Szerintetek mi tevo legyek hogy letudjak menni?
16eves lany vagyok
Ugye itt a szunet es 3 napra le szeretnek menni az unokatesomek.nyaron 1 honapot voltam ott.de anyam nem normalis es nyar vegen osszeveszett veluk es semmikepp sem akar leengedni..mert hogy ok nem normalisak stb
Mar mindent megprobaltam de semmikeppen sem akar.ugye 16 eves vagyok es ha lemennek az o tiltasa ellenerr es ramkuldene a rendorseget megmondanam hogy anyam terrorban tart es megmutatnam nekik a hangfelveteleket ahol ugy beszel velem hogy megol stb..
Mi tevo legyek?
Sos!! Holnap mennek.
A rendőrségtől nem kell tartanod. Bár igaz, hogy tehet bejelentést, ha az engedélye nélkül eltávozol otthonról, és valóban körözést fognak kiadni rád, mint eltűnt személyre, a gyakorlatban azonban ez nem azt jelenti, hogy felbolydult méhkasként rajzanak szét a rendőrautók, és mindent tűvé tesznek utánad. A valóságban legfeljebb kimennek arra a címre, amit a bejelentő valószínű tartózkodási helyedként megadott, és ha nem találnak ott, akkor elteszik az ügyet az alsó fiókba azzal, hogy majdcsak belefutsz valahol egy igazoltatásba, és akkor majd jól hazavisznek.
Van egy hozzád hasonló korú lány ismerősöm, intézeti gyerek. Rendszeresen meglép a kóterből, hetekig nem megy haza, a barátjánál van, de van, hogy a családjánál, akiktől egyébként bíróságilag el van tiltva, mert az anyja iszik. Le se xarják a rendőrök. Mikor újra bejelenti az intézet, hogy eltűnt, legyintenek egyet, aztán ha épp arra járnak, benéznek az anyjához. Ez általában két-három hét.
Szóval menj nyugodtan, ha nem vagy teljesen idióta, túl fogod élni. Mutter őrjöngeni fog, rendőrséget hívogatni, te meg ne foglalkozz vele. Mondd meg az unokatesódnak, hogy jönni fognak a zsaruk, hajtsa el őket, ennyi. Házkutatási parancs nélkül nem mehetnek be a lakásba, azt meg ilyenre nem szoktak kiadni.
Ha mégis elkapnának, akkor sem omlik össze a világ. Bevisznek a rendőrségre, leültetnek, megkérdezik, miért szöktél el, erre elmondhatod, hogy a mutter elmebeteg, fenyeget, miegymás. Ezt mindig nagyon komolyan veszik. Ha hangfelvételed is van róla, akkor pláne. El fog indulni egy gyámhivatali eljárás, és anyád magyarázkodhat, hogy kinek is képzeli magát.
Ne félj, nem fognak intézetbe zárni. Anyád lehet, hogy ezzel fog ijesztgetni, de azt csak a legvégső esetben teszik, súlyosan veszélyeztetett gyerekek esetén. Ahhoz is hosszú bírósági eljárás kell, nem lehet csak úgy ukkmukkfukk elrendelni. Az eljárás végén anyáddal el fog beszélgetni egy gyámhivatali szakember, elmagyarázza neki, hogy állítania kellene magán, mert a lánya nem a tulajdona.
Ne hagyd magad, és a végén ő fog meghátrálni! A törvény téged véd. Nincs joga elvenni a fiatalságodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!