A keresztszülő rokonnak számít?
Nekem azt mondták ha meg vagy keresztelve, és a szüleiddel történik valami akkor a keresztszüleid nevelnek fel.
Nem tudom ez a mai világban is érvényes e.
A keresztszülő rokonnak számít?
Rokonnak számít, de nem vérszerintinek.
Szia!
Az én drága keresztszüleim és közöttem nincs vérségi kapcsolat. Tehát jogilag, vérségi kapcsolat szempontjából idegenek.
VISZONT sokkal, de sokkal közelebb vagyunk egymáshoz, mint a vérségi alapon jogilag is rokonnak számító személyek 99%-a a családunkban.
Olyan közeli kapcsolatban vagyok a keresztszüleimmel, hogy keresztanyukámat anyának, keresztapukámat apának szólítom. Csak az édes szülők iránti tiszteletből nem szólítom a keresztszüleimet édes-nek. De nekem olyan, mintha két édesnyukám és édesapukám volna, akik közül egyik pár a keresztszüleim.
A jogra és az ahhoz kapcsolódó öröklsére, stb. magasról tojok, mert imádom őket, és ez az, ami nekem, nekünk fontos.
25+
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!