Mit gondoltok erről a szituációról?
Gondolom gondozási támogatás félét lehet kérni. Ezt nem a nagymamád fizeti, tehát szerintem teljesen rendben van. Lehet, hogy gáz vagyok, de ma már lassan levegőt venni is pénzbe kerül, ha kaphatunk valamire egy kis plusz pénzt, akkor miért ne igényelhetnénk meg. Nem a tesód találta ki és nem ő állt oda a nagyid elé támogatást kérni.
Én is megtenném ingyen is, de ha van egy ilyen lehetőség, akkor kár lenne kihagyni.
Pl. ennyi erővel az egyetemisták ne pályázhassanak ösztöndíjra, mert örüljenek hogy tanulnak, mire fel kapnak szociális alapon még pénzt is? Vagy a pályakezdők ne kapjanak lakhatási támogatást, mert örüljenek, hogy találtak gyorsan munkahelyet és dolgozhatnak, mire fel a támogatás? Sajnos abban a világban élünk, amikor 30 ezer forint is sok pénzt jelent egy-egy családnak. Nem úgy kell ezt felfogni, hogy csak akkor segít a tesód a nagyidnak, ha pénzt kap érte!
Nem a mamádék fizetnek neki, hanem az államtól/önkormányzattól kapja a pénzt. Úgyhogy miért ne igényelné?
Nálunk én vagyok az, aki a nagyiméknak segít, bevásárol, jár postára, gyógyszertárba helyette és bár a benzinköltség nincs havonta 30 ezer, ki az, akinek nem jönne jól az a pénz? És nem, nem a pénzért csinálnám, ahogy eddig sem azért segítettem, de miért ne kapjak érte MÁSTÓL támogatást?
Csak csatlakozni tudok, az előttem szólókhoz: nem a mamád zsebéből veszi ki, tehát szó nincs arról, hogy tőle kérne pénzt azért, mert bevásárol, ne ferdítsd el a történetet.
A faluban sem fog senki ezen pletykálni, ugyanis elárulom, hogy nagyon sok ember van, majd minden idős, beteg ember után szedik ezt és nem is látok benne kivetnivalót!
Amúgy ezt szeretem, amikor olyan rokonok, akik nem is élnek ott, ahol az általuk kritizáltak, jobban tudják, hogy ki mennyit segít, meg rendszerint azt, hogy egyáltalán nem segít az a másik rokon!
Szenilis a nagymamád már (komolyan kérdezem), tehát előfordulhat, hogy olyan valakit kért meg, aki nem fog neki segíteni kellőképpen? Vagy képes jól dönteni és azért csak van valami oka annak, hogy a testvéredet kérte meg?
Igen, te fújod fel, ha az én testvérem lennél marhára nem tetszene, hogy irigykedsz, mert azért légy reális, ő egész biztosan többet segít a nagyanyádnak, mint te. A hab a tortán meg, hogy te nem ott élsz, ezért nem fenyeget a veszély, hogy neked segíteni kelljen, de természetesen te nem vennéd fel ezért az államtól (tehát nem bárkitől) a jogosan igényelhető pénzt :-).
Inkább örülnél, hogy segítenek egymásnak, neked miért fáj, hogy az államtól fel veszi azt a röhejes kompenzációt?!
7es vagyok, hát erre nem tudok mit mondani.
Tudod, én éltem idős emberrel, és tudom azt, hogy aki vele van, az a legrosszabb mindig, az bármit tesz, rendszerint semmi nem elég. És ne gondold, hogy egy hárpia mamám volt, de ez törvényszerű.
Majd az idő eldönti, megy-e a dolog, abban igazad van, hogy ha annyi mindenben segít az unokájának, akkor az is megtehet neki ezt-azt, ez természetes kellene hogy legyen.
A pénzen ne kattogj, teljesen normális dolog, ha tényleg nem irigységből mondod, akkor ne foglalkozz vele, hidd el, nagyon sok családban (de tényleg nagyon sokban) szednek valaki után ilyen ápolásit - nem is értem, hogy nem hallottál még erről. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, semmi elítélendő, ez egy legális juttatás és pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!