Nem akarok keresztszülő lenni, akkor nagy baj ez?
Ateista vagyok,bár megkereazteltek,elsőáldoztam,de csak a ruha miatt.
Házasodni már nem voktam hajlandó templomban,férjem sem hívő,hiába nevelték annak.
Az öccsééknek nemrég született gyerek,minket akarnak keresztszülőnek.
Férjem hajlana rá,nekem viszont herótom van az egyháztól úgy ahogy van,templomba csak temetéskor és más esküvőjére megyünk ha muszáj (késtünk már wl direkt,katolikus esküvő egy borzalom).
Ateista keresztszülőket választani minek? Ugyse fogom templombacipelni a gyereket,ajándékot meg kap egyébként is,hisz unokaöccs.
Férjem nem katolikus,én igen papiron,még egyházi esküvőt és átkeresztelkedést is elvárna a pap,nem kevés pénzzel valami egyházadó címen...
Szerintem ilyen esetben meg fogják érteni, ha nem vállaljátok.
Azért az elég nagy macera lenne (még ha szeretnétek is) hogy oktatásra járni, házasságot kötni újra, stb.
Ha meg nem is szeretnétek, akkor pláne nem várható el ilyen.
"Férjem is csak ugy lehet ha összeházasodunk pap előtt. "
Szerintem ez nem így van. Mármint a férjed az egyház szemében egyedülálló - nem kötött katolikus szabályok szerint érvényes házasságot. Így ő akkor miért is nem lehet egyedül keresztapa?
Valami bűnben élünköt magyarázott egy éve az esküvőjükön a pap,nem értek ehhez,mint írtam nem vagyok vallásos.
És a férjem egyedül.biztos nem lesz,nélkülem inkább vállalja a családi haragszomrádot,ismerem.
Két katolikus keresztgyerekem van, és református vagyok, de nem volt egyházi esküvőnk, mégis simán lehettünk keresztszülők.
Keressetek egy másik papot, én ilyet még nem is hallottam, hogy még fizetni is kellett a keresztszülőknek. Nálunk a keresztelésért a szülők adnak pénzt, ezt általában megmondják, mennyit szoktak adni, de ez adható, nem kötelező.
Mi is ateisták vagyunk, én kerek perec megmondtam, hogy köszi, hogy ránk gondoltatok, de nem. Mert bár ateista vagyok, kicsit erősnek érezném egy templomban a papnak hazudni...
Ez utóbbi szöveg bejött a mi babànk születésekor is, mikor beizgult a família keresztelő témakörben. Amúgy sem volt senkinek jobb érve mellette, mint hogy "úgy szokás".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!