Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne legyek dühös?

Mit tegyek, hogy ne legyek dühös?

Figyelt kérdés
Az unokahúgom (14) nálunk van egy ideig, amíg az anyja nem jön haza külföldről. A lány hanyag, nem nagyon csinál semmit. Ha bevonom valamibe, pl. össze pakolni a szobába a vendégek után, vagy szendvics csinálásba, próbálja magát kihúzni, húzni az időt, csak hogy én ravaszabban "megvárom", hogy segítsen valamit, mert egyszerűen nem bírom nézni a semmittevését, a feneke alá meg végképp nem fogok semmit rakni. Ma is felidegeskedtem rajta. A semmittevésen kívül, mielőtt el kellett mennem a boltba, mindenki kávézni akart, ő is kért teát. Megkértem, hogy legyen szíves, főzzön mindenkinek ki kávét, ki teát kér. Mindenkinek meg van a saját bögréje, nem szoktunk minden kávé/tea főzéskor újat elővenni. Kihangsúlyozta neki, hogy mielőtt bele tenné a kávét/teát mossa el őket (szerintem nem nagy munka), meg azt is mondtam neki, hogy nekem mennyi édesítőszert tegyen bele. Mikor haza értem a boltból, láttam, hogy a bögrét nem voltak elmosva, én előzőleg capuchinót ittam belőle, és a peremén ott volt a capuchinó habja rá száradva, a teát is úgy főzte meg, édesítőszer se rakott bele, de akkor vettem észre, mikor teljesen kihűlt, mert általában megvárom, hogy kihűljön, vagy langyos legyen. Az volt a válasz, hogy "nem tudtam", pedig mondtam, mielőtt elmentem, meg tudta, hogy édesen iszom a kávét. Tudom, gyerekeknek hangzik, de én is mindig úgy készítem el neki, ahogy szereti, ha azt mondja 3 cukorral, akkor 3 cukorral. Ezenkívül többször felébredek miatta éjszaka, mert 3 személyes ágyon ketten alszunk, és úgy alszik, hogy majdnem keresztbe, és vagy a fejét, vagy a kezét, vagy a lábát rám teszi, és felébredek, hogy hosszába tuszmáljam. Ha mondok neki valamit, csak forgatja a szemeit. Egyszerűen idegesít, mit tegyek, hogy ne legyek miatta ideges? Az biztos, hogy kávéfőzésre nem fogom többet megkérni...
2019. júl. 13. 23:14
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
#19, ha tudnál olvasni, elolvastad volna, hogy MINDENKINEK van saját bögréje, amiből kávézni vagy teázik!!
2019. júl. 14. 13:40
 22/31 anonim ***** válasza:
71%
A szüleid mit szólnak a lány viselkedéséhez? Mert inkább az számít, ha már az ő házuk. A te szavad csak másodlagos a lány szemében. Az anya a lányát inkább a nagyszülőkre bízta, és nem rád, hogy nevelgesd, meg cseszegesd.
2019. júl. 14. 14:15
 23/31 anonim ***** válasza:
87%
Te nem érted, amit én mondok. Értem, hogy mindenkinek van bögréje. Azt nem értem, miért használat ELŐTT kell elmosni. Miért nem akkor mossátok el, miután ittatok belőlük. Akkor már tisztán lenne a szekrényben, és nem csinálnál vele másnak plusz munkát.
2019. júl. 14. 14:51
 24/31 A kérdező kommentje:
A kislányon kívül nálunk 4 felnőtt él, akiknek egyenlő szavuk van. Anyukám kérésére is forgatja a szemeit, meg még a saját anyjára is szokta. A szüleim sem örülnek a semmittevésnek, hiába hiszitek azt, hogy én egy hisztis tyúk vagyok, aki egy kislányt cseszeget. De persze, itt rengeteg rossz indulatú ember van, akik a koszos bögrén akadnak ki, hogy miért nem lett rögtön elmosva. Ahány ház, annyi szokás, de mint írtam, én is elmosom más bögréjét, mielőtt bele teszem a kávét, de vannak alacsony IQ szinttel rendelkező emberek, akiknek normális, ha a gyerek így viselkedik. És még nagyon sok mindent nem írtam le, ez csak egy kis töredéke, amit leírtam. De mivel nincs kedvem foglalkozni az ilyen rossz indulatú emberekkel, a témát lezárom, így a további válaszokat nem kapom meg. A "szánalmas", " undorító" szavaitok meg leperegnek rólam.
2019. júl. 14. 17:35
 25/31 anonim ***** válasza:
69%

Forgatja a szemét !! Micsoda bűn! xD

Viccet félretéve, attól, hogy vitapartnereidet megpróbálod lealacsonyítani, rosszindulatúnak és alacsony IQ szinttel rendelkezőnek nevezed, még nem lesz igazad. Ami azt illeti, éppen az utal alacsony IQ szintre, hogy egy vitában nem tudsz tárgyilagos maradni és elkezdesz személyeskedni...

2019. júl. 14. 19:06
 26/31 anonim ***** válasza:
62%

21 éves vagyok, én sem tudok kávét főzni, mert én speciel a szagától is rosszul vagyok, anyuék isznak, engem sosem kérték ráa szüleim. Ők tudják, hogyan szeretik mennyire főzve, milyen erősen stb stb ...

Lehet a lány sem tudja. Oké a tea az más tészta, csak felrakod a teáskannát a gázra, mikróban vizet melegítesz hozzá meg ezer módszer és praktika a tea készítés.

De ne várd egy 14 évestől, hogy kavét főzzön Neked.

Ennyi idősen alap dolgokon túl nem igen szükséges szerintem nagyon dolgokat tudnia.(alap dolog például egy tészta, rizs vagy egyéb ilyen könnyű kaja kifőzése persze ha megeszi)

2019. júl. 14. 19:16
 27/31 anonim ***** válasza:
78%

Ahány ház, annyi szokás, ez tény, de átlagosan ha valaki azt kéri, csinálj kávét, lesz tiszta bögre a szekrényben. Ez olyan, mintha azt mondanám, dobj már be egy mosást, ja, de előtte ki kell tisztítani a szűrőt.

Elmúltam 30, de ha valaki megkérne, hogy csináljak kávét, és azt azzal kellene kezdenem, hogy elmosom a dzsuvás bögréket, nem csak a szememet forgatnám.

Nekem sem tetszik, hogy ezen vagyok fennakadva, de ez annyira kész, hogy nem igaz.

2019. júl. 14. 19:20
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is ennyire ki lennél akadva, ha fiúként csinàlná ezt?
2019. júl. 14. 23:31
 29/31 anonim ***** válasza:
Kérdező, te hány éves vagy? Nő vagy vagy pasi?
2019. júl. 14. 23:44
 30/31 anonim ***** válasza:
92%

Azta mindenit, remélem nem adtál neki borravalót! Ilyen hanyag felszolgálót, elfelejti az édesítőt.

Miért nem írta fel a kis noteszébe a rendelést?

Nem azért, de én se csináltam teát, kávét a rokonaimnak ennyi idősem...sőt, más ilyen idős ismerőseim se.

Nem mindenki akar főzni.

Ha ennyire zavar a "semmittevése", akkor adj neki más házimunkát. Pl porszívózzon ki vagy valami.

2019. júl. 15. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!