Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne legyek dühös?

Mit tegyek, hogy ne legyek dühös?

Figyelt kérdés
Az unokahúgom (14) nálunk van egy ideig, amíg az anyja nem jön haza külföldről. A lány hanyag, nem nagyon csinál semmit. Ha bevonom valamibe, pl. össze pakolni a szobába a vendégek után, vagy szendvics csinálásba, próbálja magát kihúzni, húzni az időt, csak hogy én ravaszabban "megvárom", hogy segítsen valamit, mert egyszerűen nem bírom nézni a semmittevését, a feneke alá meg végképp nem fogok semmit rakni. Ma is felidegeskedtem rajta. A semmittevésen kívül, mielőtt el kellett mennem a boltba, mindenki kávézni akart, ő is kért teát. Megkértem, hogy legyen szíves, főzzön mindenkinek ki kávét, ki teát kér. Mindenkinek meg van a saját bögréje, nem szoktunk minden kávé/tea főzéskor újat elővenni. Kihangsúlyozta neki, hogy mielőtt bele tenné a kávét/teát mossa el őket (szerintem nem nagy munka), meg azt is mondtam neki, hogy nekem mennyi édesítőszert tegyen bele. Mikor haza értem a boltból, láttam, hogy a bögrét nem voltak elmosva, én előzőleg capuchinót ittam belőle, és a peremén ott volt a capuchinó habja rá száradva, a teát is úgy főzte meg, édesítőszer se rakott bele, de akkor vettem észre, mikor teljesen kihűlt, mert általában megvárom, hogy kihűljön, vagy langyos legyen. Az volt a válasz, hogy "nem tudtam", pedig mondtam, mielőtt elmentem, meg tudta, hogy édesen iszom a kávét. Tudom, gyerekeknek hangzik, de én is mindig úgy készítem el neki, ahogy szereti, ha azt mondja 3 cukorral, akkor 3 cukorral. Ezenkívül többször felébredek miatta éjszaka, mert 3 személyes ágyon ketten alszunk, és úgy alszik, hogy majdnem keresztbe, és vagy a fejét, vagy a kezét, vagy a lábát rám teszi, és felébredek, hogy hosszába tuszmáljam. Ha mondok neki valamit, csak forgatja a szemeit. Egyszerűen idegesít, mit tegyek, hogy ne legyek miatta ideges? Az biztos, hogy kávéfőzésre nem fogom többet megkérni...
2019. júl. 13. 23:14
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:

Elnézést kérek a helyesírási hibákért,de a billentyűzet folyton kijavítja, amit írni akarok.

Ha nem érthető, én kávét kértem, de a teát IS képes volt capuchinós bögrébe tenni el mosás nélkül, meg a kávét is. És nekem undorító úgy inni a bögréből, ha az előző rá van száradva, de szerintem normális dolog elmosni a bögrét.

2019. júl. 13. 23:19
 2/31 anonim ***** válasza:
88%

WTF??? Miért alszol egy àgyban egy 14 évessel?????

Nem mellesleg, szerinted mit érez a szerencsétlen, apjának nem kell, anyja meg lepasszolja a rokonokhoz...

2019. júl. 13. 23:33
 3/31 anonim ***** válasza:
24%
Annyit tehetsz, hogy kivárod az időt amíg el nem viszik a gyereket. Párom huga szintén 14 éves kislány. Főzni nem akar, maga után rendet rakni nem akar, inkább iszik koszos bögréből csak ne kelljen elmosni. Hiába voltam ott neki egy ideig egyszerűen nem akart nőként vagy legalábbis lányhoz mérten viselkedni es folyton csavargott meg telefonozott. Ezek a mai gyerekek ilyenek, ha nem volt kicsiként rászoktatva a rendre meg a tiszteletre, akkor te nem fogsz tudni rá hatni. Én kiskoromban már 10 évesen a nagymamám mellett álltam mikor főzött meg mentem neki segíteni gazolni meg locsolni. És csak 23 éves vagyok tehát nem egy 40 éves nőként mondom ezt hogy milyen volt régen. Türelem és türelem. Állj hozzá úgy mintha valami 10 éves kislány lenne. Kezeld fogyatékosként és akkor nem lesz bajod. Nem nagy kérésekkel álltál elé. Ha a cukrot-édesítőt nem is jegyzi meg hogy mennyi kell (miért kellene első hallásra megjegyezni) legalább a mosogatást megcsinálhatta volna.
2019. júl. 13. 23:35
 4/31 A kérdező kommentje:

Azért alszok vele egy ágyban, mert máshova nem lehet tenni.

