Tegezitek a párotok/házastársatok szüleit?
A párom szülei az első találkozásnál rávágták, hogy tegezzem őket, így szoktam meg, nincs is ezzel baj. Az én szüleim nem igazán foglalkoztak ezzel, 3 év után elégelték meg, hogy a párom nénizi, bácsizza őket, így most mondták neki, hogy na ezt mostmár be lehet fejezni, tegezze már végre őket! A páromnak viszont ennyi idő után már nagyon nem akar ráállni a szája a sziára. :)
Nálatok ez hogy volt/van?
Amíg éltek, magáztam őket. Ők soha nem ajánlották fel a tegezést, de ez jó is volt, mert én nagyon szeretem az önöző formát. Távolságot ad, és tiszteletet.
Ez a "most már be lehet fejezni..."kicsit durva ám, ugye, magad is érzed? Nem a szüleid határozzák meg azt, hogy egy másik felnőtt ember hogyan szólítsa meg őket, hanem ő. A szüleid voltak olyan "kedvesek" és felajánlották, hogy tegezze őket - ez azonban felajánlás, és el is lehet utasítani.
Egyetértek a férjeddel, és azt gondolom, hogy az ő dolga ennek a kérdésnek a lerendezése, nem a tiéd.
Nem durván vágták ezt a megjegyzést oda kedves első válaszoló, nem olyan típusok. Hangos nevetések közepette történt mindkét oldalról. :)
Csak kíváncsi lennék, hogy ennyi idő elteltével, valaki hozzászokott-e még a tegeződéshez, vagy már esélytelen? Én örülnék neki, nekem sokkal közvetlenebb, családiasabb úgy a hangulat, ha mindenki tegezhet mindenkit. A kellő tiszteletet így is meg lehet adni szerintem, persze megértem a másik oldalt is.
Nálunk az első találkozáskor felajánlották, hogy tegezzem őket és fordítva (mármint az én szüleim is a férjemnek).
Szerintem 3 év után nem csoda, hogy nem áll rá a szája, ha zavarta őket korábban kellett volna szólni. A tegeződést mindig az idősebbnek illik kezdeményezni.
Én magázom a párom szüleit és a párom is magázza az én szüleimet. 7. éve vagyunk együtt, anyumék nem azok a tegeződő-fajták...A párom szülei lazábbak kicsit, de ők sem kérték soha, hogy tegezzem őket, bár én azt megtiszteltetésnek venném, jól esne...
De nem hiszem, hogy valaha is megtörténik ez a dolog, már eljegyzés is volt és még mindig semmi...
Azért is vicces nálunk helyzet, mert anyósomnak 4 testvére van (van idősebb és fiatalabb is nála) és mindegyiket tegezem...Úgyhogy ha összeülünk egy nagy családi ebédre mindenki tegez mindenkit, csak én magázódom anyósomékkal...:-S
Nálunk se egészen logikus amit anyámék csinálnak, az első unokatesóm menyasszonya tegezi őket, a párom meg magázza...(a csajszival egyébként nincsenek jóban, évi 1x kb. beszélnek és annyi)...
Én biztos kikérem majd a tegeződést a gyermekeim választottjaitól, mert egyetértek abban, hogy közvetlenebb és családiasabb. Ha elakarok valakit küldeni a fenébe önözve-magázva is megtudom tenni, és tegezve is tudom tisztelni...
23-L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!