Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek tényleg baj, hogy...

Szerintetek tényleg baj, hogy a gyerekünket nem kereszteljük meg és nem is jelölünk meg keresztszülőket?

Figyelt kérdés

2015. szept. 7. 15:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
60%

Ha ezt a kerdest felteszed, akkor valoszinuleg nem vagy vallasos, vagy legalabbis nem gyakorlo vallasos.

Ezesetben viszont inkabb ne is tedd, mivel ha ugy tenned, hogy nem hiszel benne, azzal a vallas szerint szentsegtorest kovetnel el.

Minthogy egyik szulo sem kereszteny, es nem is elnek egyhazi hazassagban, eleve bonyodalmas lenne a keresztelo, ha egyaltalan megengednek, pont azert mert sulyt helyeznek arra, hogy az keresztelje meg a gyereket, aki komolyan is gondolja.

Szoval ez a ti dontesetek, senkinek semmi koze hozza, es aki rokon erolteti ezt a ti jobb belatasotok ellenere, annak hivjatok fel a figyelmet arra, hogy konkretan szentsegtorest szorgalmaz.

2015. szept. 7. 16:39
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ki szólt be nektek miatta? Csak kíváncsiságból kérdezem. Nálunk a gyerekek nem lettek megkeresztelve, ők az első generáció mert nálunk a családban mindenki díszkeresztény, én meg ebben nem akartam részt venni. Nálunk a családban a nagyszülők miatt volt ebből kisebb botrány, de már beletörődtek. Más meg nem foglalkozott vele.
2015. szept. 7. 17:32
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, a magánügyetek.
2015. szept. 7. 18:41
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

a keresztelés nem a gyerekre, hanem a szülőkre kötelezettség, hogy milyen szellemben nevelik a gyermeket. a legtöbb vallási irányzatban van később tanuságtétel, ha valaki ténylegesen azt a vallást választja, maga a keresztség a gyermeket nem kötelezi.

ha ti nem akarjátok ilyen szelemben nevelni a gyermeket, amit a keresztség jelent, akkor ez csak egy üres frázis lenne. felesleges.

a keresztszülőégnek is csak akkor van értelme, ha tényleges élő kapcsolat van a keresztszülő és a gyermek között az évek alatt. máskülönben max egy titulus, a semmiért.

így tök egyéni döntés az egész. Semmi baj nincs, abban, ha valaki nem keresztelkedik, vagy hogy van e keresztszülője vagy nem. Nem ezen múlik milyen ember.

2015. szept. 7. 20:05
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindenkinek a magánügye, nem baj. De ki gondolja azt, hogy igen? Valamiért biztosan feltetted ezt a kérdést.
2015. szept. 7. 20:13
 16/20 anonim ***** válasza:
77%

Én a keresztszüleimmel legalább 10 éve nem beszéltem, meg előtte is volt vagy 10 év kihagyás. Ellenben egy barátomat gyakorlatilag a keresztapja nevelt fel, mert az apja már kisgyerekkorában meghalt. A keresztapjának meg fontos volt ez a felelősségvállalás (egyébként vérrokonok sem voltak).

Minden azon múlik, hogyan történik a keresztelkedés.

2015. szept. 8. 19:44
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem baj. Később még megkeresztelkedhet a gyerek, ha akar, és legalább saját döntése lesz. Azokkal meg ne foglalkozzatok, aki ezen csámcsog.
2015. szept. 9. 01:29
 18/20 anonim válasza:
49%
A férjem is, én is meg voltunk keresztelve. Konfirmáltunk is. (Református felnőtté avatás) Az esküvőnkből kihagytuk a templomot. 16 éves házasok voltunk, amikor szoros barátságba kerültünk a három gyerekünk hitoktatójával, aki az iskolai hittant tartotta. Addig-meddig, hogy tartottunk egy egyházi esküvőt, egy szűkkörű mulatós lagzi-bulit, és másnap megkereszteltük a három gyereket. Ők ekkor 15, 12,és 9 évesek voltak. Örülök, hogy megtettük, sok segítséget jelent a gyülekezet, a barátságok. Szoktunk kirándulni, családi napokat tartani horgászással, főzéssel. Ha éjjel nem tudok aludni, sok gondom van kibeszélem magamból imádságban, és biztos hitem van az Isten támogatása felől. Én jobban tudok érvényesülni, haladni, fejlődni az életemben azóta, hogy elfogadtam az életem irányítójaként az Urat. A Református egyháznak ehhez nincs nagyon szorosan köze. Tagja vagyok, de nem alattvalója.
2015. szept. 12. 20:19
 19/20 anonim ***** válasza:
18: Oké, de nem értem, hogy ez mennyiben válasz a kérdésre.
2015. szept. 13. 02:19
 20/20 anonim válasza:
0%

Hát, nem lenne akkora hátrány. De megkeresztelés nélkül nem írathatod később katolikus iskolába, ami azért baj, mert sok környéken (a miénken is) az állami v. önkormányzati általános iskolák egyfajta kisebbségi gyüjtőgettók lettek...

A katolikus vagy keresztény iskola -ahova járnak a gyerekeim-meg egyfajta elitiskola, legalábbis "normális" diákokkal, ha érted. A helyzet idővel csak romlani fog, de majd rájössz te is, ha iskolás korú lesz a gyereked.

Ajánlom hogy még a beíratkozások előtt (akár iskola, akár ovi) menj el a nyilt napra, és nézd meg majd kik járnak oda, hová kik közé akarod majd beíratni az édes gyermekedet...Én több ilyen intézményt is végigjártam.

És a legtöbbnél nem tetszett amit láttam.

2015. szept. 13. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!