Nem akarok keresztszülő lenni, akkor nagy baj ez?
Ateista vagyok,bár megkereazteltek,elsőáldoztam,de csak a ruha miatt.
Házasodni már nem voktam hajlandó templomban,férjem sem hívő,hiába nevelték annak.
Az öccsééknek nemrég született gyerek,minket akarnak keresztszülőnek.
Férjem hajlana rá,nekem viszont herótom van az egyháztól úgy ahogy van,templomba csak temetéskor és más esküvőjére megyünk ha muszáj (késtünk már wl direkt,katolikus esküvő egy borzalom).
Ateista keresztszülőket választani minek? Ugyse fogom templombacipelni a gyereket,ajándékot meg kap egyébként is,hisz unokaöccs.
Férjem nem katolikus,én igen papiron,még egyházi esküvőt és átkeresztelkedést is elvárna a pap,nem kevés pénzzel valami egyházadó címen...
Közlitek, hogy mivel nem vagytok vallásosak, ezért nem vállaljátok.
Ha elsöre megsértödnek, akkor majd megbékülnek idövel.
Átkeresztelkedés annyira nem zavar,nekem nem kell,férjem meg az öccse kedvéért megcsinálná.
De hogy akaratunk ellenére egyházi esküvő és súlyos pénzek kifizetése... az már annál inkább.
Ők is tudják, hogy ateista vagy?
Ha igen és mégis Titeket együtt szeretnének keresztszülőnek, Neked pedig gyakorlatilag mindegy, akkor szerintem testvérnek illene elvállalni. Nem a keresztszülő cipeli templomba a gyereket, ajándékot meg ahogy Te is írtad, egyébként is kap.
A pappal le lehet beszélni, hogy ne kelljen egyházi esküvő, átkeresztelkedés - bár ez a szülők dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!