Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Fillérba****s ha ezért nem...

Fillérba****s ha ezért nem akarok étterembe menni?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, szegények voltunk mindig is.Nem az az igazi mélyszegénység, de sok dolgot nem engedhettünk meg magunknak, viszont voltak lehetőségeim.

Mostanra talán sikerült odajutnom, hogy egy kicsivel de többet keresek az átlagnál (attól messze vagyok, hogy gazdag legyek, de többé-kevésbé elégedett vagyok az anyagi helyzetemmel)

Ehhez hozzátartozik, hogy egy fillérb***ó ember vagyok, ezt sokan megmondták, tudom én is, sokszor szégyellem, de nem tudok vele mit csinálni, betegesen zavar ha nincs meg egy bizonyos kvóta a számlámon, és mindig magasabbra kerül a léc, szóval benne vagyok ebbe az ördögi körforgásba.(de még mindig jobbnak tartom ezt annál ahogy a szüleim éltek/élnek)

Egyébként meg pont az ő életvitelük miatt lettem ilyen.

A nagybátyámékkal szoros a családi kapcsolat, ők alapvetően külföldön élnek, de 3 hónapot nyaralnak a Balatonnál minden nyáron, nekik rengeteg pénzük van is meg volt is.

Régebben sokszor elvitt nagybátyám étterembe minket, meg meghívott a nyaralójukba.

Ilyenkor ő állt mindent.

Mostanság beszéltünk arról, hogy látják, hogy jobban megy nekem, stbstb (csak beszélgettünk, hogy örülnek neki, semmi konkrétum)

Aztán rá pár hétre mondta nagybátyám, hogy összeülhetnénk családostul egy vacsorára.

Ez így is történt, szokásosan jó hangulatban telt minden, majd az este végén nagybátyám átnyújtotta nekem a számlát, hogy a felét ő állja.

40 ezer forintot fizettem, de rögtön levert a víz.Nem azért mert hű de nagy pénz és kifizethetetlen, na de egy vacsorára?!

Nekem ez nem ér ennyit.Igen, azt hittem, hogy ő fizeti mint régen.Igen, úgy jó lett volna, gondoltam ez egy meghívás volt, hogy menjünk étterembe.Ha nekem az elején azt mondja, hogy a családom fogyasztását majd nekem kell fizetnem biztos, hogy nem megyek.

Azóta volt egy újabb meghívása, arra sem mentem, de a család igen.Ugyan úgy állta a részüket mint régen.

Most májusban jönnek megint, és névnapozni akar egy étterembe, mondtam, hogy nem megyek, és már fel vannak háborodva, hogy mi az, hogy nem találkozok velük hónapok óta?!

Nem szeretném ha megint csőbe húzna, egyszerűen nem szánok rá egy vacsorára nemhogy 40 de 20 ezret sem.

Szívesen találkoznék velük vagy nálunk, vagy náluk, nekem mindegy, de nem így."Ingyen is találkozhatunk"

Viszont ebből nem tudom, hogy hogy lehet jól kijönni.Mert ugye nekem ez az egyetlen okom, viszont nem várhatom el nagybátyámtól, hogy csak ő fizessen.Én viszont úgy vagyok vele, hogy ezt nem engedhetem meg magamnak.

Nekik meg ez a heppjük, hogy étterem, étterem, étterem.

2019. máj. 5. 11:24
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
66%
Már meg ne haragudj kérdező,most hagyjuk is a konkrét összegeket ,meg hogy mennyit keresel,belefér e a büdzsébe..de ,komolyan,hogy az istenbe mehetsz el úgy egy étterembe,hogy azt hiszed nem kell fizetni ??? A pofámról sülne le a bőr,ha felnőtt,keresőképes ember létemre elmennék egy étterembe és a gazdag nagybácsitól várnám a meghívást . Ez gáz ,és igen,fillérba.szó vagy,mert évente egyszer a saját családodtól ,aki felnevelt,etetett,ruháztaott,akkor is ha alig volt miből sajnálod egy vacsora árát ( úgy,hogy telik rá) . Mondd már meg ,miért a távoli rokonaidnak kéne fizetni a te meg mindenki fogyasztását ? Nőlj fel szerintem.
2019. máj. 6. 23:59
 52/54 anonim ***** válasza:
72%

Ne haragudj de az lett volna a minimum ha meghivod es mindent te fizetsz. Ö hanyszor fizetett gondolj csak bele?

Nagyon nagy szegyen.hogy te ennyit sem tudsz megtenni egy evben 1x a nagybatyjadert hogy meghívd.

Ne haragudj ez sokat elarul rolad.

Tudod.a jó hírnév nagyon sokszor tobbet ér mint sok vagyon meg pénz.

Egy ennyit megerdemelt volna nagybatyjad, lehetnél nagyobb belatassal fuggetlenul attol hogy jelenleg mennyi a fizud.

Szemelyes velemenyem, tapasztalat, en minimalbert keresek megis aki 1x segitett nekem onzetlenul azt sose feledem, meghalalom es nem.banom

2019. máj. 7. 10:35
 53/54 anonim ***** válasza:
23%

Az én nagybátyámék is hasonló kaliberűek. :/ Ők szinte minden héten étterembe mennek, a feleségével a reggeli kávét is egy kávézóban isszák meg, nem jó az otthoni, prémium kategóriás kávéfőző. Na, ők azok a fajta emberek, akik egy születésnapi vacsora előtt felajánlották a szüleimnek, hogy ha szeretnének, jöjjenek a másik autójukkal, ami a garázsban áll állandóan, de mutogatni kell, mert az sem egy olcsó darab.

Apukám, mivel a bátyja, ezt még úgy ahogy elviseli, de anyukám nem nagyon csípi a nagy családi összejöveteleket velük. Alapvetően másról sem tud beszélni, mint a nyaralásairól, a pénzéről és a cége ügyeiről. Elég fárasztó, és szerintem bunkóság is, hogy egy komplett asztaltársaság az ő szövegét hallgatja állandóan. Persze ha otthon szervezünk valami találkát, ő neki mindig fontos dolga van és nem tud eljönni.

Én is egyetértek az előttem szólóval, aki szerint ez az ő heppje. Egyszerűen ő ebben éli ki azt az érzést, hogy el kell dicsekednie azzal, amit külföldön megkeres. Mondjuk nekem az is eszembe jutott, hogy ha külföldről hazajönnek a Balatonra nyaralni, ami nem egy luxus hely három hónapra, lássuk be, akkor ő sem lehet az a nagyon pénzszóró típus. Inkább úgy van vele, hogy lenyűgözi az itthoniakat a drága étteremmel meg a nagy rongyrázással, odakint viszont már árak vannak, ott ő is csak álmodik arról, amit a külföldi elit megengedhet magának. Ez mindig így lesz, amíg világ a világ. Az emberek szeretnek felvágni azzal, amijük van, és ha a gazdagabbak mellett kevésnek tűnnek, akkor odaállnak a náluk szerényebb anyagi helyzetben lévőkhöz, és az ő köreikben osztogatják a drága vacsorameghívásokat.

2019. máj. 7. 18:35
 54/54 anonim ***** válasza:
58%

nekem az apám ilyen mint te, a szarát megenne mert o szegeny családból jott...

Nem irigylem a majdani párodat sot sajnálom is.

2019. máj. 8. 02:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!