Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit gondoltok erről a szituáci...

Mit gondoltok erről a szituációról?

Figyelt kérdés
Ma beszéltem a testvéremmel, aki elújságolta ,hogy Mamám őt "kéri fel" gondozójának. Ami annyit jelent, hogy ő végzi a bevásárlást, elviszi őket kocsival ha kell. Ezért lehet igényelni támogatást ami kb 30 ezer Ft. Én azért akadtam ki -illetve nekem nem férne bele az értékrendembe- mert mi az ,hogy a nagyszüleinek csak pénzért megy el ilyeneket megcsinálni. Azt még megérteném ha a benzin pénzbe kérne, mert sokszor kevés pénze marad hó végén...de Mamám főz rá hetente többször...és annyit nem képes megtenni ,hogy ezeket cserébe magától megtegye. Mamám hozta fel a témát és ő intézi az ügyet is. Nem tesóm találta ki, de akkor is. Szerintem ebben semmi rossz nincs, nem Mama fizeti.. -.- Szerintetek is semmiség és én fújom fel? Mondtam neki ,hogy nyilván azt csinál amit akar ,de falun...mindenki erről fog beszélni ( más dolgokban nem érdekel ,hogy mit pletykálnak, de egy ilyen azért zavarna ) ,hogy csak pénzért hajlandó segíteni a saját nagyszülőjének. Régebben kérték ,hogy segítsen..volt amikor el tudott menni..de sokszor panaszkodott Mamám ,hogy nem segít és egyedól nem tud hazahozni egy zsák krumplit vagy almát. Persze az ,hogy főzzön rá az jó. Én egyébként másik városban élek. Ezért nem tudok segíteni, de eszembe nem jutna ,hogy pénzt kérjek azért bárkitől is ,hogy lemegyek tejért meg kenyérért mikor amúgy is útba esik :/
2014. jan. 31. 09:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen támogatást igényel? Kitől? Nem értem :)
2014. jan. 31. 09:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom gondozási támogatás félét lehet kérni. Ezt nem a nagymamád fizeti, tehát szerintem teljesen rendben van. Lehet, hogy gáz vagyok, de ma már lassan levegőt venni is pénzbe kerül, ha kaphatunk valamire egy kis plusz pénzt, akkor miért ne igényelhetnénk meg. Nem a tesód találta ki és nem ő állt oda a nagyid elé támogatást kérni.

Én is megtenném ingyen is, de ha van egy ilyen lehetőség, akkor kár lenne kihagyni.

Pl. ennyi erővel az egyetemisták ne pályázhassanak ösztöndíjra, mert örüljenek hogy tanulnak, mire fel kapnak szociális alapon még pénzt is? Vagy a pályakezdők ne kapjanak lakhatási támogatást, mert örüljenek, hogy találtak gyorsan munkahelyet és dolgozhatnak, mire fel a támogatás? Sajnos abban a világban élünk, amikor 30 ezer forint is sok pénzt jelent egy-egy családnak. Nem úgy kell ezt felfogni, hogy csak akkor segít a tesód a nagyidnak, ha pénzt kap érte!

2014. jan. 31. 09:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem a mamádék fizetnek neki, hanem az államtól/önkormányzattól kapja a pénzt. Úgyhogy miért ne igényelné?

Nálunk én vagyok az, aki a nagyiméknak segít, bevásárol, jár postára, gyógyszertárba helyette és bár a benzinköltség nincs havonta 30 ezer, ki az, akinek nem jönne jól az a pénz? És nem, nem a pénzért csinálnám, ahogy eddig sem azért segítettem, de miért ne kapjak érte MÁSTÓL támogatást?

