a kávét. Tudom, gyerekeknek hangzik, de én is mindig úgy készítem el neki, ahogy szereti, ha azt mondja 3 cukorral, akkor 3 cukorral. Ezenkívül többször felébredek miatta éjszaka, mert 3 személyes ágyon ketten alszunk, és úgy alszik, hogy majdnem keresztbe, és vagy a fejét, vagy a kezét, vagy a lábát rám teszi, és felébredek, hogy hosszába tuszmáljam. Ha mondok neki valamit, csak forgatja a szemeit. Egyszerűen idegesít, mit tegyek, hogy ne legyek miatta ideges? Az biztos, hogy kávéfőzésre nem fogom többet megkérni...
2019. júl. 13. 23:14
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy semmi rendszer nincs a kislány életében. Az apja valamilyen okból nincs jelen, az anyja kiment külföldre ki tudja miért és meddig, le lett passzolva a nagyszülőkhöz, és ott is ötletszerűen alakulnak a dolgai, meg kell szoknia egy csomó új szabályt és szokást.

Ahelyett hogy mindig abba vonnád be ami aktuális, vagy azt várnád hogy magától kezdjen ügyködni egy vadidegen háztartásban, beszéljétek meg közösen hogy milyen feladatokat vállal. Legyen mondjuk az ő dolga levinni a szemetet, mutasd meg neki hogy hol a kinti kuka, a szemeteszsák, melyik szemetest hogyan, hova kell üríteni, és tegye ezt meg mindig amikor tele van.

Én még 21 évesen is elveszettnek érzem kicsit magam anyám konyhájában, bénázok a kávéfőzővel és nem találok dolgokat mert nem használom naponta, nem lakom vele, az ő rutinja szerint van kialakítva. Képzelem milyen lehet 14 évesen bepottyanni egy ilyen helyzetbe. Segíts neki, ne idegeskedj rajta, ne érezze már hogy nálatok is útban van.

2019. aug. 1. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!