Szerintetek tényleg baj, hogy a gyerekünket nem
kereszteljük meg és nem is jelölünk meg
keresztszülőket?
én se vagyok megkeresztelve. nem éreztem hàtrànyàt sosem. annyi, hogy nem lehet templomi esküvőm. de mivel nem vagyok vallásos, sem a párom, így szerintem ez sem hátrány.
szóval ha nem vagytok vallasosak, akkor nem gáz, sőt. keresztelokor ígéretet teszel, hogy mondjuk katolikus szellemben neveled a gyereked. ha ez úgyse lesz így, akkor szerintem nincs értelme. a keresztszuloseget sokszor amúgy is elhanyagoljàk az évek múlàsàval(a környezetemben ezt láttam)
2015. szept. 7. 15:44
2015. szept. 7. 15:45
Nem baj, ez a ti döntésetek.
2015. szept. 7. 15:57
Az én keresztanyámmal nincs kapcsolatom. Szerintem 15 éve nem beszéltünk legalább.
Ha nem látjátok értelmét, akkor valóban felesleges. Ha meg a gyerek úgy dönt, hogy meg akar, akkor később is meg tud keresztelkedni.
2015. szept. 7. 15:59
Nekem sincsenek megkeresztelve a lányaim, majd ha elég nagyok lesznek, akkor eldöntik, hogy akarnak-e vallásosak lenni.
2015. szept. 7. 16:00
Mi rákérdeztünk a katolikusoknál, de mivel anya nincs megkeresztelve, kvázi megtagadták a keresztelést. Pénzért biztos vállalták volna, de nem erőltettük.
2015. szept. 7. 16:13
7/20 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
Sem én sem a férjem nincs megkeresztelve. Ami pedig a keresztszülőséget érinti(ami igazán a lényege) a szüleimnél jobb embert nem találnánk erre a dologra.
Utolsó elég unalmas lehet az életed, ha ebből ezt tudtad leszűrni.
Nem baj. Engem megkereszteltek csecsemőként, de amennyi mocskot láttam, mivel különböző emberek révén jobban beleláttam dolgokba, mint egy átlag vallásos, jobb lett volna, ha nem keresztelnek meg, így nem lett volna akkora vívódás, hogy szakítsak a több évtizedes hagyománnyal, és ne járjak többé szertartásokra. Most azt mondom, ha felnőttként dönthetnék, nem akarnék egyházhoz tartozni, hívő vagyok a saját értékrendem és világlátásom szerint, de vallásos nem. Szerintem jobb idősebb korban (akár felnőttként) eldönteni, hogy valaki akar-e bármilyen egyházhoz tartozni vagy sem.
2015. szept. 7. 16:22
ez legyen az ő döntése ha hisz egy mesekönyvben akkor úgyis megkeresztelkedik
2015. szept. 7. 16:25
Egy vallásba nem lehet beleszületni, attól hogy lelocsolják egy kis szenteltvízzel, még nem biztos hogy a keresztény eszmék szerint fog élni. Szerintem mindenki maga döntse el, hogy milyen vallást akar követni a későbbiek során. Én és a testvéreim sem vagyunk megkeresztelve, eddig semmilyen hátrányunk nem származott belőle.
2015. szept. 7. 16:30
Kapcsolódó kérdések: