Ti mit tennétek a helyenben?
Sziasztok! Kövezkező a helyzet. Adott egy ingatlan, amelyben 2-en vagyunk tulajdonosok, én és a keresztanyám, illetve van egy haszonélvező, aki a papám. ( keresztanyám apja )
Az a helyzet, hogy én nem lakom otthon, barátnőmmel lakom, ez a ház életveszélyessé vált, szóval mennünk kell. A házba, ami a tulajdonomban áll oda nem tudunk menni, mert idegelieg keresztanyám által kikészülnénk ideglieg. Keresztanyám lesz*rja, hogy mi lesz velünk, felőle az utcára is mehetnénk. Keresztanyámék nem tekintenek tulajdonosnak mert soha nem foglalkoztam a házzal. Viszont most életszükséglet. Keresztanyámnak van 4 gyereke. Mind a 4 úgy rendezkedik a ház körül, ahogy szeretnének, leválasztanak szobákat. Stb. Ők sem tekintenek tulajnak. Semmibe vagyok véve.
A kérdésem: ti simán eladnátok a házrészeket mindenféle lelkiismeret nélkül, ha a saját rokonaitok így állnak hozzád ?
Utolsó. Tévhit! Az egyik ismerősöm pont így adta el a házrészét, hogy haszonélvező volt az ingatlanon.
Viszont, megegyezni nem tudok velük. Bárlistán vannak, egyik bank sem áll velük szóba. Megtakarításuk pedig nincs
Jól írja, aki azt írja, hogy haszonélvező esetén is eladható a tulajdoni hányad. Csak az a kérdés, hogy ki az, aki így megveszi, de akadhat rá vevő így is.
Viszont, eladóként köteles vagy felkínálni megvételre a társtulajdonosnak, mert neki elővételi joga van rá.
Írásban tedd meg az ajánlatot a vételre max. 2 hónapos időt adva a válaszra. Ha nem reagálna, a törvény úgy tekint rá, hogy beleegyezett az eladásba harmadik személy részére és nem él elővételi jogával. Ha kötekedik, add bíróságra, kedvező döntésnél eladódik a ház. A pénz fele a tied, haszonélvező marad.
Ha nem tudod eladni, kiadni is lehet.
Pl 10 fős cigány bandának havi 10e ért.
Kenyszer ertekesites birosag altal.
Ugyveddel beszelj.
Amugy senki nem fog megvenni egy 1/2 ingatlant haszonelvezettel terhelten. Leven nem lehet mit kezdeni vele.
Kiadni nem adhatod mert haszonelvezo van !
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!