Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti mit tennétek a helyenben?

Flector23 kérdése:

Ti mit tennétek a helyenben?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kövezkező a helyzet. Adott egy ingatlan, amelyben 2-en vagyunk tulajdonosok, én és a keresztanyám, illetve van egy haszonélvező, aki a papám. ( keresztanyám apja )

Az a helyzet, hogy én nem lakom otthon, barátnőmmel lakom, ez a ház életveszélyessé vált, szóval mennünk kell. A házba, ami a tulajdonomban áll oda nem tudunk menni, mert idegelieg keresztanyám által kikészülnénk ideglieg. Keresztanyám lesz*rja, hogy mi lesz velünk, felőle az utcára is mehetnénk. Keresztanyámék nem tekintenek tulajdonosnak mert soha nem foglalkoztam a házzal. Viszont most életszükséglet. Keresztanyámnak van 4 gyereke. Mind a 4 úgy rendezkedik a ház körül, ahogy szeretnének, leválasztanak szobákat. Stb. Ők sem tekintenek tulajnak. Semmibe vagyok véve.

A kérdésem: ti simán eladnátok a házrészeket mindenféle lelkiismeret nélkül, ha a saját rokonaitok így állnak hozzád ?

2019. jún. 29. 23:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen.
2019. jún. 29. 23:18
 2/14 anonim ***** válasza:
14%
Nem adhatod el, mert haszonélvezet van rajta. Nem tudtok megegyezni, hogy a keresztanyádék fizessék ki a részedet?
2019. jún. 29. 23:21
 3/14 A kérdező kommentje:

Utolsó. Tévhit! Az egyik ismerősöm pont így adta el a házrészét, hogy haszonélvező volt az ingatlanon.

Viszont, megegyezni nem tudok velük. Bárlistán vannak, egyik bank sem áll velük szóba. Megtakarításuk pedig nincs

2019. jún. 29. 23:23
 4/14 anonim válasza:
100%
Én mindenképp eladnám. Vigye a gyerekeit a saját házába ami csak az övé.
2019. jún. 30. 00:12
 5/14 A kérdező kommentje:
Nehéz döntés, de ahogy hozzám állnak... így én sem tudok mit tenni.
2019. jún. 30. 00:31
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Jól írja, aki azt írja, hogy haszonélvező esetén is eladható a tulajdoni hányad. Csak az a kérdés, hogy ki az, aki így megveszi, de akadhat rá vevő így is.

Viszont, eladóként köteles vagy felkínálni megvételre a társtulajdonosnak, mert neki elővételi joga van rá.

Írásban tedd meg az ajánlatot a vételre max. 2 hónapos időt adva a válaszra. Ha nem reagálna, a törvény úgy tekint rá, hogy beleegyezett az eladásba harmadik személy részére és nem él elővételi jogával. Ha kötekedik, add bíróságra, kedvező döntésnél eladódik a ház. A pénz fele a tied, haszonélvező marad.

2019. jún. 30. 08:48
 7/14 anonim válasza:
70%

Ha nem tudod eladni, kiadni is lehet.

Pl 10 fős cigány bandának havi 10e ért.

2019. jún. 30. 10:21
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan. Ahogy írtad, lelkiismeret furdalas nélkül keresnék ügyvédet és elindítanám a dolgot. Hogy az én részem kifizetését onnantól hogy oldják meg, az egyéni szoc. problem. Ha ők lesz*rjak hogy nekem van e hol lakom vagy nincs, én is lesz*rom hogy nekik meg van e pénzük kifizeti vagy hitelt kell fel venniük.
2019. jún. 30. 11:14
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz. Valószínűleg így fogok dönteni. Aztán oldják meg, ahogy akarják. Ha ők tényleg ennyire gerinctelenül állnak hozzám akkor én is.
2019. jún. 30. 15:59
 10/14 anonim ***** válasza:

Kenyszer ertekesites birosag altal.

Ugyveddel beszelj.

Amugy senki nem fog megvenni egy 1/2 ingatlant haszonelvezettel terhelten. Leven nem lehet mit kezdeni vele.

Kiadni nem adhatod mert haszonelvezo van !

2019. jún. 30. 16:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!