2014. jan. 31. 09:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha mástól kapja és nem a mamádéknak kell ezt fizetni, akkor nem értem, hogy mi a baj. Ha egyszer van ilyen támogatás, akkor miért ne venné igénybe? Miért ne használná ki ezt a lehetőséget. Tudom, hogy valakinek ez a 30 ezer forint semmi, de nekünk számítana, ha lenne még ennyi plusz bevételünk.
2014. jan. 31. 10:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem az zavar teged, hogy nem te kapod ezt a penzt, hanem a tesod?
2014. jan. 31. 11:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Ezt nevezik talált pénznek, h_lye lenne nem felvenni, ha van rá lehetősége. Az inkább a probléma, hogy eddig sokszor kihúzta magát, amikor segíteni kellett volna.
2014. jan. 31. 11:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Csak csatlakozni tudok, az előttem szólókhoz: nem a mamád zsebéből veszi ki, tehát szó nincs arról, hogy tőle kérne pénzt azért, mert bevásárol, ne ferdítsd el a történetet.

A faluban sem fog senki ezen pletykálni, ugyanis elárulom, hogy nagyon sok ember van, majd minden idős, beteg ember után szedik ezt és nem is látok benne kivetnivalót!

Amúgy ezt szeretem, amikor olyan rokonok, akik nem is élnek ott, ahol az általuk kritizáltak, jobban tudják, hogy ki mennyit segít, meg rendszerint azt, hogy egyáltalán nem segít az a másik rokon!

Szenilis a nagymamád már (komolyan kérdezem), tehát előfordulhat, hogy olyan valakit kért meg, aki nem fog neki segíteni kellőképpen? Vagy képes jól dönteni és azért csak van valami oka annak, hogy a testvéredet kérte meg?

Igen, te fújod fel, ha az én testvérem lennél marhára nem tetszene, hogy irigykedsz, mert azért légy reális, ő egész biztosan többet segít a nagyanyádnak, mint te. A hab a tortán meg, hogy te nem ott élsz, ezért nem fenyeget a veszély, hogy neked segíteni kelljen, de természetesen te nem vennéd fel ezért az államtól (tehát nem bárkitől) a jogosan igényelhető pénzt :-).

Inkább örülnél, hogy segítenek egymásnak, neked miért fáj, hogy az államtól fel veszi azt a röhejes kompenzációt?!

2014. jan. 31. 17:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Félreértetek! Nem irigykedem..én most hallottam erről először reggel..Elsőre nekem furcsának tűnt és még mindig az. Igaz ,hogy nem élek ott, de ott lennék akkor sem venném fel a pénzt. Azért furcsállom ezt most ,mert Mamám sokszor panaszkodott ,hogy mennyit kellett noszogatni tesómat ,hogy segítsen. Nem szenilis csak már nehezen mozog ,mert fáj a lába illetve húsz kilós almát nem tud csak úgy haza hozni. Tesóm meg állandóan bejár a városba csak egy kanyar lett volna..tehát nekem azért nem tetszik ez ,mert eddig nehezen segített ( neki van kocsija, nekem nincs ) azt is sokszor hőbörögve miközben Mamám főz rá. Most hogy pénzt kapna érte rögtön ugrik. Miért nem tudott akkor is így hozzá állni? Megértem abszolút a Ti érveiteket is! Igazatok van, de nekem még sem fér bele..és tényleg őszintén nem azért mondom ,mert irigykedem és nem is fáj csak fura...de nem akartam megbántani senkit ezzel egyébként. Köszönöm a válaszokat! :)
2014. jan. 31. 17:49
 9/9 anonim ***** válasza:

7es vagyok, hát erre nem tudok mit mondani.

Tudod, én éltem idős emberrel, és tudom azt, hogy aki vele van, az a legrosszabb mindig, az bármit tesz, rendszerint semmi nem elég. És ne gondold, hogy egy hárpia mamám volt, de ez törvényszerű.

Majd az idő eldönti, megy-e a dolog, abban igazad van, hogy ha annyi mindenben segít az unokájának, akkor az is megtehet neki ezt-azt, ez természetes kellene hogy legyen.

A pénzen ne kattogj, teljesen normális dolog, ha tényleg nem irigységből mondod, akkor ne foglalkozz vele, hidd el, nagyon sok családban (de tényleg nagyon sokban) szednek valaki után ilyen ápolásit - nem is értem, hogy nem hallottál még erről. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, semmi elítélendő, ez egy legális juttatás és pont.

2014. febr. 1. 01:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!