Mit gondoltok az alábbi tegeződés, csókolomozás szituációról? Mit javasolnátok megoldásként?
Sudribunkó. :D
De jokat irtok!
Sajn a ferjem rokonsagban is vannak ilyenek, az en megoldasom, h kerülöm a megszolitast, igy aztan egyaltalan a kapcsolatot is. Sztem az ilyenek nagyon is jol tudjak, h neked/nekünk rossz erzes, es csak ök tudnak felajanlani a tegezest, megse teszik. A ferjem rokona sztem lenez, emiatt (?), en meg ugy döntöttem, ö veszit többet, ha nem apoljuk a rokoni kapcsolatunkat. ;)
Angol nyelvben adott a tegezödes, de nemet nyelvterületen is egyre jobban terjed. Igaz, h a gyerekek a tanarnenit, ovonenit letegezik, de ezt a tanarnö elötte felajanlja, ez nemet nyelvterületen megszokott. Viszont hivatalokban nem jellemzö, es az anyukak is magazzak a tanarnöt, ovonöt altalaban, tehat megis van meg vmi etika... A rokonsagon belül, szomszedi viszonyok tekinteteben viszont mintha az angol modszer menne, felajanlas nelkül tegezödnek. En azt hittem, siman bunkosag es az illem nem ismerete az idösebb felajanlasa nelkül letegezni. Osztrak tanarnö ismerösöm viszont anyosat, aposat felajanlasuk nelkül tegezi, söt a bottal jaro idösek letegezesere adott engedelyt az akkor meg ovodaskoru gyerekeinek, mondvan, h elöbb-utobb itt is tegezes lesz, szokjak meg. Szerinte az etika, amit en meg Magyaro-on tanultam is iskolaban, egyszerüen elavult. Es mas osztrak ismerösöm is van, akik az anyos-apostol nem vartak a felajanlast, hanem egyszerüen tegeztek es latszolag normalis a viszonyuk. Szoval ez az ö megoldasuk... ha ugy gondolod, csinald igy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!