Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne legyek dühös?

Mit tegyek, hogy ne legyek dühös?

Figyelt kérdés
Az unokahúgom (14) nálunk van egy ideig, amíg az anyja nem jön haza külföldről. A lány hanyag, nem nagyon csinál semmit. Ha bevonom valamibe, pl. össze pakolni a szobába a vendégek után, vagy szendvics csinálásba, próbálja magát kihúzni, húzni az időt, csak hogy én ravaszabban "megvárom", hogy segítsen valamit, mert egyszerűen nem bírom nézni a semmittevését, a feneke alá meg végképp nem fogok semmit rakni. Ma is felidegeskedtem rajta. A semmittevésen kívül, mielőtt el kellett mennem a boltba, mindenki kávézni akart, ő is kért teát. Megkértem, hogy legyen szíves, főzzön mindenkinek ki kávét, ki teát kér. Mindenkinek meg van a saját bögréje, nem szoktunk minden kávé/tea főzéskor újat elővenni. Kihangsúlyozta neki, hogy mielőtt bele tenné a kávét/teát mossa el őket (szerintem nem nagy munka), meg azt is mondtam neki, hogy nekem mennyi édesítőszert tegyen bele. Mikor haza értem a boltból, láttam, hogy a bögrét nem voltak elmosva, én előzőleg capuchinót ittam belőle, és a peremén ott volt a capuchinó habja rá száradva, a teát is úgy főzte meg, édesítőszer se rakott bele, de akkor vettem észre, mikor teljesen kihűlt, mert általában megvárom, hogy kihűljön, vagy langyos legyen. Az volt a válasz, hogy "nem tudtam", pedig mondtam, mielőtt elmentem, meg tudta, hogy édesen iszom a kávét. Tudom, gyerekeknek hangzik, de én is mindig úgy készítem el neki, ahogy szereti, ha azt mondja 3 cukorral, akkor 3 cukorral. Ezenkívül többször felébredek miatta éjszaka, mert 3 személyes ágyon ketten alszunk, és úgy alszik, hogy majdnem keresztbe, és vagy a fejét, vagy a kezét, vagy a lábát rám teszi, és felébredek, hogy hosszába tuszmáljam. Ha mondok neki valamit, csak forgatja a szemeit. Egyszerűen idegesít, mit tegyek, hogy ne legyek miatta ideges? Az biztos, hogy kávéfőzésre nem fogom többet megkérni...
2019. júl. 13. 23:14
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Kedves #10-es, nem is értem, miért vagy lepontozva, mert a legértelmesebb választ te írtad. Igen, nem rabszolgának kezelem, de úgy gondolom, ekkora lánytól már elvárható, hogy kicsit be segítsen. Nem nyaralni jött, ez is igaz, meg én sem vagyok a rabszolgája, hogy mindent a feneke alá rakjak, mert ő itt van. Én ha ekkora voltam, a mamám mindenbe befogott, főzésbe, takarítás, stb., és mentem oda hozzá, hogy mit kell segíteni, szerintem ez alap.

És valaki itt írta, hogy a "felnőttek dolga, apádnak és anyádnak kell elintézni"... Én is felnőtt vagyok, még a szüleimmel élek, de mit számít ez? Úgy gondolom, attól megkérhetem, hogy segítsen, és rá szólhatok, ha látom hogy hanyag...

2019. júl. 14. 09:11
 12/31 anonim ***** válasza:
69%
Nincs jobb dolgod mint h egy 14 évest utálj? Jézusom, nem mosta el a te koszos bögrédet, micsoda here gyerek! Mosd el magad után, akkor nem szárad rá. Szánalmas vagy
2019. júl. 14. 09:46
 13/31 A kérdező kommentje:
#12-es, az a szánalmas, hogy egyesek mennyire képesek magukat kihúzni a teendők alól, és inkább képes koszos bögréből inni, minthogy elmossa. Én is mindig elmosom más bögréjét, ha már kávét főzök valakinek, de szerintem ez alap. Persze, nézőpont kérdése, valakinek a semmittevés a normális, és hogy mindent megcsinálnak helyette...
2019. júl. 14. 10:59
 14/31 anonim ***** válasza:
88%

"Én is felnőtt vagyok, még a szüleimmel élek, de mit számít ez?"

Azért, mert attól, hogy életkorod szerint már felnőtt vagy, attól még a kislány szemében nem leszel az. Otthon laksz anyuékkal, ergo anyuék fölötted állnak. Nekem is vannak nálam jóval idősebb unokatesóim, de ha együtt voltunk, akkor én meg ők voltunk "a gyerekek", a felnőttek akiknek meg szót kell fogadni az egy másik részleg.

2019. júl. 14. 11:20
 15/31 anonim ***** válasza:
72%
Az alap az, hogy elmosom használat után a bögrét, és tisztán van a szekrényben, nem pedig használat előtt kell elmosni.
2019. júl. 14. 11:48
 16/31 anonim ***** válasza:
73%

Amúgy ha neked csak az a normális, aki veled ért egyet, mi a f...nak írtad ki a kérdést? Írhattad volna inkább úgy, hogy "Írna nekem valaki pár, a 14 éves unokahúgomat alázó kommentet?", akkor valószínűleg csakis neked tetsző, "normális" válaszokat kaptál volna :D

Undorító egy ember vagy, nem csodálom, hogy csóri kislány a szemét forgatja, mikor pampogsz neki.

2019. júl. 14. 12:06
 17/31 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem meg az igénytelenség, hogy valaki addig hagyja mosatlanul a bögréjét, hogy rárohad a dzsuva, de kinek mi...Én sem szívesen vakarnám más cuccáról a rászáradt piszkot, csak mert beáztatni is lusta volt az illető. Emellett a nagybetűs felnőttek itt a szüleid, az ő szemében te nem vagy kompetens ilyen szempontból.
2019. júl. 14. 12:28
 18/31 A kérdező kommentje:
Jaaa, de én sikáljam ő utána a bögrét, mi? Saját maga után se mosogató el... Elképesztő, mennyi rossz indulatú ember van...
2019. júl. 14. 13:35
 19/31 anonim ***** válasza:
97%
Nem, a saját magad bögréjét. Meg mindenki másét. Nálam az, hogy csinálj légyszi kávét azt jelentené, hogy van tiszta bögre, nem azt, hogy mosogass el előtte.
2019. júl. 14. 13:38
 20/31 A kérdező kommentje:
És igen, ha kávét főzök, még neki is elmosom a bögrét, nem teszem koszos bögrébe a kávét vagy teát... De érdekes, hogy ennyi rossz indulatú ember a koszos bögrénél ragad le, nem pedig azon, hogy ekkora lány nem csinál semmit.
2019. júl. 14. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!