Hogy döntöttél "keresztszülő-ügyben"?
Mi alapján döntsünk...
párom ágáról 2 lánytestvér saját családdal.
Én ágamról 2 lánytestvér és 1 fiútestvér. A bratyónak van már családja, a csajok még fősulisok.
Akivel közeli kapcsolatban vagyunk.
Nálunk a keresztapa és a keresztanya nem egy pár, hanem egy-egy unokatesó.
Református "hit" szerint vagyunk megkeresztelve, összeházasodva.
Nem vagyunk vallásosak.
Mert nekem is van, páromnak is.
kb. ennyi miatt szerintem.
Katolikusok vagyunk és vallásosak.
Mindkét már megszületett kislányunk keresztszülei közeli barátaink (mindkét pár kislányának is mi lettünk a keresztszülei).
A harmadik kislányunk (3 héten belül érkezik) keresztszülei is a baráti körből lesznek majd, az ő kisfiuk a mi keresztfiunk.
Családból nem akartunk választani, nem szerettünk volna sértődést belőle.
Mindegyik keresztszülő közel áll hozzánk, jó barátok vagyunk, és a gyerekekkel is gyakran találkoznak. Fontos szempont volt az is, hogy ha bármi történne velünk, tudjanak a gyerekek rájuk is számítani a jövőben.
Én is meg lettem keresztelve "mert azt kell".
A keresztapám apám öccse, a keresztanyám anyám középiskolai barátnője. Életemben egyiktől sem kaptam soha semmit, sőt "a nőt" 8 éves korom óta nem láttam.
Teljesen mindegy, hogy rokon vagy nem rokon. Olyan embert kell választani, akit érettnek, megfelelőnek tartasz a "feladatra" és úgy gondolod, hogy 18+ év múlva is ugyanolyan keresztszülei lesznek annak a gyereknek. (nem pedig csak a víz alá tartják, aztán csőváz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!