Utolsó, köszönöm szépen a válaszod! Ez a kislány is ilyen, csak nehezen tudom elviselni a semmittevését. Majd csak kibírom valahogy. :)

2019. júl. 13. 23:44
 5/31 anonim ***** válasza:
7%

Talán ide illik az hogy aki nem dolgozik az ne is egyék...

Tehát a teajat kvjat ő is el tudja készíteni magának.

és vagy segít a mosigatasban vagy ha nem akkor nincs kaja és csak magadra főzöl

2019. júl. 13. 23:51
 6/31 anonim ***** válasza:
88%

Mi az, hogy nem tudod nézni a semmittevést? Mi közöd hozzá? Nem vagy az anyja. Szerencsétlent le se szarják a szülei és még a hülye rokona is pampog neki folyton. Nem a te dolgod nevelni. Akinek joga lenne megbeszélni vele, hogy nálatok mik a szabályok, szokások, hogy mennek a dolgok, az anyád és apád. Ők a felnőttek.

Azt is a szüleidnek kéne elmondanod, hogy nem tudtok együtt kényelmesen aludni és kellene erre valami megoldást keresni. Vannak akik úgy alszanak, mint egy darab fa és vannak akik egy fél maratoni távot megtesznek éjszaka, erről senki nem tehet.

2019. júl. 14. 00:07
 7/31 anonim ***** válasza:
70%
Lehet az anyja úgy küldte el hozzátok, hogy vendégségbe lesz, és nem kell semmit csinálnia. Sőt, a kedves nagynénje, vagy nagybátyja csinál neki programokat, elviszi ide-oda stb.
2019. júl. 14. 00:31
 8/31 anonim ***** válasza:
86%
Meg ne haragudj, de úgy viselkedsz vele mintha a rabszolgád lenne. Oké, megkéred egy-két dologra,de nyilván nem csinálja jó kedvel, mert nem azért van nálad hogy kávét főzzön neked meg hasonlók, nem azért van ott,hogy segítsen neked, és nem őnszántából van ott. Kicsit legyél rá teintettel, miért nem barátkozol meg inkább vele, érdeklődj,hogy mit szeret csinálni stb. Még legalább a szüleje se vagy,hogy oda rakjad házi munkára,és arról meg végképp nem tehet ,hogy hogy alszik. Ha nem vagy képes normálisan közeledni hozzá, ne is várd el,hogy szemforgatáson kívül mást kapj.
2019. júl. 14. 00:56
 9/31 anonim ***** válasza:
15%
6-os elég nagy hülyeséget írsz. Én akárhol voltam kisebb koromban is mindig tudtam hogy hol a helyem és ha kérték hogy segítsek valamiben egy pillanat alatt már pattantam is, mert tudtam hogy ők a felnőttek én pedig a gyerek. Persze nagynéninél van a gyerek és akkor az azt jelenti hogy nem kell semmit se csinálnia? Na ne viccelj már.... Nem egy kis királylányról van szó hogy ne kelljen csinálnia semmit. Igenis amíg más házában kell meghúznia magát amíg az anyja el nem megy érte, addig a más házában lévő szabályokat kell követni. És ezek a szabályok hogy csináljon egy teát vagy mossa el a retkes bögrét még nem is nagy dolgok, hanem teljesen elvárhatóak. Az sem igaz, hogy az anyja úgy küldte volna el mintha nyaralni menne a gyerek, mert akkor nem lenne ki idegileg miatta a kérdező. Na meg ha nyaralásként megy rokonhoz akkor sem kell igénytelen lusta disznóként viselkedni, hanem emberelje meg magát és ne hozzon az anyjára szégyent. Nem hiszem hogy egész nap robotolnia kell. Teljesen alapvető dolgokra nem képes.
2019. júl. 14. 01:03
 10/31 anonim ***** válasza:
11%
Kedves kérdező. 3 és 9-es kommentelő vagyok. Nagyon szívesen a választ. Én átérzem min mész keresztül, mert a párom hugával majdnem ezen mentem keresztül, csak nálunk annyi a különbség, hogy én külső szemlélő voltam és a szülő nem tudta megkérni semmire a gyereket. Mindent megcsinált helyette az anyja ezért sose volt rászorulva semmire. Ha kellett még a kenyeret is megkenték neki ha megéhezett a gyerek. Hiába próbáltam kedvesen megkérni, hogy segítsünk takarítani együtt a szülőknek. Semmi nem érdekelte csak a telefon és a csavargás meg a fiúzás és ha valamiért leszidták a szülők csak hisztizni tudott meg a szemét forgatni.
2019. júl. 14. 01:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!